Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Spatz

Schowana raz, dwa to, że pushery przeszkadzają. Mam normalne palce i wkurza mnie to. Pomyslec, ze dzien w dzien tak nakrecac... Weryfikuje ideal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny serwisu masz na stronie omegi, wydatek raz na powiedzmy 5 lat. Można też serwisować po za oficjalnym punktem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie trochę przez to wolałbym szafir.Z pierwszej planowanej kwoty na zegarek zostało tylko wspomnienie.Cały czas rośnie i niestety na szafir musiała by jeszcze urosnąć.Używek praktycznie nie ma z szafirem.Nowy mam możliwość kupić w okolicy 15,5k co jest jednak sporo kwotą dla mnie.Muszę jeszcze sprawę przemyśleć chociaż zegarek jest śliczny :)

Jest śliczny, to prawda :)

54507da10741338ebe820d0db5548d9a.jpg

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka to dokładnie referencja Omegi,jest to wersja z szafirem 41mm? Piękna to prawda.

️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka to dokładnie referencja Omegi,jest to wersja z szafirem 41mm? Piękna to prawda.

To jest 3570.50. Dla mnie ten model mógł być tylko z hesalitem i pełnym tyłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest 3570.50. Dla mnie ten model mógł być tylko z hesalitem i pełnym tyłem :)

ref 3570.50 nie jest starym numer? wszędzie teraz jest podawane 311.30.42.30.01.005 / 311.30.42.30.01.006

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy rumak w stajni...  :)

OCW2sfV.jpg

UE7YNzT.jpg

1x12BQo.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny glob, pierwszy raz widzę na forum. Jak wrażenia z noszenia ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez marcines

pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ref 3570.50 nie jest starym numer? wszędzie teraz jest podawane 311.30.42.30.01.005 / 311.30.42.30.01.006

Tak, to model z 2007 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy rumak w stajni...  :)

Piękny, gratuluję

A w sprawie moona, to nikt mnie nie przekona, że szafir ładniejszy .... hesalit daje mu ten klimat i styl, który czyni go niepowtarzalnym zegarkiem, o którym się marzy :) Nie ma też co przesadzać z łapaniem rys przez hesalit, nie ma tego tak dużo i są praktycznie niezauważalne. Chyba, że ktoś tyra go na budowie ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Schowana raz, dwa to, że pushery przeszkadzają. Mam normalne palce i wkurza mnie to. Pomyslec, ze dzien w dzien tak nakrecac... Weryfikuje ideal.

Potwierdzam, że schowana koronka jest upierdliwa, gdy chcemy nakręcać Moona chwytając koronkę dwoma palcami. Ja nakręcałem swojego przesuwając palcem pod spodem koronki. Cała procedura trwała pięć sekund i była bezproblemowa.

Niestety, dla mnie brak daty dyskwalifikuje ten zegarek jako EDC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, że schowana koronka jest upierdliwa, gdy chcemy nakręcać Moona chwytając koronkę dwoma palcami. Ja nakręcałem swojego przesuwając palcem pod spodem koronki. Cała procedura trwała pięć sekund i była bezproblemowa.

Brak daty zniosę.Bardziej mnie martwił ręczny naciąg czy nie będzie upierdliwy.Widzę  ,że zdania są podzielone tak jak w sumie co do hesalitu/szafiru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie nakrecanie bardziej zużywa ośkę koronki i tubus, tak przynajmniej mi się wydaje.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hesalit/szafir to kwestia indywidualna, tak samo dekiel, co się komu podoba :) . Przy kilku zegarkach nie widzę różnicy między ręcznym naciągiem, a automatem. Z tym, że te kilka ruchów koronką przy porannej kawie bardzo polepsza samopoczucie  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zalezy od indywidualnych preferencji, szafir, ręczny naciąg, hesalit, wielkość i umiejscowienie koronki.

Jednoznacznie nikt nie udzieli odpowiedzi.

Byla juz w tym temacie kilka razy nawet dosc ostra dyskusja - za i przeciw ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny glob, pierwszy raz widzę na forum. Jak wrażenia z noszenia ?

Duża frajda :) 

Nie kładłem go na wagę, ale jak na swoje relatywnie nieduże wymiary, wydaje się mieć słuszną masę.

Jedyne co może bym zmienił, to pasek na jakiś w innej tonacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie nakrecanie bardziej zużywa ośkę koronki i tubus, tak przynajmniej mi się wydaje.

Może i tak, ale nasi ojcowie i dziadkowie całe życie nosili manualne sowiety lub swisse z pewesu i nie kojarzę, aby był problem z tubusem, wałkiem, czy koronką.

A jeśli chodzi o szkło, to jestem w drużynie hesalitu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Robbs - świetny model, gratuluję. Przymierzałem go w butiku i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Z paskami można tu pewnie poszaleć :)

Niech się nosi.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem w drużynie hesalitu i innego sobie nie wyobrażam. Niemniej muszę szczerze przyznać, że bardzo go nie tyram, ale ryski łapie. Co akurat nie stanowi problemu, bo nabiera charakteru :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak komuś bardzo przeszkadzają ryski , to zawsze można poćwiczyć palec ;)

47be0a7806950527.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłem przekonany, że szafir to jest to, dopóki obu wersji nie zestawiłem na żywo ze sobą. Hesalit nadaje tarczy fajny efekt 3D, szafir sprawia że wydaje się być płaska - ale za to bardziej czytelna.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I kilka dodatkowych modeli wybranych z jego kolekcji w, moim zdaniem, świetnej serii filmowej: https://www.hodinkee.com/articles/talking-watches-with-howie-kendrick

Dzięki za ciekawy link - świetna kolekcja, natomiast sam Howie jest bardzo sympatycznym rozmówcą i ciekawym człowiekiem.

A ja zwracam większą uwagę na Speedmastery, odkąd wciągnął mnie ten temat:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/8659-zagarki-astronautow/page-3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno muszę napisać. Moon jest strasznie niewygodny podczas nakręcania...

A ile razy w tygodniu trzeba go nakręcać? Dla mnie to sama przyjemność nawet jako edc.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Napisałem, że zegarek nakreca sie niekomfortowo, samo nakrecanie jest fajnym elementem, ale nie tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi