Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość HaveFun

Takie zdjęcia nie pomagają mi go nie kupić 😕 wew walka trwa że nie potrzebuje kolejnego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pomogę podjąć decyzję. 527c537c89a90aefd8ea55a9dc26a970.jpgf966d73c19037ff60f05021add282602.jpg

Wysłane przy użyciu Tapatalka

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, HaveFun napisał:

Takie zdjęcia nie pomagają mi go nie kupić 😕 wew walka trwa że nie potrzebuje kolejnego zegarka.

Jak potrzebujesz się przekonać aby nie kupić, to możesz spróbować przyjrzeć się indeksowi "12". Słyszałem, ze niektórych to zniechęca :)

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, HaveFun said:

Kolejnego to może nie, ale Moona potrzebujesz... ;) Jak się ma ilość zgadzać to trzeba wytypować coś do odstrzału..

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak człowiek siedzi w domu i się nudzi, to zawsze coś wykombinuje ;) ... naszło mnie żeby trochę szufladę przewietrzyć i zejść z ilości na jakość.  Jak myślicie, spieniężyć PO i dołożyć AT 41mm (231.10.42.21.02.001), czy pogonić 2-3 inne zegarki i dokupić Aqua Terre?

omegi3.jpg

Edytowane przez Macmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, sprzedaj! Tak samo jak ja, mam wystawione 4 sztuki vintage na sprzedaż i co? Dokupiłem od kolegi Tommly kolejną Cshape :D

6807-DF5-C-E3-EF-473-D-BEDA-A1-F282520-E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minutes ago, Macmac said:

Jak człowiek siedzi w domu i się nudzi, to zawsze coś wykombinuje ;) ... naszło mnie żeby trochę szufladę przewietrzyć i zejść z ilości na jakość.  Jak myślicie, spieniężyć PO i dołożyć AT 41mm (231.10.42.21.02.001), czy pogonić 2-3 inne zegarki i dokupić Aqua Terre?

Te trzy powinny zostać. Co najwyżej dokupić AT.

1 hour ago, fanfar19 said:

Jak potrzebujesz się przekonać aby nie kupić, to możesz spróbować przyjrzeć się indeksowi "12". Słyszałem, ze niektórych to zniechęca :)

Ludzie różne rzeczy gadają... oczywiście szanujemy to;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram poprzedników, w razie braku środków można jeszcze sprzedać nerkę i wtedy kupić dwie AT;-)

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Macmac napisał:

Ja będę stronniczy, sprzedać mi PO, bo szukam i kupić AT, może potem odkupię, bo też jasna z ramką daty mi się podoba :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Just now, tommly said:

Ja będę stronniczy, sprzedać mi PO, bo szukam i kupić AT, może potem odkupię, bo też jasna z ramką daty mi się podoba :D

No i wydało się... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedać SMPc (po co dwie Omegi z czarną tarczą) a ja chętnie ją przygarnę 😁 A tak na poważnie to dokupić AT. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.10.2020 o 16:48, alleck napisał:

Wygląda bardzo przyjemnie, świetnie kontrastujący niebieski z białym. Atrakcyjny i jakościowy ale to oczywiste w przypadku Omegi.

Przeznaczony dla miłośników , Omega wie co robi , wyprodukuje tego tyle ile trzeba. 
Cena? Na tym Omega tnie więc drożyzna ale porównując do króla to jest konkurencyjnie , bardzo 😉.

W dalszym ciągu liderem speedmasterów pozostaje klasyczny moonwatch.

1. Niezależny, legendarny i ceniony ekspert.
  2. Promotor merytorycznej dyskusji.
  3. Mentor i coach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Macmac napisał:

sprzedaj te 3,dołoz 10K i kup rolexa pepsi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Macmac napisał:

...

spieniężyć PO i dołożyć AT 41mm (231.10.42.21.02.001), czy pogonić 2-3 inne zegarki i dokupić Aqua Terre?

To ja będę w opozycji do powyższych postów. 

Sprzedaj Moona i kup AT. 

PO w tej wersji jest kozak. 

A jak się znudzi AT to pomogę. Oczywiście za pu ceny. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość HaveFun

Pozbyć się tej "paskudnej" SMPc 😍😍😍 w rozsądnej cenie 😁 lub pokazać co jest innego do sprzedania w pudełku🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, robol1 napisał:

sprzedaj te 3,dołoz 10K i kup rolexa pepsi :)

Nie ma takiej opcji .. moon w prezencie od małżonki na 50-tke = niesprzedawalny ... a poza tym rolki mi nie leżą, no może poza vintydżami.

18 minut temu, Dorian06 napisał:

To ja będę w opozycji do powyższych postów. 

Sprzedaj Moona i kup AT. 

PO w tej wersji jest kozak. 

A jak się znudzi AT to pomogę. Oczywiście za pu ceny. :D

Jak wyżej :) 

Dzięki kolegom za sugestie i rady ... zostają wszystkie omegi, a na bazarek do braitka dołączy kilka sztuk i jak będzie kasa, to poluję na AT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie żadnego z tej 3 nie sprzedawałbym na Twoim miejscu, chyba że któryś z zakupów był błędem (za duży , za ciężki , niewygodny). Nowa Omega, choćby przepiękna AT również po jakimś czasie może się  znudzić 🙂.

Co do sprzedaży moona już się wypowiedziałeś , ale dodam,że jeśli w kolekcji nie ma suba ani Patka to musi być moon (rekomenduje to jako umiarkowany krytyk moona).

1. Niezależny, legendarny i ceniony ekspert.
  2. Promotor merytorycznej dyskusji.
  3. Mentor i coach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz tak koledzy radza to i ja prosze o rade. Ultraman czy Alaska Project ? Oba zegarki sa dostepne teraz w mojej okolicy ale potrzebuje pchniecia do tego ostatniego kroku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy co oprócz tego masz w pudełku. 

Dla mnie Alaska.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minutes ago, Majk2 said:

Jak juz tak koledzy radza to i ja prosze o rade. Ultraman czy Alaska Project ? Oba zegarki sa dostepne teraz w mojej okolicy ale potrzebuje pchniecia do tego ostatniego kroku. 

Ultraman to nie Snoopy więc Alaska.

Które modele, co w pudełku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi