Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Alaska ma wszysytko w zestawie co fabryka dala. Minus wgniotka na bezelu, odprysk na czarnej wkladce, szkielko cale ale sfatygowane i serwis byl w 2014. Ultraman tez pelny zestaw w lepszym stanie, normalne slady uzywania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie tez Alaska.

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie Ultraman.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy takie krótkie pytanie. Mam w pudełku czarną PO 45,5 oraz niebieską AT model bez ramki przy dacie. Teraz chodzi za mną 300. Rozważam używkę czarną z gładką tarczą, lub nową białą z falami. Co byście doradzili, bo miotam się ogromnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry,

dawno nie bywałem na forum,więc może robię offtop w tym miejscu,ale... w marcu w smpc wymieniłem zębatkę,zegarek 2017,wg. naprawiającego "półkownik", stare smary.Części oczywiście oryginalne,zegarek działa ok, jednak przyśpiesza 10-12 sek./doba.Wcześniej chodził idealnie.Noszę co drugi,trzeci dzień.Trzeba dać do regulacji u AD,czy można jeszcze coś popróbować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Qsto napisał:

Koledzy takie krótkie pytanie. Mam w pudełku czarną PO 45,5 oraz niebieską AT model bez ramki przy dacie. Teraz chodzi za mną 300. Rozważam używkę czarną z gładką tarczą, lub nową białą z falami. Co byście doradzili, bo miotam się ogromnie.

Zależy,  czy wolisz nówka  ,   czy używki.  AT jest sporo mniejsza , więc to tez kwestia jak będzie się na nadgarstku układać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, ArtiP napisał:

Zależy,  czy wolisz nówka  ,   czy używki.  AT jest sporo mniejsza , więc to tez kwestia jak będzie się na nadgarstku układać. 

Nowa, używana bez różnicy. Mierzyłem nową białą i leży ok. Problem w tym, że poprzedniej wersji z czarną tarczą nigdy na żywo nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie tutaj możemy doradzić Ci pod względem suchej specyfikacji i subiektywnych opinii . Oczywiście to też są ważne rzeczy , ale pamiętać trzeba , że  to Ty masz być zadowolony z tego zegarka pod każdym względem.  Ja kupiłem Omegę,  która nie cieszy się  wyjątkowym prestiżem  i jestem z niej wybitnie zadowolony , a powinienem kupić Moona,  bo wtedy byłby to model z uznaniem itd. Zegarka nie kupuje się rozsądkiem,  tylko sercem . No chyba , że ma to być inwestycja.  

Edytowane przez ArtiP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Qsto napisał:

Głos na białą. Będzie kolorowo. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Raptor napisał:

Dzień dobry,

dawno nie bywałem na forum,więc może robię offtop w tym miejscu,ale... w marcu w smpc wymieniłem zębatkę,zegarek 2017,wg. naprawiającego "półkownik", stare smary.Części oczywiście oryginalne,zegarek działa ok, jednak przyśpiesza 10-12 sek./doba.Wcześniej chodził idealnie.Noszę co drugi,trzeci dzień.Trzeba dać do regulacji u AD,czy można jeszcze coś popróbować?

Spróbuj ponosić codziennie i poobserwuj go.

Mikroregulację można wykonać gratis w butiku omegi w Warszawie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd Kolega jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Szyszkops napisał:

Skąd Kolega jest?

Okolice Poznania. Może ktoś z Wlkp. posiada czarną bez fal i pozwoliłby zobaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okolice Poznania. Może ktoś z Wlkp. posiada czarną bez fal i pozwoliłby zobaczyć.

Hm, do mnie masz kawałek, ale zapraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Michal93 napisał:

Ja mam, ale Tytan z ceramiką 43,5mm :D

Wrzuć fotę  😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leży na bazarku :) ale ma fale, to się nie liczy :D

9-B0111-E8-445-C-4212-BDA5-CBEDC518-E94-

Edytowane przez Michal93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snoopy na Co-axialu jest tylko 0,3mm grubszy od standardowego moonwatcha ze stalowym deklem i ok 0,55mm od szafirowego. Obstawiałem, że coaxial więcej pogrubi speedyego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Michal93 napisał:

Niestety, zbliża się czas odbioru pana na R i musimy się pożegnać :)

Ale że tego pana na R w koronie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Michal93 napisał:

Leży na bazarku :) ale ma fale, to się nie liczy :D

Piękna!!

Na żadnego R bym nie zamienił. Miałem czarnego stalowego na liście.

Gdzie można go obejrzeć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi