Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Forum jest nasze i dalsze jego funkcjonowanie zależy przede wszystkim od nas samych.

Nasze wpłaty w grudniu 2023r. 

100,00 zł - tradycyjnie jako pierwsza - moja wpłata 

Od początku miesiąca uzbieraliśmy    138,00 zł   i co dalej ... 😜 

(stan na  03 - 12 - 2023r.)

Stowarzyszenie KMZiZ

00-427 Warszawa

ul. Dmochowskiego 4/2

Santander Bank Polska S.A.

Nr rachunku:   61 1090 1870 0000 0001 1236  5368

z dopiskiem:  na rzecz KMZiZ  lub  na klub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, pgajlewicz napisał(-a):

Omega faktycznie mocno wystrzeliła z cenami, ale raczej dobrze wiedzą co robią. Po prawdzie to nie znam ich sprawozdań finansowych, ale coś tak czuję, że mimo narzekania ludzi to hajsy im się zgadzają, a to w sumie najważniejsze z ich perspektywy:) Mam też (oczywiście to może być subiektywne zdanie) wrażenie, że jednak jako marka to Omega zyskała bardzo dużo w ostatnich latach - rozsnąca rozpoznawalność i pozycja na rynku pozwalają im podnosić ceny. Chociaż z perspektywy klienta to zdecydowanie boli jak w ciągu 4 lat ceny wzrosły o prawię polowę! No ale jak popatrzę chociażby na dyskusję na temat Longines'a to opinie są dokladnie takie same - "poj...ło ich z cenami!".

No i w sumie z tym "rynkiem" to jest tak, że dziś jest taki, za 2 lata może być kompletnie odmienny. Mamy dołek na rynku używek, ale za rok dwa ceny znów mogą wystrzelić. To wszystko to jednak tylko przewidywania i wróżenie. 

Btw, pamiętacie czasy, gdy za Moona z dużym boxem płaciło się takie pieniądze??:)

Ja pamiętam TinTina za 14,5k w Butiku Omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Ci śliczne @Butik na pewno sprawdzę trop. Lubię napić się dobrego wina. :D 

Żeby nie było offtopu całkowitego. 

Ostatnio po głowie chodzi mi wersja Moon 3592.50.00 - Apollo XI  (tarcza pod hesalitem z tyłu szafir) .

Da się to trafić w full secie w dzisiejszych czasach? :) 

Edytowane przez SPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Nomateus napisał(-a):

No i stało się.... po pół roku wróciłem do Speedmastera, ale tym razem jest to sztuka używana, full set, bez bransolety, a na oryginalnym pasku Omegi. Mam dodatkowo świetne nato do niej, dokupię też dobrej jakości pasek rally. Na nato/rally nosi się na trochę mniejszą, niż na bransolecie, co było wymogiem u mnie. Ma mi służyć jako zegarek, który zakładam, kiedy od bransolet chcę odpocząć. Szukałem przez jakiś czas różnych nietypowych referencji Moona (głównie takiej, jaką ma kolega @nicon czyli 3592.50 z hesalitem i szafirem na pleckach) natomiast udało mi się w okazyjnej i niespodziewanej sytuacji kupić kaliber 3861 w cenie zupełnie, absolutnie, śmiesznej. Ma rysę na prawym dolnym uchu koperty oraz inicjały wygrawerowane (laserowo) od środka na zapięciu paska, ale w tym tygodniu je usunę, więc nie robi mi to żadnej różnicy. Jednak brak Omegi w kolekcji nie jest dla mnie, posypuję głowę popiołem. ;) 

IMG_0722.thumb.JPG.2cc91fb54c4b00c82b15c67013e35a04.JPG

IMG_0691.thumb.JPG.6833be6102ab0cd283c692bb1f7c21f7.JPG

IMG_7612.thumb.JPG.6bcccd6093779436da3ef3e5379fdd76.JPG

Gratuluję.  

27 minut temu, Nomateus napisał(-a):

P.S. @Dorian06 Gratulacje, piękny zegarek! 

Dzięki.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nomateus gratulacje, swietnie lezy ;)

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Nomateus napisał(-a):

No i stało się.... po pół roku wróciłem do Speedmastera, ale tym razem jest to sztuka używana, full set, bez bransolety, a na oryginalnym pasku Omegi. Mam dodatkowo świetne nato do niej, dokupię też dobrej jakości pasek rally. Na nato/rally nosi się na trochę mniejszą, niż na bransolecie, co było wymogiem u mnie. Ma mi służyć jako zegarek, który zakładam, kiedy od bransolet chcę odpocząć. Szukałem przez jakiś czas różnych nietypowych referencji Moona (głównie takiej, jaką ma kolega @nicon czyli 3592.50 z hesalitem i szafirem na pleckach) natomiast udało mi się w okazyjnej i niespodziewanej sytuacji kupić kaliber 3861 w cenie zupełnie, absolutnie, śmiesznej. Ma rysę na prawym dolnym uchu koperty oraz inicjały wygrawerowane (laserowo) od środka na zapięciu paska, ale w tym tygodniu je usunę, więc nie robi mi to żadnej różnicy. Jednak brak Omegi w kolekcji nie jest dla mnie, posypuję głowę popiołem. ;) 

P.S. @Dorian06 Gratulacje, piękny zegarek! 

Brawo Ty! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie siedzi na tym szarym nato! Masz więcej zdjęć w tym zestawie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nato/rally nosi się na trochę mniejszą, niż na bransolecie, co było wymogiem u mnie.

A to ciekawe jest, bo dla mnie zegarki, które defaultowo na nadgarstku czuję "duże" - na nato wydają się jeszcze większe, przez przesunięty "w górę" środek cieżkości (w końcu to dwie dodatkowe warstwy materiału między nadgarstkiem a deklem). 

Dlatego mimo że nato uwielbiam, to w niektórych zegarkach odpada, jak np. w Monaco albo Mille Miglia - noszę głównie na mniejszych, tak do 40mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No i stało się.... po pół roku wróciłem do Speedmastera, ale tym razem jest to sztuka używana, full set, bez bransolety, a na oryginalnym pasku Omegi. Mam dodatkowo świetne nato do niej, dokupię też dobrej jakości pasek rally. Na nato/rally nosi się na trochę mniejszą, niż na bransolecie, co było wymogiem u mnie. Ma mi służyć jako zegarek, który zakładam, kiedy od bransolet chcę odpocząć. Szukałem przez jakiś czas różnych nietypowych referencji Moona (głównie takiej, jaką ma kolega [mention=52344]nicon[/mention] czyli 3592.50 z hesalitem i szafirem na pleckach) natomiast udało mi się w okazyjnej i niespodziewanej sytuacji kupić kaliber 3861 w cenie zupełnie, absolutnie, śmiesznej. Ma rysę na prawym dolnym uchu koperty oraz inicjały wygrawerowane (laserowo) od środka na zapięciu paska, ale w tym tygodniu je usunę, więc nie robi mi to żadnej różnicy. Jednak brak Omegi w kolekcji nie jest dla mnie, posypuję głowę popiołem.  

P.S. [mention=33911]Dorian06[/mention] Gratulacje, piękny zegarek! 

Ja również gratuluję!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Min 50 postow, a ogloszenia sa platne, w dziale sprzedazy masz prxypiety watek ogloszenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo za informację 😊. Nie będę na siłę chyba zamieszczał postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.12.2023 o 20:35, Dorian06 napisał(-a):

Gratuluję.  

Dzięki.  

W dniu 3.12.2023 o 21:20, bober5264 napisał(-a):

@Nomateus gratulacje, swietnie lezy ;)

W dniu 3.12.2023 o 21:48, szuwi napisał(-a):

Brawo Ty! 

W dniu 3.12.2023 o 21:58, pgajlewicz napisał(-a):

Bardzo ładnie siedzi na tym szarym nato! Masz więcej zdjęć w tym zestawie?

@pgajlewicz Jutro/pojutrze porobię, o ile nie oddam na polerkę tej rysy na uchu - ale zgadzam się, że niesamowicie mu takie szaro nato pasuje. To od Bark&Jack, kupiłem do Seiko SPB143j, ale tutaj też jest pięknie!

W dniu 3.12.2023 o 22:01, meinard napisał(-a):

A to ciekawe jest, bo dla mnie zegarki, które defaultowo na nadgarstku czuję "duże" - na nato wydają się jeszcze większe, przez przesunięty "w górę" środek cieżkości (w końcu to dwie dodatkowe warstwy materiału między nadgarstkiem a deklem). 

Dlatego mimo że nato uwielbiam, to w niektórych zegarkach odpada, jak np. w Monaco albo Mille Miglia - noszę głównie na mniejszych, tak do 40mm. 

@meinard Jest coś w tym, masz rację, ale w Speedym tego nie czuję. Czekam na pasek rally, aby porównać.

16 godzin temu, Teufel26 napisał(-a):

Ja również gratuluję!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziękuję!

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wzięcia za metkę bez rabatu w Jubitomie w Posnanii.

1bae7590ef11b90db8ef1afb9bbe5961.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Nomateus napisał(-a):

IMG_7772.jpeg

Przez Ciebie na święta dorzucę se kolejne nato do Moon'a!!!;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.11.2023 o 20:21, mario1971 napisał(-a):

Kwarcyk mojej żony. Sekundowa idealnie wbija w indeksy.

286cfa289fe793d995593ec3bed9c8b7.jpg

Ile warto zapłacić za 36 mm w idealnym stanie taka sama jak twojej żony. ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tede1981 napisał(-a):

Ile warto zapłacić za 36 mm w idealnym stanie taka sama jak twojej żony. ??

Mojej żony ma 35mm. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, pgajlewicz napisał(-a):

Przez Ciebie na święta dorzucę se kolejne nato do Moon'a!!!;)

Super! Polecam to Bark&Jack właśnie! Będę jeszcze od niego zamawiał beżowe/piaskowe, kapitalnie wygląda. Do tego pasek w stylu rally na ori zapięciu od Omegi przygotowuje mi właśnie Maciek z Czasowni. 

(zdjęcie poglądowe z internetu, na tym wzoruje się Maciek)

chrome_D0IYMJ7AVC.jpg

Edytowane przez Nomateus

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi