Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

To tylko nowe wariacje kolorystyczne, żadne tam projekty

P.s.

Przemalowałem sobie ściany w kiblu na biało, wcześniej były beżowe. Czy to jest nowy projekt WC?

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Omega DeVille Hour Vision 👍😉

IMG_2148.jpeg

IMG_2153.jpeg

Oglądaj od 4:45. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oglądaj od 4:45. 

Mariusz u mnie ta kość tak nie wystaje, więc musiałbym sztucznie przesuwać zegarek w stronę łokcia, żeby się dopasować do ustawienia z filmu. Dla mnie to jest nienaturalne. Zegarek noszę jak mi wygodnie i podczas całego dnia (zwykle noszę Exp II 42mm) nic mi się nie dzieje z nadgarstkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O zdrowie Zarządu trzeba dbać. 🙂

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ale pierd***lenie o szopenie. Czy gdzieś to jest opisane przepisami prawa jak nosić zegarek?
Nie znoszę czegoś takiego.
Jeden nosi na nadgarstku prawym, inny na lewym, od strony zewnętrznej albo od wewnętrznej. Jedni mają paski / bransolety ciasno, inni luźno tak że zegar kręci się dookoła. Jedni wolą nosić zegarek prawie na dłoni inni bliżej łokcia. I wuj komukolwiek do tego jak noszę mój zegarek.
To może być uwarunkowany tym jak ktoś się nauczył, jak jest przyzwyczajony, jak ma zbudowaną rękę (ja np z moją kostką mogę nosić zegarek albo blisko dłoni, albo musiałbym go przesunąć prawie na łokieć, pewnie tak samo jest u [mention=5942]Piotr Piątkowski[/mention]).
Nie ma czegoś tak prawidłowe noszenie zegarka, nie ma czegoś takiego jak najładniejszy zegarek... nie ma.
Każdy ma swój najfajniejszy zegar, wg swojej opinii i zawartości portfela i nosi go w taki sposób jak mu wygodnie i dobrze. Moim zdaniem osoba z Dieslem wielkości pizzy na łokciu prawej ręki nie jest gorszy od człowieka z Patkiem umieszczonym 13mm ponad linią zgięcia lewego nadgarstka.
Amen.

W sumie nic dodać nic ująć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Butik napisał(-a):

Sorry, ale pierd***lenie o szopenie. Czy gdzieś to jest opisane przepisami prawa jak nosić zegarek?

Jeden nosi na nadgarstku prawym, inny na lewym, od strony zewnętrznej albo od wewnętrznej. Jedni mają paski / bransolety ciasno, inni luźno tak że zegar kręci się dookoła. Jedni wolą nosić zegarek prawie na dłoni inni bliżej łokcia. I wuj komukolwiek do tego jak noszę mój zegarek.

To może być uwarunkowany tym jak ktoś się nauczył, jak jest przyzwyczajony, jak ma zbudowaną rękę (ja np z moją kostką mogę nosić zegarek albo blisko dłoni, albo musiałbym go przesunąć prawie na łokieć, pewnie tak samo jest u @Piotr Piątkowski).

Nie ma czegoś tak prawidłowe noszenie zegarka, nie ma czegoś takiego jak najładniejszy zegarek... nie ma.

Każdy ma swój najfajniejszy zegar, wg swojej opinii i zawartości portfela i nosi go w taki sposób jak mu wygodnie i dobrze. Moim zdaniem osoba z Dieslem wielkości pizzy na łokciu prawej ręki nie jest gorszy od człowieka z Patkiem umieszczonym 13mm ponad linią zgięcia lewego nadgarstka.

Amen.

Choć lubię kanał K. Humeniuka to Twoja opinia zdecydowanie jest bliższa prawdzie.
Trzeba przyznać, że zdobył szeroką widownię no i fajnie, że powrócił po długiej przerwie.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Butik napisał(-a):

Mądrego warto posłuchać - bo jak jest zimno i nie ma wiatru, to jest ciepło... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.12.2024 o 08:59, Mirosuaw napisał(-a):

Przemalowałem sobie ściany w kiblu na biało, wcześniej były beżowe. Czy to jest nowy projekt WC?

Może jeszcze nie. Ale gdybyś w dodatku zaczął wchodzić i wychodzić z WC metodą Johna Cleese'a z "Ministerstwa Głupich Kroków", to już tak.

Edytowane przez ireo

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Butik napisał(-a):

Wohoe! Jaki wspaniały protest song.

Wiele ciekawych metod noszenia zegarka udało Ci się wymienić, ale jeszcze nie wszystkie.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 hours ago, Ceteth said:

To jeszcze jeden do kompletu 

Siadł? 
Jaki rok? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normy dokladnosci normami , ale w tym momencie mam 2x PO z 8900  1x seamastera z 8800 i de ville prestige z 8800. Najwieksze odchylki ma  czarne PO z 8900 bo  opoznia okolo 8 sekund na tydzien( podejrzewam  ze to wina  lezakowania w rotomacie. Dalej niebieska PO lapie okoko 2- 3 s do przodu tygodniowo. Zielony seamaster. Okolo 2s do przodu na tydzien z 8800. A najdokladniejsza jest de ville z 8800 bo po 2 tygodniach zlapala niecale 2 s do przodu. Mysle ze normy to tylko zabezpieczenie ewentualnie.

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Koryfeusz

Tak było w 2021IMG_3936.thumb.jpeg.137eaddeca104f6f101e0eba9ef052fa.jpeg

A tak jest obecnieIMG_6679.thumb.jpeg.f54b8141ff4b593240eb90adc148e6d2.jpeg

W odczuciach czysto subiektywnych to dwa różne zegarki. Nowa bransoleta robi robotę, jest dzięki niej lżej i subtelniej na nadgarstku, a stop sekunda, z mojego punktu widzenia, też jest nie do przecenienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.12.2024 o 11:17, Butik napisał(-a):

Dziomborno

IMG_5650.jpeg

Przepraszam, co to za bransoleta - oryginał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi