Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj w Noble Place w SCC w Katowicach. Aqua Terra zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, nawet Globemaster, który mimo 39mm prezentował się dobrze. Trzeba pomyśleć nad AT

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, a_team napisał(-a):

Byłem dzisiaj w Noble Place w SCC w Katowicach. Aqua Terra zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, nawet Globemaster, który mimo 39mm prezentował się dobrze. Trzeba pomyśleć nad AT emoji2.png

Dlaczego Globemaster fajny "mimo 39mm" ? Moim zdaniem to dobry rozmiar dla tego modelu, ale możesz oczywiście mieć odmienne zdanie.

A co do AT, to ja myślę, że nasze HV dużo ciekawsze i ładniejsze są !

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego Globemaster fajny "mimo 39mm" ? Moim zdaniem to dobry rozmiar dla tego modelu, ale możesz oczywiście mieć odmienne zdanie.
A co do AT, to ja myślę, że nasze HV dużo ciekawsze i ładniejsze są !

Może i dobry, ale przymierzają inne zegarki wydawały się już małe. Może dlatego, że Globemaster ma wąski bezel i luneta jest chyba maksymalnie duża.
Gdybym miał wybierać między AT i moim HV, to wybór jest oczywisty, ale jako kolejna Omega w kolekcjo, to sprawa jest otwarta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.10.2022 o 21:34, a_team napisał(-a):

Mówiłem, że powinien zdjęcia do katalogów robić emoji14.png

Chciałbym! ^_^:lol:

W dniu 9.10.2022 o 16:22, bober5264 napisał(-a):

No nie oszukujmy sie aquaracer a smp to zupełnie inna półka i inna jakość wykonania

To prawda, szczególnie porównując nowe referencje - w starszych różnica nie jest aż tak drastyczna.

SMP wygrywa wykonaniem, ale [uwaga, herezja!] to Aquaracer częściej bywa na moim nadgarstku :D

2MaJq1N.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wystawił tę AT na sprzedaż, niestety w kwarcu... Ale i tak chodzi mi ten pomysł po głowie. 🙄 Ktoś miał i poleca/odradza? Widzę tutaj na forum wielu użytkowników AT, ale zazwyczaj w najnowszej referencji. 

image.thumb.png.f0ec00fb72fb6e10ff4bfa9527d50435.png

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Nomateus napisał(-a):

Ktoś wystawił tę AT na sprzedaż, niestety w kwarcu... Ale i tak chodzi mi ten pomysł po głowie. 🙄 Ktoś miał i poleca/odradza? Widzę tutaj na forum wielu użytkowników AT, ale zazwyczaj w najnowszej referencji.

Ta referencja nie ma nakładanych indeksów, całość prezentuje się zdecydowanie mniej atrakcyjne:

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, dodge66 napisał(-a):

Ta referencja nie ma nakładanych indeksów, całość prezentuje się zdecydowanie mniej atrakcyjne:

Dziękuję za szybkie zabicie chęci zakupu! 😅

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak lotnisko we Wiedniu, to koniecznie kawa po wiedeńsku, czyli Mélange 😋 

Pamiętam jak kilka lat temu z żoną szukaliśmy po kawiarniach we Wiedniu kawę po wiedeńsku , a nigdzie jej nie było  , aż Polak który pracował w restauracji hotelowej mówił nam sekret że ta kawa nazywa się Mélange 😅 

IMG20221013102603.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale [uwaga, herezja!] to Aquaracer częściej bywa na moim nadgarstku

U mnie też

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
 1 godzinę temu, Nomateus napisał(-a):

Dziękuję za szybkie zabicie chęci zakupu! 😅

:lol::lol:

27 minut temu, Macmac napisał(-a):

Ale zawsze można poszukać w automacie, starsze referencje nie są złe, a można nawet powiedzieć, że lepsze :). Jak dla mnie to bardzo uniwersalny zegarek. Sprawdza się przy wielu okazjach, nawet robi za letniaka na gumie. Jedyny minus, to zapięcie bransolety, jest strasznie upierdliwe, ale można z tym żyć :)

Czy starsze są lepsze... trudno jednoznacznie to stwierdzić, ale pełna zgoda co do reszty uwag ;)

6 minut temu, bober5264 napisał(-a):

U mnie też emoji16.png

Zaraz nas stąd wygonią :D

Edytowane przez dodge66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, dodge66 napisał(-a):

SMP wygrywa wykonaniem, ale [uwaga, herezja!] to Aquaracer częściej bywa na moim nadgarstku :D

Wcale się nie dziwię. Tag jest po prostu duużo fajniejszy.

Jak ja mam do wyboru fajniejszy zegarek troszkę słabiej wykonany (ale jednak nadal bardzo dobrze) i mniej fajny wykonany nawet świetnie, to jednak wybieram ten fajniejszy...

😜

Edytowane przez agremi
usunięcie powtórzenia

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te tagi to jak z bazaru projekty. Koło Omegi nie są godne nawet leżeć. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: - o tak mniej więcej wyglądają te omegi.

:rolleyes:

Już się zamykam.

Edytowane przez agremi

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze po Twoich fotkach to ciężko będzie podtrzymywać swoje argumenty haha

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, dodge66 napisał(-a):

Czy to początek walki Omega VS TAG? :D

Ja tylko do seamasterów nurkowych piję (nie wiem jak one się poprawnie nazywają - takie jak na zdjęciu z tagiem wyżej wrzuciłeś).

Wiele omeg mi się bardzo podoba, łącznie z np. takim seamasterem jak wyżej (ładny spójny projekt, nie jakiś misz-masz wszystkiego ze wszystkim) - choć na mój nadgarstek nie pasują z różnych względów około gabarytowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moja AT miała być do śmierci ale życie pisze różne scenariusze - będę pewnie wystawiał za jakiś czas na bazarek - natomiast to 8 letni zegar wiec nosi sporo śladów użytkowania. 
73B2328C-A530-47CE-A612-95B6FF9800A9.thumb.jpeg.1bdbe91b6353c35d141869dad2148124.jpeg

Koniec świata!

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Nomateus napisał(-a):

4 godziny temu, dodge66 napisał(-a):

No i jeszcze kwestia trafiania sekundnika w indeksy, niestety mimo, że to Omega, to średnio z tym bywa :D Też się przymierzałem do takiej szarej oraz niebieskiej 300, niestety nie byłem w stanie tego zdzierżyć, to nie na moje skołatane nerwy 😜

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem ostatnio w butiku w SCC i były dwie Omegi, tak samo zatrzymane, na tej samej godzinie, na tej samej dacie pokazującej 8 dzień tygodnia. Z czego jedna nie centrowała dobrze dnia w okienku. Powiedziałem to Pani sprzedającej, odpowiedziała „a nie wiem, możliwe” Jakbym coś takiego widział, to odsyłałbym to w pizdu a nie pokazywał klientowi do kupienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi