Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, tommly napisał(-a):

Stara miłość nie rdzewieje :D

IMG_4426r.jpg

IMG_4422.jpg

Tomek gratuluję. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Butik napisał(-a):

Małe co nieco na lato :)

IMG_2213.jpeg

IMG_2212.jpeg

IMG_2211.jpeg

IMG_2214.jpeg

A te małe co nieco zostanie do końca lata? 😉 A ta kombinacja paskowa pasuje idealnie na wakacyjne miesiące 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś marzył o EdWhite, to właśnie wjechał na bazarek. I nie ma nigdzie na świecie go taniej.

DSC_3082_DxO.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Ex3v napisał(-a):

"Standardowe" 10%. Historii zakupów brak. Pewnie można było jeszcze powalczyć ale machnąłem ręką - koniec końców kupowałem tak drogi zegarek pierwszy raz w życiu, experience też się dla mnie liczył. O panach którzy nas obsługiwali mogę się wypowiadać w samych superlatywach. 

Po kilku dniach jestem bardzo zadowolony z zakupu, mam wrażenie że z każdym dniem zegarek podoba mi się jeszcze bardziej ;) W 6 dni przybyło mu tylko 8 sekund, jestem zachwycony. 

IMG_5661.jpeg

No i super, teraz jest dobry czas na opuszczenie forum zanim zaczną się wątpliwości, przemyślenia etc. Najgorzej jak zarazisz się chorobą sprzed dwóch postów ;).

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

A te małe co nieco zostanie do końca lata? 😉 A ta kombinacja paskowa pasuje idealnie na wakacyjne miesiące 😀

Ale ja ten zegarek już mam wiele miesięcy, pasior tylko kupiłem na sezon.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na próbę wrzuciłem na velcro - pod kątem wygody super, ale prezencja beznadziejna. Te widoczne włosy z rzepów, wtf, ludzie tak naprawdę noszą czy ja jakoś źle założyłem?

IMG_4530-3.thumb.jpg.354548401fb8ee1ee7e1b6323011b610.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Butik napisał(-a):

Ale ja ten zegarek już mam wiele miesięcy, pasior tylko kupiłem na sezon.

I bardzo fajnie siadło z tym paskiem. Nie ukrywam, że nie jestem największym fanem wariantu z dolną sekundą, jednak coraz bardziej widzę czemu może się podobać. Teoretycznie jest to opcja bardziej elegancka, jednak egzekucja dolnej tarczy i samej sekundy jest całkiem sportowa. Ten gumowy pasek dobrze do tego pasuje, bo również jest to elegancki wcielenie sportowego (bo gumowego) paska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako wciąż dosyć nowy członek na forum chciałbym poprosić o wsparcie merytoryczne tych użytkowników którzy mają większe doświadczenie ode mnie jeśli chodzi o Speedmastery. Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem 2 modeli i powoli kiełkuje we mnie idea kolekcji...pytanie więc, które modele uważacie za ciekawe/warte kolekcjonowania - tak wiem, że limitowane edycje wychodzą właściwie co 6 miesięcy (chociaż ostatnio numerowane a nie limitowane) ale stąd właśnie moje pytanie bo nie chce kupować wszystkiego co znajdę z wiadomych przyczyn. Jako że mam już kaliber 321 i najnowszy 3861 to chętnie uzupełniłbym kolekcje o 1861 ale najlepiej nowy (jeszcze są różne modele do zdobycia, a jestem snobem bo nie chcę nosić czegoś zapoconego wcześniej przez innego użytkownika). Mam też swoje typy ale nie chcę ich zdradzać na start bo ciekawi mnie co zbiorowa mądrość tego forum może mi podpowiedzieć.

1E3AC89A-B9B2-4C92-9722-83811A8061F5_1_100_o.thumb.jpeg.ce8aa571a86c72f3b054fdf394349c76.jpeg

Edytowane przez GML
zdjecie źle załadowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, GML said:

Jako wciąż dosyć nowy członek na forum chciałbym poprosić o wsparcie merytoryczne tych użytkowników którzy mają większe doświadczenie ode mnie jeśli chodzi o Speedmastery. Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem 2 modeli i powoli kiełkuje we mnie idea kolekcji...pytanie więc, które modele uważacie za ciekawe/warte kolekcjonowania - tak wiem, że limitowane edycje wychodzą właściwie co 6 miesięcy (chociaż ostatnio numerowane a nie limitowane) ale stąd właśnie moje pytanie bo nie chce kupować wszystkiego co znajdę z wiadomych przyczyn. Jako że mam już kaliber 321 i najnowszy 3861 to chętnie uzupełniłbym kolekcje o 1861 ale najlepiej nowy (jeszcze są różne modele do zdobycia, a jestem snobem bo nie chcę nosić czegoś zapoconego wcześniej przez innego użytkownika). Mam też swoje typy ale nie chcę ich zdradzać na start bo ciekawi mnie co zbiorowa mądrość tego forum może mi podpowiedzieć.

1861 do dobry kierunek, ale jeszcze lepszy to 861 ;) choć pewnie nie nowy.... 

Warty rozważenia jest nowy "białas", choć może ciężko mu być w pudełku razem ze Snoopem... Ze starszych może A11 50th, FOIS, a poza tym... "the sky is the limit". Temat jest tak szeroki, że musiałbyś doprecyzować, jakie są Twoje preferencje odnośnie do kolekcjonowania, a przede wszystkim noszenia Spidków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.07.2024 o 13:54, GML napisał(-a):

1E3AC89A-B9B2-4C92-9722-83811A8061F5_1_100_o.thumb.jpeg.ce8aa571a86c72f3b054fdf394349c76.jpeg

Napiszę Ci z punktu widzenia, kogoś kto miał kilka Omeg, w tym obie, które masz na zdjęciu...i się ich wszystkich pozbył 😉

Ogólnie kierunki są dwa (albo trzy jak wybierzesz trochę z każdego :D )

1. zbierasz wszystkie rocznicowe Moonwatche ...trochę Ci z tym zejdzie...bo Omega ich narobiła :D i do tego dość nudno będzie, bo w większości różnią się nieco tarczą

2. zbierasz ciekawe wersje Speedmastera

Ad2. Dobra wiadomość jest taka, że dwa dość drogie masz już za sobą :D

Aż się prosi, żeby zebrać wszystkie 3 wersje Snoopyego. Tyle, że to jest jeszcze ponad 200k do wydania.

Z rzeczy normalniejszych to zdecydowanie FOIS. Dodałbym jeszcze  "Omega Apollo 11 45th Anniversary" - wg mnie jest dość unikalny..

Niektórzy powiedzą, że jeszcze 50th Anniversary...ale do mnie zegarek z d*pą astronauty na totalizatorze nie przemawia :P

Ciekawe opcje to też Ultraman - ale wg mnie mega przewartościowany i Alaska Project. Do tego różne wersje z białą tarczą.

Tak czy inaczej...Omega będzie co chwilę wydawała kolejną wersję "limitowaną" więc masz co zbierać :D Tyle, że wszystko to to samo...bo one zawsze mają 42mm i obecny kalber, tylko tarcze wymieniają i napis na dekielku :D

I dlatego bierz FOISa, bo się przynajmniej różni rozmiarem. A jak masz duży nadgarstek to dokup sobie Moonphase Chronograph - naprawdę ładny 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Teufel26 napisał(-a):

Tak na szybko emoji16.png
772d320984b6b551909e88994e4e8568.dng

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

gdzie tym razem 🤔😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gdzie tym razem

Niezbyt oryginalnie, znów Kreta.

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.07.2024 o 14:54, GML napisał(-a):

Masz przed sobą długą podróż jeśli chcesz kolekcjonować speedmastery 😉

20170202_182413.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam pytanie: czy ktoś z Was wie, gdzie mógłbym na żywo w Warszawie, Śląsku albo Krakowie zobaczyć Seamastera 212.30.41.20.01.003? Coraz bardziej mi się ten model podoba, ale zanim podejmę decyzję o zakupie chciałbym sie przekonać, jak wygląda w rzeczywistości. Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak wrażenia?  Dla mnie wizualnie AT super, jedyne co mnie zaskoczyło na mius to bransoleta. Wydała mi się bardzo delikatna i podejrzanie lekka. Ale to może moje skrzywienie po obcowaniu z grubymi kajdanami w PO i SMP300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.07.2024 o 13:54, GML napisał(-a):

Masz czarny, masz biały, polecam Apollo 11 - szary ze złotymi akcentami. Powinien go mieć do sprzedania @Ulotny

Tam jest "niestety" 3861, ale zegar zacny.

Z 1861 / 1863 fajny byłby moim zdaniem Apollo 8, albo któryś z serii Tokyo 2020.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I jak wrażenia?  Dla mnie wizualnie AT super, jedyne co mnie zaskoczyło na mius to bransoleta. Wydała mi się bardzo delikatna i podejrzanie lekka. Ale to może moje skrzywienie po obcowaniu z grubymi kajdanami w PO i SMP300.

Po dłuższym obcowaniu z tą bransoletą muszę przyznać że nie słusznie zbiera tak wiele złych recenzji. Faktycznie brakuje jej mikro regulacji, ale to jedyny jej minus, choć czy do końca, nie wiem. Ja się bardzo z nią polubiłem. Uważam że AT jest bardzo uniwersalnym i rozsądnym wyborem, mógłby być tym jedynym, lub kolejnym zegarkiem w kolekcji. Zabawa paskami bardzo zmienia charakter tego zegarka, dając wiele możliwości.

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi