Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, rafi napisał(-a):

Nowe wdzianko na lato

99bc67b68497f0ccc565d444120abacf.jpg

589ce11532cf67981451cadcaf901a73.jpg

Fajny pasek, wygląda lepiej niż Omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fajny pasek, wygląda lepiej niż Omegi.

I jest połowę tańszy
Choć oczywiście z ori klamrą wyglądałby lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Ex3v napisał(-a):

Pozdrowienia z lasu, spaliśmy z żoną pierwszy raz i było bardzo fajnie. 

IMG_5740.jpeg

Po ślubie, po bożemu. To rozumiem. 🙏

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IMG_5740.thumb.jpeg.5dd0a32e5a5ed70b391e39cf3be30f60.jpeg

Dobrze, że jakiś niedźwiedź nie chciał sikora zawinąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Ex3v napisał(-a):

IMG_5740.jpeg

Czyżby noc poślubna🤔

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie mnie :D Klarowność mojego poprzedniego wpisu nie pozwala ukryć, że może i noc w lesie spędzona ale z jakością snu jeszcze słabo ;) Burza i chrumkający dzik skutecznie odrywały od poduszki.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Macie mnie  Klarowność mojego poprzedniego wpisu nie pozwala ukryć, że może i noc w lesie spędzona ale z jakością snu jeszcze słabo  Burza i chrumkający dzik skutecznie odrywały od poduszki.  

dzik mówisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Ex3v napisał(-a):

No to ja rozumiem, skonsumowałeś po zawarciu sakramentu  😁

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawostka z wydarzenia z dzisiejszej nocy (wyblurowałem, bo może nie każdy chciałby widzieć) - na nadgarstku jednego z agentów Secret Service ochraniających Trumpa specjalna wersja Omegi Seamaster 300m produkowana dla jednostek specjalnych - z matową ceramiką na bezelu.

Więcej o tej wersji tutaj: https://www.watchesofespionage.com/blogs/woe-dispatch/omegas-modern-unit-watch-program-frogmen-navy-seals-and-us-secret-service

450813987_10222927971820419_6323141007456617361_n.thumb.jpg.846fe8e30a5926c5e8ac2d550b7d2ef9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.07.2024 o 13:54, GML napisał(-a):

Jako wciąż dosyć nowy członek na forum chciałbym poprosić o wsparcie merytoryczne tych użytkowników którzy mają większe doświadczenie ode mnie jeśli chodzi o Speedmastery. Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem 2 modeli i powoli kiełkuje we mnie idea kolekcji...pytanie więc, które modele uważacie za ciekawe/warte kolekcjonowania - tak wiem, że limitowane edycje wychodzą właściwie co 6 miesięcy (chociaż ostatnio numerowane a nie limitowane) ale stąd właśnie moje pytanie bo nie chce kupować wszystkiego co znajdę z wiadomych przyczyn. Jako że mam już kaliber 321 i najnowszy 3861 to chętnie uzupełniłbym kolekcje o 1861 ale najlepiej nowy (jeszcze są różne modele do zdobycia, a jestem snobem bo nie chcę nosić czegoś zapoconego wcześniej przez innego użytkownika). Mam też swoje typy ale nie chcę ich zdradzać na start bo ciekawi mnie co zbiorowa mądrość tego forum może mi podpowiedzieć.

1E3AC89A-B9B2-4C92-9722-83811A8061F5_1_100_o.thumb.jpeg.ce8aa571a86c72f3b054fdf394349c76.jpeg

któryś z modeli Speedytuesday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.07.2024 o 11:20, Ex3v napisał(-a):

IMG_5740.jpeg

Za pierwszym razem zawsze jest fajnie... potem też....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawostka z wydarzenia z dzisiejszej nocy (wyblurowałem, bo może nie każdy chciałby widzieć) - na nadgarstku jednego z agentów Secret Service ochraniających Trumpa specjalna wersja Omegi Seamaster 300m produkowana dla jednostek specjalnych - z matową ceramiką na bezelu.
Więcej o tej wersji tutaj: https://www.watchesofespionage.com/blogs/woe-dispatch/omegas-modern-unit-watch-program-frogmen-navy-seals-and-us-secret-service
450813987_10222927971820419_6323141007456617361_n.thumb.jpg.846fe8e30a5926c5e8ac2d550b7d2ef9.jpg

Świetny artykuł, wiedziałem o Tudorze, IWC i Panerai, ale o Omedze nie słyszałem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Teufel26 napisał(-a):

Świetny artykuł, wiedziałem o Tudorze, IWC i Panerai, ale o Omedze nie słyszałememoji6.png

Ja dopiero ostatnio się dowiedziałem, właśnie przy okazji koronacji Frederika.

Bardzo mnie ciekawi czy te zegarki wypływają czasem gdzieś do sprzedaży, i za jakie kwoty, bo ta matowa ceramika świetnie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie,
jakiego speediego polecacie na codzień? Mam dużą PO i chciałbym mieć coś mniejszego 39-42mm max. No i oczywiście, jak najtaniej :-)

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, MasterMind napisał(-a):

Super foty @lysolek007 !

U mnie Omega Speedmaster Professional Moonwatch ref. 145.022, cal. 861, na bransolecie 1171-1, rocznik 1984.

large.2-3.jpg.481d900ad8aab8676bd7d9f1cd

Szkoda, że nie zdecydowali się w nowym Moonie na tę bransoletę. Lepiej pasuje do prostego charakteru tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3570.50.00

Dziękuję. Co sądzisz o wersji reduced 39 mm 3510.50?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się nie podoba wizualnie, w sensie układ tarczy i te boczne subtarcze niczym oczka Sida. Design Moonwatcha jest tak idealny, że każda jego modyfikacja powoduje że może być tylko gorzej.

image.png.657070ec62cf74356bb559a8fd954162.pngimage.png.dc0149c377650b4059e119751d583869.png

Ale skoro bierzesz go pod uwagę to wizualnie pewnie Ci leży. Niektórzy narzekali że są problemy z naprawą/wyższe koszty niezależnego serwisu mechanizmu ETA z modułem chronografu DD. Ale nie znam tego z pierwszej ręki więc mogą to być jakieś urban legend.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi