Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Ex3v napisał(-a):

Szanowni, po nieco ponad 2 miesiącach z moim SMP mam nerwicę natręctw odnośnie rys na klamrze.

Wiem, głupota. Pewnie dla części z Was to śmieszny problem ale nie daje mi to spokoju. Często pracuję na laptopie z aluminiową obudową i nowe rysy pojawiają się codziennie. 
Stąd pytanie - czy macie jakieś sprawdzone sposoby/zestawy folii do zabezpieczenia klamry?

Poszukałem trochę w sieci i znalazłem gotowe komplety ale zazwyczaj robione pod Rolexy, nie pod Omegę. Metodą chałupniczą kupiłem sobie folię ochronną do lakierów samochodowych 0.1mm, ładnie wyciąłem i nakleiłem ale po miesiącu wygląda strasznie, trzyma dobrze ale się marszczy. 

Od razu mi się przypominają lata 90-te 🙃

Screenshot_20240819_170827.jpg

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mirfak napisał(-a):

Zegarek rzecz nabyta. Jeśli Ci szkoda go używać, to znaczy, że to nie dla Ciebie. A tak poważnie po pewnym czasie nie widać już więcej rys i zawsze możesz dać bransoletkę do regeneracji.

Oczywiście mam świadomość że prędzej czy później się porysuje. Mimo wszystko to dosyć drogi i estetyczny przedmiot. Chciałbym żeby cieszył oko bez regeneracji możliwie długo. Noszę go 24/7 i to zdecydowanie nie pomaga ;)

Chyba miałem dziś więcej szczęścia w szukaniu niż przy poprzednim podejściu i znalazłem taki zestaw

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Ex3v napisał(-a):

Szanowni, po nieco ponad 2 miesiącach z moim SMP mam nerwicę natręctw odnośnie rys na klamrze.

Wiem, głupota. Pewnie dla części z Was to śmieszny problem ale nie daje mi to spokoju. Często pracuję na laptopie z aluminiową obudową i nowe rysy pojawiają się codziennie. 
Stąd pytanie - czy macie jakieś sprawdzone sposoby/zestawy folii do zabezpieczenia klamry?

Poszukałem trochę w sieci i znalazłem gotowe komplety ale zazwyczaj robione pod Rolexy, nie pod Omegę. Metodą chałupniczą kupiłem sobie folię ochronną do lakierów samochodowych 0.1mm, ładnie wyciąłem i nakleiłem ale po miesiącu wygląda strasznie, trzyma dobrze ale się marszczy. 

Oddal natręctwa, uwierz że rysy na klamrze po pewnym czasie stają się ozdobą. Tak jak napisał Kolega wyżej, wk...ją dopiero rysy na AR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Ex3v napisał(-a):

Oczywiście mam świadomość że prędzej czy później się porysuje. 

Jak 24/7, to może być tak😉 Sorrki, że znów Rolex, ale akurat mam swojego na ręku i nie mogłem się powstrzymać.

IMG_1446.thumb.jpg.65069b5e2da769c18fa9b75fc828c9eb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.08.2024 o 17:15, Fitvalf napisał(-a):

Jakoś ze 3 lata przymierzałem się do AT ale zawsze odkładałem ten zakup na później. No i to później nadeszło :) 

Ep7HNfy.jpeg

Widzę, że się udało. Moje gratulacje Konrad 👊

W dniu 16.08.2024 o 17:54, Lynx27 napisał(-a):

Otrzymałem wyczekiwany telefon z Omegi, także psiak na pokładzie. Co prawda rozmiar wykraczający poza moje standardy, ale dla Speeda zawsze robię wyjątek :)

IMG_6648.jpeg

IMG_6651.jpeg

Również pogratuluję, super zegar.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Wymienię się za coś 😉

Mam już jednego divera, moja kolekcja musi pozostać dwuzegarkowa.

IMG_6194.thumb.jpeg.bbf45349e29b5e6721f7ee268dc350ee.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostaw Omegę a sprzedej Tudora, uspokój się :D.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Nie, Tudor musi zostać, bo bejsbol na nadgarstku. Bezpieczniej się czuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.08.2024 o 21:03, tommly napisał(-a):

Widzę, że się udało. Moje gratulacje Konrad 👊

Również pogratuluję, super zegar.

Dziękuję, trafiła się nowa i juz nieprodukowana w fajnych pieniądzach więc postanowiłem spróbować :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, piotralski napisał(-a):

To rysa na dole?

To historia tego zegarka 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opowiesz? W zasadzie w tym wątku pokazujemy tylko zdjęcia (takie to przepraszam, ale trochę  bez płciowe), a brakuje takich prawdziwych historii...

Serio pytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, codybronco napisał(-a):

Internet na niektórych stronach przy tym modelu wskazuje, że do Seamastera też będzie okej… Ale tylko niektóre. 

A nie lepiej kupić gumę konkretnie do Seamastera, i to na dodatek taniej? Tę mam i jest bardzo dobrej jakości

https://wristbuddys.com/collections/smp300-products/products/rubber-strap-for-black-omega-seamaster-diver-300 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

IMG_6424.thumb.jpg.444250595c5752687ed1d8e0a934d89b.jpg

Dziś na bransolecie. Ciągle się zastanawiam, czy się pozbywać... Lubię ten zegar - ale dwa divery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, codybronco napisał(-a):

Dziś na bransolecie. Ciągle się zastanawiam, czy się pozbywać... Lubię ten zegar - ale dwa divery...

Ja mam trzy (i czwarty w planie). Zostaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, codybronco napisał(-a):

Jak cie nosi to sprzedaj. To co nam się podoba to kwestia gustu. Dla mnie żaden Tudor nie ma podejścia do tej Omegi i nigdy nie będzie miał, także jako marka. Natomiast też uważam, że dwa divery tak średnio mają sens, chociaż są tutaj ludzie którzy mają tylko takie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Zwyczajnie kolekcję zegarów chcę ograniczyć do 3, bo tak lubię - tutaj dla mnie Tudor wygrywa, ale jeszcze pomyślę, w sumie, to dwa różne divery. Ah, te problemy. Fajnie, że takie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi