Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, ASTRAL napisał(-a):

Dotykają te drewniane, więc raczej nie rysują, ja przynajmniej nie nic zauważyłem.

Przeciez to zegarek do noszenia i uzywania. Zwracanie uwagi  na mozliwosc pojawienia sie malej ryski  jest moim zdaniem bez sensu.   Rzeczy sie zuzywaja i im szybciej niektorzy to pojma  tym spokojniejsze zycie beda miec w przyszlosci. Znam kilka osob ktore jak zobacza nowa mala ryske na swoim seamasterze czy  jskims zlotym garniturowcu to pol dnia dramatyzuja.. nie ogarniam jak np mozna byc wlascicielem  zegarka przez np 4 lata czy dluzej a pozniej na bazarku   taki zegarek nie posiada  nawet jednej malutkiej ryski. Widac niekotrzy zakladaja zegarki tylko do zdjec..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, piotr76 napisał(-a):

nie ogarniam jak np mozna byc wlascicielem  zegarka przez np 4 lata czy dluzej a pozniej na bazarku   taki zegarek nie posiada  nawet jednej malutkiej ryski.

Kupują zegarki dla następnego właściciela.  :D I bardzo dobrze.  

1 godzinę temu, piotr76 napisał(-a):

Widac niekotrzy zakladaja zegarki tylko do zdjec..

Słuszna ich decyzja. 

Choć dla mnie niezrozumiała. Ale ja jestem inny i z pepsi myję brawurowo ręce w umywalce. :lol: Powiem więcej zabieram go na basen i do sauny. Nawet w Paryżu go nosiłem. ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Kupują zegarki dla następnego właściciela.  :D I bardzo dobrze.  

Słuszna ich decyzja. 

Choć dla mnie niezrozumiała. Ale ja jestem inny i z pepsi myję brawurowo ręce w umywalce. :lol: Powiem więcej zabieram go na basen i do sauny. Nawet w Paryżu go nosiłem. ;)

Ryzykant z Ciebie😂,, mialem na mysli te umywalke🤣.  W kwestii sauny sie nie wypowiadam, ale zegarki nie lubia drastycznych temperatur ani ujemnych ani dodatnich i ich szybkich zmian  wiec ktoregos dnia mozesz sie zdziwic po wizycie w saunie🤑. Paryz jako stolica mody  i miasto  w ktorym zyje  jakis milion z hakiem inzynierow i lekarzy z czarnego ladu jest najbezpiecziejszym  i  najczystszym miastem w Europie. Malo tego jakbys np zemdlal  od uderzenia w tyl glowy   kamieniem czy kijem to od razu kilku miejscowych lekarzy szybko zbada puls    na reku czy wszystko w porzadu. Same plusy zycia w swiatowej metropolii😁

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, Dorian06 said:

zabieram go na basen i do sauny

To jest masochizm którego nie pojmuję 🤷🏼‍♂️ czy to Citizen za tysiaka czy Rolek za pięćdziesiąt… 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, piotr76 napisał(-a):

Przeciez to zegarek do noszenia i uzywania. Zwracanie uwagi  na mozliwosc pojawienia sie malej ryski  jest moim zdaniem bez sensu.   Rzeczy sie zuzywaja i im szybciej niektorzy to pojma  tym spokojniejsze zycie beda miec w przyszlosci. Znam kilka osob ktore jak zobacza nowa mala ryske na swoim seamasterze czy  jskims zlotym garniturowcu to pol dnia dramatyzuja.. nie ogarniam jak np mozna byc wlascicielem  zegarka przez np 4 lata czy dluzej a pozniej na bazarku   taki zegarek nie posiada  nawet jednej malutkiej ryski. Widac niekotrzy zakladaja zegarki tylko do zdjec..

Ja się  z Tobą zgadzam, nie trzęsę się nad zegarkami, uważam, że są do noszenia, a nie patrzenia, aczkolwiek nie oznacza to, że w Omedze skuwam tynk, a w Pamie rąbię drewno do kominka, bo do takich aktywności jest lepszy g-shock :)  Ale poza tymi wyjątkami zegarki mechaniczne towarzyszą mi w 99% aktywności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj zabrałem Speedmastera do Londynu 😛 to jest podobno brawura dopiero :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, piotr76 napisał(-a):

Ryzykant z Ciebie😂,, mialem na mysli te umywalke🤣

Lubię życie na krawędzi.  :lol: :lol:

W kwestii sauny sie nie wypowiadam, ale zegarki nie lubia drastycznych temperatur ani ujemnych ani dodatnich i ich szybkich zmian  wiec

Na plaży są również wysokie temperatury i nic im się nie dzieje.  

ktoregos dnia mozesz sie zdziwic po wizycie w saunie🤑.

Obyś się mylił.  

Paryz jako stolica mody  i miasto  w ktorym zyje  jakis milion z hakiem inzynierow i lekarzy z czarnego ladu jest najbezpiecziejszym  i  najczystszym miastem w Europie. Malo tego jakbys np zemdlal  od uderzenia w tyl glowy   kamieniem czy kijem to od razu kilku miejscowych lekarzy szybko zbada puls    na reku czy wszystko w porzadu. Same plusy zycia w swiatowej metropolii😁

:lol: :lol:

W śród tylu inżynierów, lekarzy architektów, prawników i innych wysoko wykształconych obywateli zwykły szarak (ja) czuję się bezpiecznie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, logann napisał(-a):

To jest masochizm którego nie pojmuję 🤷🏼‍♂️ czy to Citizen za tysiaka czy Rolek za pięćdziesiąt… 

Nie pierwszy i nie ostatni zegarek który to przeżył bez uszczerbku na zdrowiu. I tak jak piszesz czy za 100 pln czy za 100 000 pln. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minutes ago, Dorian06 said:

Nie pierwszy i nie ostatni zegarek który to przeżył bez uszczerbku na zdrowiu. I tak jak piszesz czy za 100 pln czy za 100 000 pln. 

Ale mi zupełnie nie o sam zegarek chodziło 😅 ja nie rozumiem czemu ludzie sobie to robią, przecież to ani przyjemne ani wygodne pływać czy saunować w zegarku 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, logann napisał(-a):

nie rozumiem czemu ludzie sobie to robią, przecież to ani przyjemne ani wygodne pływać czy saunować w zegarku 😄

Ludzie robią mnóstwo rzeczy, które nie są ani przyjemne, ani wygodne. Niektórzy np. chodzą do pracy albo sprzątają. Są nawet tacy, którzy chodzą do pracy polegającej na sprzątaniu. A nauczyciele? Szkoda mówić, tego się nie da zrozumieć.

Wobec tych przykładów, wejście z zegarkiem do basenu czy sauny to pikuś.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, logann napisał(-a):

Ale mi zupełnie nie o sam zegarek chodziło 😅

:lol:

2 godziny temu, logann napisał(-a):

przecież to ani przyjemne ani wygodne pływać czy saunować w zegarku 😄

Ja nie wyobrażam sobie pójść na basen bez zegarka. W sumie ciężko mi sobie wyobrazić pójść gdziekolwiek bez zegarka. Gdybym nie machał w nocy grabiami (Żonka byłaby poobijana) to spałbym z zegarkiem. A tak to jedyne godziny które spędzam bez zegarka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, ireo said:

Ludzie robią mnóstwo rzeczy, które nie są ani przyjemne, ani wygodne.

Irytuje to pana 🤣?

30 minutes ago, facecik said:

Na basen obowiązkowo w zegarku, zawsze🙂

Ostatnio miałem trening mocno grzbietowy. I na jednej długości tak się skupiłem na technice oddechu, że zupełnie zagapiłem się i nie zauważyłem chorągiewek. W efekcie tego moja dłoń wykonująca zamach miała nieprzyjemne spotkanie z krawędzią basenu. RIP zegarek (gdybym go miał).

A tak serio to jak tam sobie chcecie, nad morzem wchodzę w zegarku do wody bo wolę to niż odkładać go na ręcznik na plaży. Ale przyjemności w tym żadnej 🤷🏼‍♂️

Edytowane przez logann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, facecik napisał(-a):

Na basen obowiązkowo w zegarku, zawsze🙂

Zaraz wychodzę, ściągam jak prawie zawsze (raz tylko zapomniałem) 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, logann napisał(-a):

Irytuje to pana 🤣?

Raczej nie, ale czasem do nich dzwonię.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej gumie i w tym profilu komplety jedne z najwygodniejszych zegarków jaki mam/mialem. Zastanawiam

sie czy zamawiać bransoletę do niego. Z jednej strony zegarek trochę bardziej uniwersalny się zrobi ale czy nie straci na wygodzie. 
Pytanie czy ktoś porównywał Uncle Strap z oryginalną? Jak pod względem wygody? 

IMG_1039.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 11/30/2024 at 8:42 AM, mirfak said:

Zegarek duży, a nosi się jak 38 

IMG_0680.jpeg

Rzeczywiscie nosi sie mniejszy niz jest, ale zeby az 38 mm? Z mojego doswiadczenia powiedzialbym raczej, ze jak 40mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.12.2024 o 11:28, Picy napisał(-a):

Na tej gumie i w tym profilu komplety jedne z najwygodniejszych zegarków jaki mam/mialem. Zastanawiam

sie czy zamawiać bransoletę do niego. Z jednej strony zegarek trochę bardziej uniwersalny się zrobi ale czy nie straci na wygodzie. 
Pytanie czy ktoś porównywał Uncle Strap z oryginalną? Jak pod względem wygody? 

IMG_1039.jpeg

Nie idź w oryginalną, kiepskie możliwości dopasowania, niewygodna i polerowane linki rysują się od patrzenia.

Wygoda noszenia US nieporównywalna (na korzyść US) - małe ogniwa i ładnie opasa nadgarstek.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 hours ago, Butik said:

Nie idź w oryginalną, kiepskie możliwości dopasowania, niewygodna i polerowane linki rysują się od patrzenia.

Wygoda noszenia US nieporównywalna (na korzyść US) - małe ogniwa i ładnie opasa nadgarstek.

Zgadzam się.

Dodam, że Forstner robi też bardzo dobrej jakości alternatywę dla oryginalnej bransy.

Osobiście posiadam flat link z mikroregulacją w klamerce. Bransa jest bardzo wygodna i na tyle uniwersalna, że jak bedziesz chciał uzyć jej do np SMP lub Speediergo to wystarczy zamówić odpowiednie endlinki, ale chyba US tez tak ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, prośba uprzejma! Doradźcie mi proszę, jak rozegrać ten temat.

Jakiś czas temu wymieniłem zegarek i w odstawkę odeszła wysłużona Omega Speedmaster Date (ref. 3210.50.00)

Zegarek katowałem bez przerwy przez 13 lat i, co ze wstydem przyznaję, ani razu nie zaniosłem go na serwis. Teraz w związku z tym, że leży odłogiem, a ja nie planuję do niego wracać, postanowiłem go sprzedać.

Doradźcie mi proszę, w jaki sposób ogarnęlibyście ten temat: wykonalibyście na swój koszt przegląd i dopiero wystawili go na sprzedaż z gwarancją od serwisu czy obniżyli cenę sprzedaży z zastrzeżeniem, że zegarek w pierwszej kolejności trzeba przeserwisować?

Macie pomysł na jakiś zaufany serwis? Kontaktowałem się już z salonem Tempus w Łodzi, ale tam mi powiedzieli 3.300 zł za taki serwis. O butiku nawet nie wspominam.

Wielkie dzięki za wszelkie sugestie! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystawiłbym bez serwisu z odpowiednią informacją. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, TeddyBuckland napisał(-a):

Panowie, prośba uprzejma! Doradźcie mi proszę, jak rozegrać ten temat.

Jakiś czas temu wymieniłem zegarek i w odstawkę odeszła wysłużona Omega Speedmaster Date (ref. 3210.50.00)

Zegarek katowałem bez przerwy przez 13 lat i, co ze wstydem przyznaję, ani razu nie zaniosłem go na serwis. Teraz w związku z tym, że leży odłogiem, a ja nie planuję do niego wracać, postanowiłem go sprzedać.

Doradźcie mi proszę, w jaki sposób ogarnęlibyście ten temat: wykonalibyście na swój koszt przegląd i dopiero wystawili go na sprzedaż z gwarancją od serwisu czy obniżyli cenę sprzedaży z zastrzeżeniem, że zegarek w pierwszej kolejności trzeba przeserwisować?

Macie pomysł na jakiś zaufany serwis? Kontaktowałem się już z salonem Tempus w Łodzi, ale tam mi powiedzieli 3.300 zł za taki serwis. O butiku nawet nie wspominam.

Wielkie dzięki za wszelkie sugestie! 

Daje jakies oznaki "zmęczenia"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi