Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

@SPS Ci odsprzeda emoji2957.png

Za 3 worki ryżu? 🤔

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 hours ago, markoselk said:

Witam, czy ktoś z Was podchodził do tematu wymiany zapięcia bransolety w Speedmasterze z cal 3861 na najnowszą wersję z mikroregulacją o numerze 117Z017553? Jak wygląda sprawa z dostępnością i ceną w Polsce? 

Zadzwoń do Butiku Omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas pobytu w butiku w Monachium usłyszałem tamże, że zwracają do centrali wszystkie Globemastery. Ponoć nie będą już produkowane. Słyszeliście coś o tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, chejron74 napisał(-a):

Podczas pobytu w butiku w Monachium usłyszałem tamże, że zwracają do centrali wszystkie Globemastery. Ponoć nie będą już produkowane. Słyszeliście coś o tym?

Nie, ale to wiadomość dobra i zła jednocześnie. 

Jednoznacznie dobra byłaby wtedy, gdyby zaczęli agresywną wyprzedaż zamiast odsyłać. Może wtedy mógłbym wreszcie zapolować na wersję z rocznym kalendarzem, którą mam na radarze od lat ale nie zdecydowałem się kupić, bo przy obecnych cenach jest zdecydowanie za gruba i pewnie rzadko bym ją nosił. Ale za pół ceny, czemu nie. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, chejron74 napisał(-a):

Będą złomować? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, PKS napisał(-a):

Będą złomować? 🤔

Użyją mechanizmów do czegoś bardziej chodliwego. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, meeehau napisał(-a):

Cały tydzień na nadgarstku

20251010_150819.jpg

Nie dziwię się. 

Najlepszy Moon.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, ireo napisał(-a):

Użyją mechanizmów do czegoś bardziej chodliwego. 

Aż tak im ten model nie schodzi? Może po zakończeniu produkcji zwiększy się zainteresowanie, ale pewnie nie chcą blokować szuflad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w 2254.50 były różne sposoby nakładania lumy na przestrzeni lat produkcji? Oglądam sobie różne zdjęcia i widzę, że niektóre mają lumę na indeksach płaską, wyglądającą jak nadrukowana, a inne dość wypukłą. Przykłady poniżej - górny rządek to te "płaskie", a dolny te wypukłe. 
Różnica jest wyraźna i zastanawiam się, czy tak to było produkowane, czy może któraś opcja to np. tarcze serwisowe?

lumaa-kopia.thumb.jpg.bbdc60e0830e068ca55497d6b37a3da2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, meinard napisał(-a):

Czy w 2254.50 były różne sposoby nakładania lumy na przestrzeni lat produkcji? Oglądam sobie różne zdjęcia i widzę, że niektóre mają lumę na indeksach płaską, wyglądającą jak nadrukowana, a inne dość wypukłą. Przykłady poniżej - górny rządek to te "płaskie", a dolny te wypukłe. 
Różnica jest wyraźna i zastanawiam się, czy tak to było produkowane, czy może któraś opcja to np. tarcze serwisowe?

lumaa-kopia.thumb.jpg.bbdc60e0830e068ca55497d6b37a3da2.jpg

Ciekawa obserwacja. Uznałbym to za pożądane urozmaicenie, dzięki któremu można sobie wybrać ulubioną wersję.

image.png.63a92642cd211d7cc813d3c1a15807d4.png

A tak bardziej rzeczowo, to nie mam pewności czy różnice byłyby widoczne również na żywo.

Górne zdjęcia wyglądają na wykonane w lepszym oświetleniu, te dolne mają więcej cieni i są trochę niedoświetlone. Temperatura barwowa też jest inna, dolne zdjęcia mają niższą.

Być może to tylko kwestia różnych warunków wykonania zdjęć i ich obróbki. Należałoby obejrzeć kilka takich Omeg na własne oczy. 

11 godzin temu, PKS napisał(-a):

Aż tak im ten model nie schodzi? Może po zakończeniu produkcji zwiększy się zainteresowanie, ale pewnie nie chcą blokować szuflad.

Tak, myślę że nie jest to hit sprzedażowy. Jeśli dany model mi się podoba, to zwykle obserwuję wybrane wersje na Ch24. W porównaniu z innymi zegarkami, które mam na liście obserwowanych, globemastery długo czekają na nabywców.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moon-tonia ;] 

IMG_20251011_122256.jpg

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łyk..endowo

1760034159736.thumb.jpeg.b88dc99f064896af43cf023baa96a0bc.jpeg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi