Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tylko się śmiejemy....:), popatrz na Orlen, niby palwo sprzedaje, ale parówki też kupsz ;). Biznes.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki bez przesady, co w tym nadzwyczajnego, że producent zegarków będzie sprzedawał okulary sygnowane swoim logo ?

Czy sprzedaż tych okularów jakoś znacząco wpłynie na zyski firmy, nie sądzę.

Nie słyszałem jeszcze aby ktoś narzekał, że np. Mercedes sprzedaje w swoich salonach obok SLR'a czapeczki, smycze, breloki czy okulary ;).

Specjaliści od marketingu dobrze wiedzą, że fani danej marki chętnie sięgają po gadżety z danym logo aby się dodatkowo utożsamić z marką, więc czemu z tego nie skorzystać ?

Nie twierdzę, że Omega nie ma jakichś tam swoich problemów z jakością, ale czy wspomniany producent samochodów ich nie ma ?

Może dlatego, że ludzie z Mercedesa nie przedstawiają zrobienia okularów z logo jako ekscytujący punkt w rozwoju marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko się śmiejemy....:), popatrz na Orlen, niby palwo sprzedaje, ale parówki też kupsz ;). Biznes.

O to chodzi ;)

Ja w sumie jestem zdziwiony, ze do tej pory nie mieli w ofercie okularow. Skoro korzystaja z uslug zewnetrznej firmy to przypomnialo mi sie zagadnienie poruszane tutaj, a nie wyjasnione przy okazji mistrzostw plywackich.

Czy Omega ma swoje sprzety do mierzenia czasow na zawodach sportowych, czy korzysta z uslug kogos, kto sie na tym zna i przykleja tylko swoja naklejke i oczywiscie za to placi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to żadna ekscytacja ;)

Marek, niektórzy się "śmieją", ale są i też tacy co biorą to na serio ;)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Chorzowie na stadionie jest zegar Omegi..,jeśli o to pytasz.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to chodzi ;)

Ja w sumie jestem zdziwiony, ze do tej pory nie mieli w ofercie okularow. Skoro korzystaja z uslug zewnetrznej firmy to przypomnialo mi sie zagadnienie poruszane tutaj, a nie wyjasnione przy okazji mistrzostw plywackich.

Czy Omega ma swoje sprzety do mierzenia czasow na zawodach sportowych, czy korzysta z uslug kogos, kto sie na tym zna i przykleja tylko swoja naklejke i oczywiscie za to placi?

Tu jest ciekawy artykuł na ten temat.

https://www.crownandcaliber.com/blog/omega-olympics-technology/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem, ale jest jednak roznica w sprzecie gdy chodzi o mirzenie czasu rowjoczesnie kilku zawodnikom, gdzie roznice to setne sekundy (fotokomorki i te sprawy) do tego miedzyczasy. Zastanawiam sie czy to by sie oplacalo.

Dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sali Sejmu też wiszą Omegi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm chyba jednak ma to wiele wspólnego z mniejszymi zyskami grupy SG i dekalarcjami że nie obniżą cen i nie będą zwalniać pracowników . Nie mam problemu z tym że kasę na to znajdą w okularach marki Omega choć nie są to produkty dla mnie ale już drastyczne podniesienie cen akcesoriów do zegarka to fatalna sprawa ( niektórych o blisko 300 % )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny akcesoriów są z kosmosu, więc jestem ciekaw ile będą wołali za te okulary....

A u mnie dziś jeden z moich ulubionych zegarków :

fb22bcff1f175.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej mało prawdopodobne, żeby Omega projektowała i produkowała fotokomórki, układy scalone, przewody etc. Na pewno korzystają z poddostawców i tworzą układy pomiarowe, za które odpowiadają jako oficjalny Chronometrażysta. Około tygodnia temu w radiowej Trójce był wywiad z kimś ze sztabu Omegi odnośnie chronometrażu w Rio. Gość w wywiadzie mówił, że każdy układ jest zdublowany, na wypadek awarii. Wywiad był krótki (kilka minut), może da się go znaleźć na stronie Trójki jak ktoś jest zainteresowany.

Jakiś czas temu w sklepie Hour Passion było spotkanie z przedstawicielem SGP, który opowiadał głównie o Omedze, ale też o firmach z grupy. Nie ukrywał, że zegarki Omegi i inne posiadają elementy wytworzone przez inne firmy grupy i tak samo jest z chronometrażem zawodów sportowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się ;)

8a97a55b8fbe5935a2aab315967dc2a0.jpg

IP6s

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też wolę wersję blue od żałobnej :)

fb9235183ced7c07f7db06393542c752.jpg

Edytowane przez ASTRAL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem tradycjonalistą, Speedmaster czarny, Seamaster niebieski. ;)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi