Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

onkyo05

Uratuj życie naszego synka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jesteśmy uczestnikami forum o nicku onkyo05 oraz rodzicami pięcioletniego synka Jasia , który w 2009 roku zachorował na nowotwór złośliwy neuroblastoma w IV stopniu zaawansowania. W listopadzie 2010r nastąpiła wznowa choroby. Przed synkiem kolejne chemioterapie, zabieg operacyjny we Wrocławiu, drugi przeszczep szpiku, terapia MiBG w Gliwicach oraz terapia anty Gd2 w Tubingen w Niemczech. Wszystko po to aby uratować życie naszego kochanego synka. Aktualnie Jasio leczony jest w klinice DSK w Lublinie. Niestety wydatki związane z chorobą synka, leki nierefundowane przez NFZ, transport, noclegi oraz koszt utrzymania za granicą przekraczają nasze możliwości finansowe. Licząc na Państwa zrozumienie, zwracamy się z serdeczną prośbą o przekazanie 1% z podatku przy rozliczeniu PIT na numer konta fundacji 08 1240 1066 1111 0000 0006 1694 koniecznie z dopiskiem "JAN KOWALIK" KRS 0000079660, celem ratowania naszego wspaniałego dziecka. Nie musicie Państwo wpłacać żadnych pieniędzy, to Urząd Skarbowy przeleje na konto Jasia 1% z podatku, który płaciliście Państwo cały ubiegły rok.

Ponadto można dokonywać dobrowolnych wpłat na nr konta 50 1020 5558 1111 1234 6430 0055 PKO BP Inteligo.

Prosimy w imieniu Jasia i naszym własnym o modlitwę i wsparcie duchowe, by Bóg dał mu siłę do walki. Liczy się czas a on tak szybko ucieka i działa na niekorzyść.

Z góry serdecznie dziękujemy.

Fundacja Pomocy Dzieciom z Chorobą Nowotworową "Jan Kowalik" ul. Przybyszewskiego 47, 01-849 Warszawa KRS 0000079660

www.jankowalik.pl tel 503-015-115, 507-050-105 rodzice Jasia, Edyta i Marcin Kowalik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam za Was kciuki i zycze Wam z calego serca zeby wszystko sie dobrze ulozylo i Jasiu wyzdrowial . Tez mam dwoje malych dzieci .

Pozdrawiamy i zyczymy powrotu do zdrowia

Irek , Ania , Olivia i Damianek

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

I ja życzę Jasiowi powrotu do zdrowia. Mam nadzieję, że uda mu się pokonać chorobę i życzę Wam wszystkiego dobrego z całego serca. Nowotwór neuroblastoma budzi we mnie bardzo smutne wspomnienia :mellow:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo współczuję i trzymam kciuki aby Jasio wrócił do zdrowia.

Magda, Arek, Jula i Kuba

Omega PO, Seiko FFF, Atlantic Worldmaster, Casio GW-M5600-1ER, Casio GW-9200-1ER, Casio TS-100, Glycine Airman SST 06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serdecznie Jasiowi i Państwu współczuję i życzę powrotu do zdrowia.

Chętnie przekażemy wraz z małżonką 1% naszego podatku jednak proszę o wskazanie darmowego programu do jego obliczenia który umożliwi wpisanie danych Państwa fundacji.

Te, z których dane nam było korzystać zwykle miały już wskazaną Organizację Pożytku Publicznego i nie umożliwiały wpisanie własnej.

Dlatego też były darmowe.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam kciuki za powrót do zdrowia, na pewno się uda :mellow:

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie przekażemy wraz z małżonką 1% naszego podatku jednak proszę o wskazanie darmowego programu do jego obliczenia który umożliwi wpisanie danych Państwa fundacji.

Najlepiej złożyć PIT przez internet (nie wymaga to posiadania tzw. podpisu elektronicznego). Taki e-PIT jest na stronie Ministerstwa Finansów, program sam dokonuje wyliczenia podatku, a miejsce na wpisanie OPP jest puste, więc można wpisać wybraną przez siebie organizację (fundację).

http://e-deklaracje.mf.gov.pl/index.php?page=formularze_bpk_edek2

P.s.

Gdyby ktoś z Forumowiczów chciał przekazać 1% podatku na leczenie Jasia i miał problem z wypełnieniem PIT-a, to chętnie pomogę.

Oczywiście z całego serca życzę synkowi powrotu do zdrowia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serdecznie wszystkim Państwu dziękuję. Wyjazd do Niemiec na terapię anty Gd2 to będzie dla nas potworny wydatek związany z zakwaterowaniem i egzystencją w tym kraju dlatego każde kwoty są dla nas bezcenne. Przewidywany czas pobytu w Niemczech to ok 6 miesięcy. Mirosuaw serdeczne podziękowania. Już zmieniłem KRS w poście głównym.

Wspólnie z małżonką bardzo liczymy na forumowiczów i serdecznie pozdrawiamy. Jeszcze raz dziękujemy za zainteresowanie w imieniu Jasia i swoim.

Mcintosh coś bliżej???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mcintosh coś bliżej???

Miałem nadzieję, że nie zapytasz :mellow:. Dziecko bliskiej mi osoby miało neuroblastomę. Walka o Krzysia (bo tak miał na imię) życie trwała kilka lat. Niestety, przegraliśmy tę walkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od Nas 1% podatku na pewno trafi do Jasia :mellow:

Jasiu życzymy Ci dużo zdrowia i sił w walce z paskudą.

Pozdrawiamy

Tosia, Pola, Patrycja i Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podałem dane fundacji księgowej

Życzę siły w walce z chorobą i wiary, że się uda.

ja wierzę

pozdrawiam

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja mocno wierze. Trzymamy z małżonką kciuki z całej siły !

Oczywiście pomogę.

Michał i Agnieszka.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również się dołączę.

Wierzę, że na pewno uda się wyjść na prostą, bo nie jesteście sami w Waszej walce.

Pamiętajcie o tym.

Wszystkiego dobrego, siły i jasnego spojrzenia w przyszłość.

Pozdrawiam.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

życie jest paskudne....-TRZYMAJCIE SIĘ I WALCZCIE!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deklaruję że przekażę 1% podatku na Jasia.

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Jezu. Nie spodziewaliśmy się takiego odzewu. Żona się popłakała. Wraca nam wiara w ludzi. Całusy od Johna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze taki pomysł - może ktoś z tutejszych forumowiczów udziela się również na innych forach.

Jeżeli tak, to załóżcie nowy wątek w imieniu onkyo05, a może ktoś się dołączy.

Ja tak zrobiłem na forum saab'a, jeżeli będzie tam jakiś odzew to dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to sie dzieje,

u naszej córki na koniec grudnia wykryto guz na tęczówce,

początkiem lutego jedziemy do Krakowa na badania,

bo tylko tam mają odpowiedni sprzęt.

człowiek sobie wszystko przewartościowuje w takich chwilach.

Noworoczny szampan wciąż czeka na otwarcie.

Nie bardzo wiem czego życzyć w takich chwilach,

obyście jak najszybciej wrócili z synkiem do domu.

Oczywiscie procent przekażemy.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rok temu wykryto mi guza na wątrobie, dzięki Bogu po roku badań okazało się że nie jest złosliwy. Oczekiwanie na wynik to była największa trauma w moim życiu, ale dotyczyło to mnie - starego byka. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czuje się jak to spotyka dzieciaczka...

Jesteśmy z Wami - Darek, Marta i Maja

Oczywiście 1% przekażemy dla Jasia.

Trzymajcie się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie ja również przekaże swój procent dla Jasia i będę się modlił żeby ta kuracja pomogła . Trzymajcie się mocno i pozdrówcie Jasia od nas ;)

Pozdrawiam

Rysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem od czego zacząć...

Przede wszystkim życzę szybkiego powrotu do zdrowia Jasiowi, a Wam wszystkim dużo siły do walki z przeciwnościami.

Sam jestem osobą niepełnosprawną, więc wiele spraw odbieram "indywidualnie"..., wiem co to szpitale etc.

Niedawno u mojej siostry też wykryto jakieś zmiany w tarczycy, miejmy nadzieję że będzie ok.

Nie bardzo wiem jak to ująć, ale jakbyście chcieli pogadać i wyrzucić z siebie "negatywną energię" a chcieli się naładować pozytywną, mój mail prv. jest otwarty ;)

Postaramy się z żoną Was również wspomóc...

Ela i Robert

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymajcie się!

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Współczuje - mój pierworodny to też Janek. Oczywiście przekażemy 1%. Co roku wypełniam znajomym i rodzinie Pity, z reguły nie mają wybranego celu na 1%, więc ja go wskazuje. Jeśli i w tym roku zgłoszą się do mnie - wypełnię oczywiście dla Waszego Janka.

--------

Niezależnie od tego moja modlitw również będzie z Wami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem co czujecie mój syn 23lata też jest chory na raka spadło to na nas w sierpniu 2010r i jest to straszna tragedia ale nie poddawajcie się z tym trzeba walczyć i mieć Nadzieje ze wszystko będzie dobrze Pozdrawiam serdecznie i życzę Wiary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze taki pomysł - może ktoś z tutejszych forumowiczów udziela się również na innych forach.

Jeżeli tak, to załóżcie nowy wątek w imieniu onkyo05, a może ktoś się dołączy.

Ja tak zrobiłem na forum saab'a, jeżeli będzie tam jakiś odzew to dam znać.

Jak powiedziałem tak zrobiłem, na tę chwilę zdeklarowało się dwóch saabomaniaków - skromnie, ale mam nadzieję, że będzie ich więcej ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.