Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy nie powinni zdecydować się na datownik w kolorze tarczy. Ostatnio taki nowy trend się nieśmiało pojawia.
Mniejsza koperta byłaby zdecydowanie na plus. Aczkolwiek dzięki żeńskim endlinkom i stosunkowo wąskich ogniwach bransoleta bardzo dobrze układa się na nadgarstku.

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem czy nie powinni zdecydować się na datownik w kolorze tarczy. Ostatnio taki nowy trend się nieśmiało pojawia.
Mniejsza koperta byłaby zdecydowanie na plus. Aczkolwiek dzięki żeńskim endlinkom i stosunkowo wąskich ogniwach bransoleta bardzo dobrze układa się na nadgarstku.

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Oczywiście, że powinni. W niebieskim dali. W czarnym chyba też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle fajnych zegarków Longines ma...a tu wychodzi, że największe poruszenie zrobiło zrobienie tańszej Aqua Terry przez Longinesa 😉

Bo czym innym jest ten Conquest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, pdb napisał(-a):

Tyle fajnych zegarków Longines ma...a tu wychodzi, że największe poruszenie zrobiło zrobienie tańszej Aqua Terry przez Longinesa 😉

Bo czym innym jest ten Conquest...

Ja tam bym aż tak nie narzekał na to, bo to zawsze 1/3 ceny AT 😉 

Conquest wydaje się jednak bardziej delikatny. No i jednak jest to spora zmiana w porównaniu z poprzednikiem, a nie tylko odświeżenie. Chętnie mu się przyjrzę z bliska (o ile będzie dostępny w moim mieście - na razie go nie ma). 

Wypada zgodzić się z kolegami, że przydałaby się wersja 39 mm, ale skoro 41 mm dobrze się układa, więc może zagra ;-).

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Kozaq00 napisał(-a):

Jeszcze ciepły 😏

IMG_3446.jpeg

IMG_3433.jpeg

Gratulacje :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Gratulacje :) 

Dzięki 😀 Wahałem się czy nie zaczekać na wersje 39 ale ostatecznie stwierdziłem, że wole większe rozmiary i mój nadgarstek jeszcze jako tako to udźwignie 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Kozaq00 napisał(-a):

Dzięki 😀 Wahałem się czy nie zaczekać na wersje 39 ale ostatecznie stwierdziłem, że wole większe rozmiary i mój nadgarstek jeszcze jako tako to udźwignie 😀

To bardzo dobry rozmiar IMO jak ktoś woli trochę większe zegarki. Fajna kolorystyka 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, kornel91 napisał(-a):

To bardzo dobry rozmiar IMO jak ktoś woli trochę większe zegarki. Fajna kolorystyka 

Kolorystyki właśnie nie udało mi się jak na tą chwilę uchwycić w żadnym ze zdjęć 😅 w każdym razie to wersja z zielonym bezelem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Kozaq00 napisał(-a):

Kolorystyki właśnie nie udało mi się jak na tą chwilę uchwycić w żadnym ze zdjęć 😅 w każdym razie to wersja z zielonym bezelem.

Trochę widać tej zieleni :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kozaq00

Gratulacje! No właśnie, dopiero po dokładniejszym przyjrzeniu się widać, że bezel jest zielony. Niemniej na fotce kolorystyka całości prezentuje się ciekawie 👍

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Kozaq00 napisał(-a):

Jeszcze ciepły 😏

IMG_3446.jpeg

IMG_3433.jpeg

Świetny zegarek , wszystko ładne, czytelne, symetryczne ( nawet dziura w tarczy tak nie razi) tylko te gwiazdki…trzech brakuje 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, desmo napisał(-a):

Świetny zegarek , wszystko ładne, czytelne, symetryczne ( nawet dziura w tarczy tak nie razi) tylko te gwiazdki…trzech brakuje 🤔

Dzięki 😀 Nie obraziłbym się gdyby żadnej nie było 😀 

2 godziny temu, piku napisał(-a):

@Kozaq00

Gratulacje! No właśnie, dopiero po dokładniejszym przyjrzeniu się widać, że bezel jest zielony. Niemniej na fotce kolorystyka całości prezentuje się ciekawie 👍

Dzięki 😀 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Kozaq00 napisał(-a):

Jeszcze ciepły 😏

IMG_3446.jpeg

IMG_3433.jpeg

Piękny Longines, moje gratulacje ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Kozaq00 napisał(-a):

Jeszcze ciepły 😏

Gratulacje. Świetna sztuka. 

Time matters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, J. Black napisał(-a):

Piękny Longines, moje gratulacje ! :)

19 minut temu, Triptical napisał(-a):

Gratulacje. Świetna sztuka. 

Dzięki Panowie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo kiedy ma się pojawić w sklepach ten mniejszy Spirit ZULU?

19 godzin temu, Photoman napisał(-a):

Czy orientujecie się, czy do HC 39 mm da się dokupić bransoletę? Szukam i nie mogę znaleźć, a wiem, że w sprzedaży jest ten zegarek na bransie

Nie widzę powodu, dla którego miałoby to nie być możliwe. Zapytaj w Zegarki Zielona Góra, większość akcesoriów do Longinesa zamawiałem u nich. Aczkolwiek myślę, że u każdego autoryzowanego sprzedawcy powinno się dać zamówić tego typu akcesoria. 

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka, mam pytanie.

Czy ten model Hydroconquesta ma mechanizm L888 z krzemowym wychwytem balansu? https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/31218_Longines_HydroConquest_Ceramic_L37814969

W nazwie i opisie nie ma o tym mowy, a przy niektórych innych wersjach kolorystycznych w nazwie jest Silicium i opis modelu też o tym wspomina. Np. ten https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/42424_Longines_HydroConquest_Ceramic_L37813989. Wszystkie ceramiczne Hydroconquesty w wersji 39mm też mają Silicium, np. ten https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/46740_Longines_HydroConquest_Ceramic_Silicium_L37804969

Z drugiej strony każdy model z ceramicznym bezelem ma 5 lat gwarancji, a ta dłuższa gwarancja jeśli się nie mylę ma związek z krzemowym wychwytem, więc już nie wiem.

Edit:

Doczytałem się jeszcze, że krzemowy wychwyt balansu występuje w mechanizmach L888 w wersji L888.4 i L888.5. Więc pytanie brzmi, która wersja L888 jest w zegarku z pierwszego linka?

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mirosuaw dowiesz się jak zamówisz ;). Generalnie obstawiam L888.5 ale głowy nie daję. W 2019 zaczęli wsadzać równolegle L888.3 i L888.5. Po wyczerpaniu zapasów magazynowych L888.3 wsadzają już tylko wariant "silicium"... 

Co do gwarancji to obecnie wszystkie mechaniczne Longinesy mają 5 lat, nawet jak mechanizm jest w starszej wersji.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, AK&AK napisał(-a):

@Mirosuaw dowiesz się jak zamówisz ;). Generalnie obstawiam L888.5 ale głowy nie daję. W 2019 zaczęli wsadzać równolegle L888.3 i L888.5. Po wyczerpaniu zapasów magazynowych L888.3 wsadzają już tylko wariant "silicium"... 

Co do gwarancji to obecnie wszystkie mechaniczne Longinesy mają 5 lat, nawet jak mechanizm jest w starszej wersji.

Dzięki, ale wolę nie ryzykować wejścia w posiadanie starszej wersji bez "Si". Poza tym dowiedzieć można się po odkręceniu dekla ;), no chyba że na przewieszce zegarka w salonie będzie symbol "Si". Będzie trzeba pójść do jakiegoś salonu i przyjrzeć się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi