Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ciekawe opinie.

Ludzie doszukuja sie drugiego dna tam, gdzie go wcale moze nie byc... Choc kilka lat temu myslalem podobnie, jednak tylko do czasu, gdy stalem sie posiadaczem rzeczonej marki. Majac TO w reku (i na rece) optyka sie zmienia. I choc stac mnie na "inna zacna marke", to jednak wole Rolexa, i zupelnie mnie nie obchodzi co mysla inni ludzie na ten temat (choc obserwacja tego co sie dzieje na forum jest bardzo zajmujaca).

Pozdrawiam :)

Burak, bezguscie, czlowiek z kompleksami, szpaner, frajer, nowobogacki, krwiopijca zerujacy na innych, dresiarz*

*potrzebne dopisac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam :)

Burak, bezguscie, czlowiek z kompleksami, szpaner, frajer, nowobogacki, krwiopijca zerujacy na innych, dresiarz*

*potrzebne dopisac ;)

Ja również pozdrawiam, bo to i o mnie :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam , Wy to male buraki jestescie wlasciwie to buraczki , do mnie w poniedzialek powinien zawitac two tone Datejust . Wiec prosze sie do mnie zwracac Mr Burak

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Irku obydwoje będziemy się w poniedziałek cieszyć z nowych wieśniackich Rolexów :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bedzie trzeba kiedys zrobic spotkanie burakow itp :D . No dobra koncze ten temat

Fajne zegarki robia , oczywiscie nie wszystkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kończąc już te żarty mimo wszystko pamiętajmy drodzy wieśniacy, że :

Rolex jest chyba najprostszym wyborem, gdy chcemy zaimponować kasą, po za tym noszą go ludzie totalnie bez gustu

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przez ta wypowiedz kolegi sam nie wiem kim jestem bo - mam Droza ktory podobna imponuje i Rolka jak wiesniak /burak / itd

:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To faktycznie ciężki przypadek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również pozdrawiam, bo to i o mnie :)

Dobrze że jestem z "prowincji" -małego miasteczka i tak sobie myślę że jak będę miał w końcu Rolexa to będzie dzieki temu do mnie pasował:)

Z tego co widze temat rozwinął się w ciekawym kierunku rolniczym - buractwo , wieśniactwo :) ( oczywiście nie obrażając rolników uprawiających buraków ).

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie myślę, może by tak zostać burakiem na starość... :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak juz jest, ze sie "buraczeje" na stare lata ;) Dosc to przyjemne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...problem w tym, że Rolex jest chyba najprostszym wyborem, gdy chcemy zaimponować kasą, po za tym noszą go ludzie totalnie bez gustu.

Odniosę się tylko do tej części wypowiedzi.

Zgadzam się jak najbardziej z pierwszą częścią zdania. Rolex i Patek są najprostszym wyborem żeby zaimponować kasą i co do tego chyba każdy się zgodzi, a jak się nie zgodzi to chrzani bzdury ;)

Natomiast z drugą częścią się nie zgadzam. Generalizujesz, a to przeważnie (jeżeli nie zawsze) nie jest dobre. Oczywiście, że są osoby, które kupują Rolexa tylko dlatego, że to Rolex i każdy będzie wiedział, że to drogi zegarek i można tym szpanować, natomiast pisanie, że każdy kto go nosi jest bez gustu jest bezsensowne, bo kupują go też ludzie, którzy znają się na zegarkach i wiedzą, że Rolexy to dobre zegarki, a o gustach się nie dyskutuje. Jak w każdej firmie są ładne i brzydkie zegarki i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex broni się sam -sprzedaje ponad milion zegarków rocznie:)Która z firm z tej półki cenowej może mu dorównać?Dlatego przytyki typu wiocha itp są dla mnie śmieszne.Zastanówcie się jak silny musi być brand marki ,którą kupują nawet ci którzy zegarkami specjalnie się nie interesują.Wiedzą,że jak kupią rolka będą mieli spokój z zegarkiem na dziesięciolecia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy może chodziło nie o każdego nabywcę, a właśnie o osobę, która nie znając się, nie wiedząc, co będzie pasować, itp, bierze Rolka dla nazwy.

Ja już to pisałem, nie pamiętam, czy w tym temacie, czy innym, że kiedyś Rolex był dla mnie strasznie fe i fu. Dopóki nie trzymałem tego Rolka w ręce, na nadgarstku, itp, bo wtedy się w Rolkach zakochałem. Przestał mi przeszkadzać zielony kolor Submarinera, mały rozmiar wydał mi się idealny. Rolexa trzeba poznać, żeby go pokochać, a bardzo często trzeba także poznać wielu konkurentów, żeby móc docenić jego zalety. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, ja niedawno dołączyłem do tego grona, nie wiem co gorsze, czy to, że ze mnie burak, czy że już stary sie robie :unsure::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba powinien być Klub Buraka :) a nie Fani Rolexa. Fajnie jest być w takim klubie .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, ja niedawno dołączyłem do tego grona, nie wiem co gorsze, czy to, że ze mnie burak, czy że już stary sie robie :unsure::D

Stary burak żeś jest, chyba gorzej być nie może. Koniecznie musisz oddać swojego Rolka innemu naiwnemu. Chyba nie chcesz na domiar złego być jeszcze nazywany bezguściem? :)

Wstydźcie się posiadacze Rolexów !

Parodia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja ,jeśli można posłużę się zdjęciem :

subf4.jpg

i poproszę (zupełnie poważnie) o podanie w punktach:

co w tym zegarku jest wieśniackie ,burackie ,nowobogackie i pozbawione gustu?

Aha, absolutnie oddzielam od tego pytania opinię o- "podoba mi się/ nie podoba mi się" ,bo to zupełnie inna kwestia..

zapraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja troszku z innej beczki. Co jest nie tak w marce samochodów BMW(które mają podobną opinie jak Rolexy.)?

Moim zdaniem trzeba dorosnąć i do jednej marki i drugiej. Ja osobiście bardzo cenię ową markę samochodów, powoli zaczynam doceniać markę zegarków. Nie obchodzi mnie co myślą,mówią inni. Staram się żyć,tak,aby być w porządku dla innych i to jest ważne.

Nie mam jeszcze ani owej marki samochodu,ani zegarka.Jednak bardzo chciałbym wstąpić w szeregi tzw."buraków"...

Odpowiadając na pytanie y60 to po prostu ... zazdrość.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

y60 akurat ten model jest bardzo wyważony jak na Roleksa. Na pewno nie nazwałbym go wieśniackim, ale oklepanym i mdłym - owszem. Pewnie za sprawą wielu kopii - co 10 facet ma zegarek w podobnym tonie.

Z kolei bicolor z zielonymi akcentami to dla mnie to samo co gość w za krótkich spodniach od garnituru, białych skarpetkach i sandałach - jednocześnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja ,jeśli można posłużę się zdjęciem :

http://img716.imageshack.us/img716/8823/subf4.jpg

i poproszę (zupełnie poważnie) o podanie w punktach:

co w tym zegarku jest wieśniackie ,burackie ,nowobogackie i pozbawione gustu?

Aha, absolutnie oddzielam od tego pytania opinię o- "podoba mi się/ nie podoba mi się" ,bo to zupełnie inna kwestia..

zapraszam

podejrzewam, że osobom, które mają takie zdanie o roleksie, chodzi bardziej o takie modele

116598.jpg

I tutaj ciężko byłoby wymienic elementy niewiesniackie i nieburackie.

Ja akurat lubie Rolexy, zwłaszcza Suba i GMT, ale trzeba przyznać, że patrząc na niektóre Daytony, można zwątpić w poczucie smaku twórcow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widział ktoś w ogóle tę "Gaytonę" u kogoś na ręku? Pomijając fakt, że takie zegarki są wymieniane w katalogu Rolexa jako damskie :) Taka np. omega też ma od diabła biżuteryjnych, kiczowatych moim zdaniem zegarków. Inni producenci też. One są robione dla kobiet i/lub na zupełnie inny rynek niż zachodni, więc ich występowanie w ofercie o niczym nie świadczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Z kolei bicolor z zielonymi akcentami to dla mnie to samo co gość w za krótkich spodniach od garnituru, białych skarpetkach i sandałach - jednocześnie.

Juz sie na mojego nie moge doczekac co prawda bialych skarpetek i sandalow nie mam ale sobie z tej okazji specjalnie kupie :P

KGrHqRHJFcE-mNhuB9WBPsDKzc2Pw48_20.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :D :D ja tez co prawda bialych skarpetek i sandalow nie mam, ale nadrobie to niedociagniecie bi-colorem i element zielonego... :D

gmtmaster2.jpg

Pozdrawiam

"burak", "wiesniak", "dresiarz" i... ktokolwiek tam jeszcze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.