Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carman100

Hublot F1 KING POWER

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post i nie byłem do końca pewien czy to dobry dział, jesli nie prosze o przeniesienie do innego tematu. Mam szanowne grono do Was kilka pytań i mam nadzieje że mi pomożecie ;)

Za namową mojego przyjaciela który był na wakacjach, kupiłem replice HUBLOT F1 KING POWER CERAMIC , on sie troche na tym zna , wiec mu zaufałem, choć chyba ostatni raz :P . Odebrałem zegarek , rzeczywiscie na moje oko piękny taki jak chciałem , ale pojawił sie problem, mianowicie jest nieszczelny, przy pierwszej próbie kąpieli z nim ( pod prysznicem ! B) ) niestety zegarek cały zaparował, i nawet do dziś a mineło 5 dni , jeszcze jest szkiełko zaparowane, i strasznie mnie to wkurza, i teraz pytanie, czy jest jakis magik w Polsce który może do niego zajrzeć i ewentulanie naprawić ? strasznie by mi zależało na tym, bo zegarek jest naprawde ładny, ale ten feler go wyklucza , po za tym, jak na replice to też chyba za niego mało nie dałem 900 euro, ma szkło szafirowe, podobno na jakimś szwajcarskim mechanizmie automatycznym itp.

Prosze o wszelkie wskazówki , bo jest to dla mnie problem w tej chwili B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Replika za 900 euro, fajnie Ci przyjaciel doradził.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba kolega zgarnol troche prowizji za kupno zegarka :P bo ta cena to stanowczo za duza! A poza tym lepiej bylo kupic cos orginalnego w tej cenie bo naprawde mozna wyrwac cos ladnego! I nie ma sie tej mysli ze ma sie podrobe na reku!!! Tylko nosi sie go z DUMA ;)

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja rada - sprzedaj ten zegarek przyjacielowi i kup produkt markowy. Kwota 900 euro wystarczy na zakup bardzo przyzwoitego zegarka na lata.

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post i nie byłem do końca pewien czy to dobry dział, jesli nie prosze o przeniesienie do innego tematu.

Nie tylko nie ten dział,ale i nie to forum... Proszę o przeniesienie go do śmieci. Razem z "zegarkiem"dry.gif

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie ten temat to prowokacja. Nie wierze, że można być takim idiotą aby świadomie zrobić z siebie pajaca za 900 euro, a następnie opisać to na takim forum. Nie karmić trolla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mnie pocieszyliście B)

Ale tak to jest jak sie jest frajerem i i nawet przyjacielowi nie mozna zaufać :P

Ale naprawde nie znacie kogoś kto by ogarnał problem nieszczelności ? , nawet jak miał bym go komuś sprzedać, to nie chciałbym kogoś na minę wepchać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie ten temat to prowokacja. Nie wierze, że można być takim idiotą aby świadomie zrobić z siebie pajaca za 900 euro, a następnie opisać to na takim forum. Nie karmić trolla.

To nie jest żadna prowokacja :P , nie wiem czemu by miała służyć , mam problem , sam sobie jestem winien, wiem o tym, i pytam sie fachowców co robić, a tu widzę ze niektórzy z Was maja jakiś problem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, ja wierze na slowo.

Pomijajac juz caly aspekt prawny (handel podrobami jest przestepstwem), to szanse na uszczelnienie tego zegarka sa praktycznie zerowe. Wyprodukowanie wodoszczelnej koperty do chronografu jest bardzo trudne (kilka przyciskow, ktore musza funkcjonowac i sa miejscem, gdzie woda/wilgoc dostaje sie do wnetrza zegarka) - tylko dobre firmy robia takie cuda i odpowiednio zreszta kasuja. W przypadku Twojej podrobki, moze ona wyglada ladnie po wierzchu, ale wnetrze jest na pewno "oszczednosciowe" tzn. niskiej jakosci.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest żadna prowokacja :P , nie wiem czemu by miała służyć , mam problem , sam sobie jestem winien, wiem o tym, i pytam sie fachowców co robić, a tu widzę ze niektórzy z Was maja jakiś problem ;)

Ochłoń. Rozbij to coś młotkiem, wyrzuć daleko od miejsca zamieszkania i przyjmij to jako kosztowną lekcję życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest żadna prowokacja B) , nie wiem czemu by miała służyć , mam problem , sam sobie jestem winien, wiem o tym, i pytam sie fachowców co robić, a tu widzę ze niektórzy z Was maja jakiś problem ;)

Nie tam ze ktos ma problem B) ty masz bo wydales 900euro a raczej wyrzuciles bo juz ich nie odzyskasz!!! I dziwi nas to troche ze sa takie jelonki zeby placic taka kase za podrobe!!! Spisz go na straty i moze bedziesz mial nauczke zeby wiecej nie kupowac takiego szajsu!!! :P

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, ja wierze na slowo.

Pomijajac juz caly aspekt prawny (handel podrobami jest przestepstwem), to szanse na uszczelnienie tego zegarka sa praktycznie zerowe. Wyprodukowanie wodoszczelnej koperty do chronografu jest bardzo trudne (kilka przyciskow, ktore musza funkcjonowac i sa miejscem, gdzie woda/wilgoc dostaje sie do wnetrza zegarka) - tylko dobre firmy robia takie cuda i odpowiednio zreszta kasuja. W przypadku Twojej podrobki, moze ona wyglada ladnie po wierzchu, ale wnetrze jest na pewno "oszczednosciowe" tzn. niskiej jakosci.

I o taką mniej więcej odpowiedź mi chodziło , dziekuje ;)

Wiem że dostałem lekcję za 900 euro, ale cóż takie życie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleś wtopił 900 euro, a wy mu jeszcze kazecie młotkiem to rozbić ;) fakt, faktem, że trzeba być naiwniakiem na maksa żeby tyle kasy dać za jakieś nędzne g...o. Za tyle szmalu mogłeś mieć np oryginalnego Longinesa, Orisa czy Eposa.

A z tym zaparowaniem spróbuj zamknąć zegarek w pudełku z pochłaniaczami wilgoci na jeden dzień - powinno pomóc.

"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg cię nie lubi, nigdy cię nie chciał i prawdopodobnie cię nienawidzi" Tyler Durden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..... dokładnie, "łapie" posty na sprzedaż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleś wtopił 900 euro, a wy mu jeszcze kazecie młotkiem to rozbić ;) fakt, faktem, że trzeba być naiwniakiem na maksa żeby tyle kasy dać za jakieś nędzne g...o. Za tyle szmalu mogłeś mieć np oryginalnego Longinesa, Orisa czy Eposa.

A z tym zaparowaniem spróbuj zamknąć zegarek w pudełku z pochłaniaczami wilgoci na jeden dzień - powinno pomóc.

Zgadza sie (zostawic z odciagnietymi koronkami, badz otworzyc koperte i wysuszyc delikatnie suszarka), ale to poskutkuje tylko do nastepnego zamoczenia.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I o taką mniej więcej odpowiedź mi chodziło , dziekuje ;)

Wiem że dostałem lekcję za 900 euro, ale cóż takie życie :P

Człowieku, 900 euro to po kursie 4 pln daje 3600 złociszy!

Wszedłem teraz na allegro i w kwocie pomiędzy 3000 a 4000 znalazłem używane ale

ORYGINALNE Breitlinga Superocean, Sinn U1, Omege Seamaster, Rolex Tudor, (jeśli Ci zależy na wodoszczelności)

ale również Glycine, Eposa, Maurice Lacroix, Orisa (to nówki).

To wspaniałe zegarki w których spokojnie mógłbyś pokazać się w gronie ludzi którzy o zegarkach mają jako takie pojęcie i dostał byś oklaski.

A wolałeś wydać kase na nic nie wartego śmiecia którego nikt Ci nie naprawi.

Tak jak pisał zbyszke, koperta która będzie szczelna musi być wykonana precyzyjnie.

Mechanizm żeby trzymał czas musi być wykonany precyzyjnie.

Chińska podróba nie jest tak wykonana i po prostu nikt się nie podejmie reanimacji złomu wykonanego z tandetnych komponentów z żadną precyzją bo po prostu tego się nie da zrobić. Koperta do śmieci. Mechanizm pewnie i tak już wdała się korozja. Do śmieci.

Tak jak radzi zbyszke, wyciągnij koronke i daj mu wyschnąć. Ale cholera wie co się podziało z mechanizmem. Masz przeszklony dekiel to zapodaj jeśli możesz jego fotkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnego masz przyjaciela nie ma co, taka rada.

Wyrzuciłeś pieniądze w błoto, musisz to przełknąć i spróbuj zapomnieć o tej podróbie. Jak można świadomie nosić takie coś na ręce. Za każdym razem jak na niego spojrzysz będziesz myślał "ale się dałem zrobić."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde... ;) szkoda że tyle pieniędzy poszło... i na marne pogratulować "przyjaciela" :P w kwestii technicznej nie pomogę, sam osobiście bym nigdy już repliki kupił (a o zgrozo myślałem o czymś takim kiedyś ale odwidziało mi się na szczęście-,-) i nie nosił tego nawet....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie repliki tylko podróby!! Mała rada najpierw zmień przyjaciela a potem zegarek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze jest mozliwosc uszczelnienia.......jedziesz do Castoramy na dział chemii budowlanej, kupujesz uniwersalną piankę uszczelniającą i uszczelniasz.....nie zapomnij tylko o szczelinach wokół przycisków chronografu, oczywiście uszczelnienie je unieruchomi ale wody w środku nie będzie, takie małe coś za coś. Do zegarmistrza nawet nie jedź bo ci tego nie zrobi, zegarmistrz z zasady nie otwiera chińskich Hublotów poniewaz po otwarciu nigdy sie już tego nie da złożyc do kupy. To taka chińska "specjalnosc zakładu", oni poprostu nie znosza jak jakiś biały zegarmistrz gmera w ich produktach.

Mam nadzieję że Ci pomogłem!!!

PS jeszcze taka myśl mi przyszła do głowy ze możesz na uszczelnienie wysłac swojego Hublota do Chin.......i uwaga uwaga.....Hublot ma tam butik.....dzwoń, e-mailuj.....napewno załatwią uszczelnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pier... Za tyle kasy to mógłbyś kupić naprawdę dobry zegarek!!! Masakra, ale wtopa. Pokaż zdjęcia tego Hublot'a, niech no ujrzymy, czy chociaż wygląda jak oryginał, choć to i tak marne pocieszenie. Takie podróbki Hublota są na zachodzie popularne (u nas tej marki nikt nie zna prawie) i kosztują ze $100. Gdyby nie fakt, iż wiedzialeś, że to nie jest oryginał, to mógłbyś iść na policję, ale widziały gały co brały... No trudno, sprzedać go nie sprzedasz (chyba że temu "przyjacielowi"), zbieraj i kup Seiko Diver.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem temat i nie wierzę ;) 900 Euro w błoto :P

Tissot LE LOCLE AUTOMATIC GENT T41.1.423.33 Tissot V8 T039.417.11.057.00 Seiko 5 PRESIDENT AUTOMATIC BLACK SNK623 K1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość polewa aż w butach mokro.Gdzie fotki? 900 euro za podróbę?Bzdura!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.