Matt2405 839 #1501 Napisano 22 Lutego 2014 dla mnie garniturowy zegarek to np. JLC reverso duo face w 750k. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b4rt 8 #1502 Napisano 10 Marca 2014 (edytowane) Wczoraj przymierzałem Omege Planet Ocean GMT, powiem tak na zdjęciach wydawał się rewelacyjną opcją. Na żywo mega słabo. Według mnie istotnie zachwiane proporcje za mała tarcza co do grubości i mimo, że ten zegarek ma 43,5 to sprawia wrażenie takiego samego jak moj tudor BB. Pasek gumowy rewelacja, ale chyba poczekam i kupie GMT mastera II niebieskiego Edytowane 10 Marca 2014 przez b4rt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7156 #1503 Napisano 11 Marca 2014 co do grubości Omeg z tej serii to się zgadzam. Ostatnio przypadkiem widziałem na wystawie i... lekko się zawiodłem. Nie powalił mnie czasomierz - choć nalezy przyznać, że tarcza ładna. O wykonaniu nie piszę - bo jakość Omegi mówi wiele :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #1504 Napisano 11 Marca 2014 W tym modelu kolor tarczy i bezela w ceramice strasznie mi się spodobał. Zachwianie proporcji? W pierwszym kontakcie tego nie zauważyłem. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b4rt 8 #1505 Napisano 11 Marca 2014 szkoda, że nie jest w takich wymiarach jak poprzednie PO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6242 #1506 Napisano 27 Marca 2014 A ja przymierzyłem sobie ostatnio dwa zegarki, które bardzo mi się podobają: oraz mój nr 1: LLD już oczywiście przymierzałem wcześniej. Ale i Tissot na żywo, mimo swej masywności, wypada świetnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #1507 Napisano 27 Marca 2014 Wczoraj przymierzałem Omege Planet Ocean GMT, powiem tak na zdjęciach wydawał się rewelacyjną opcją. Na żywo mega słabo. Według mnie istotnie zachwiane proporcje za mała tarcza co do grubości i mimo, że ten zegarek ma 43,5 to sprawia wrażenie takiego samego jak moj tudor BBTa niebieska to tytan?Mierzyłem też niebieską, co prawda nie GMT, tylko 42 mm w tytanie i żeczywiście tarcza jakaś taka malutka była. Stalowa jest OK, a tytanowa jakaś taka nie wymiarowa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
itor 7 #1508 Napisano 27 Marca 2014 Przymiarka w salonie od czasu do czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1509 Napisano 27 Marca 2014 Ostatnio jesteś częstym bywalcem tego salonu. Czyżby kolejne plany miały się ziścić czego oczywiście życzę. Akurat ten IWC IMHO jakiś taki bez wyrazu. Mogliby mu chociaż rok w dacie zmienić. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
itor 7 #1510 Napisano 27 Marca 2014 Longines za mną chodzi A co do IWC to sam werk oglądałem chyba ze 20 minut Niestety poza zegarkowym budżetem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1511 Napisano 27 Marca 2014 Longines chrono? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
itor 7 #1512 Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) Jest kilka modeli Heritage które bardzo mi się podobają tylko ze rozmiar zupełnie nie taki 46/47,5mm masakra Edytowane 27 Marca 2014 przez kulabambula 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1513 Napisano 28 Marca 2014 No tak, trochę duże, ale jest sposób. " .. na początku robisz masę, później rzeźbę..." i za rok 46mm będzie pasował jak ulał 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24398 #1514 Napisano 30 Marca 2014 Dzisiaj rano wróciłem z czeskiej Pragi. Świetny wybór zegarków, Polska jest 100 lat za Czechami... W centrum monobrandowe butiki Bell&Ross, Omega, Hermes, Hublot, Audemars Piguet, Louis Vuitton, Cartier, do tego sporo sklepów, na rynku sklep oferujący m. in. CVSTOS, Jacob & CO, DeGrisogono, Glashutte Original, DEVON, Franck Muller, Slyde i parę innych totalnie egzotycznych marek. W ofertach 'popularnych' marek takich jak GO, oczywiście na półkach są Tourbillony, to samo u JLC i IWC, same grube modele, w zwykłych galeriach handlowych Hamilton. Warto pojechać. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #1515 Napisano 30 Marca 2014 Wystarczy spojrzeć na czeskie forum żeby stwierdzić, że jesteśmy 100 lat za nimi pod względem zegarków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1516 Napisano 30 Marca 2014 Panowie, nie 100. 1000. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 911 #1517 Napisano 30 Marca 2014 Dzisiaj rano wróciłem z czeskiej Pragi. Świetny wybór zegarków, Polska jest 100 lat za Czechami...W centrum monobrandowe butiki Bell&Ross, Omega, Hermes, Hublot, Audemars Piguet, Louis Vuitton, Cartier, do tego sporo sklepów, na rynku sklep oferujący m. in. CVSTOS, Jacob & CO, DeGrisogono, Glashutte Original, DEVON, Franck Muller, Slyde i parę innych totalnie egzotycznych marek. W ofertach 'popularnych' marek takich jak GO, oczywiście na półkach są Tourbillony, to samo u JLC i IWC, same grube modele, w zwykłych galeriach handlowych Hamilton.Warto pojechać.To chyba pod Rosjan? Sam czeski klient takiego zainteresowania raczej by nie spłacił? Jest jakaś "uliczka zegarmistrzów"czy porozrzucane po centrum? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24398 #1518 Napisano 30 Marca 2014 Nie wiem czy pod Rosjan, ale ilość turystów w Pradze jest przeogromna, nie chcę wiedzieć co się dzieje w późniejszych miesiącach. Ulica Parizska i obok są mocno zegarkowe. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #1519 Napisano 30 Marca 2014 Nie wiem czy pod Rosjan, ale ilość turystów w Pradze jest przeogromna, nie chcę wiedzieć co się dzieje w późniejszych miesiącach. Ulica Parizska i obok są mocno zegarkowe. Praga od lat jest na szlaku turystów z cywilizowanego świata. Pamiętam sprzed ładnych kilku lat ,że ich zegarkowe ceny zakupowe były lepsze od naszych sieciówek. A jak jest teraz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1520 Napisano 30 Marca 2014 Nie dotyczy to chyba tylko Pragi, większość stolic europejskich ma o wiele więcej do zaoferowania niż nasza stolica, pójdę dalej, wiele mniejszych miast oferuje szerszą gamę zegarków, ale to wynika przede wszystkim z zasobności społeczeństwa i ilości chętnych do ich zakupów. Jak wygląda polski rynek wiedzą najlepiej Ci, którzy zawodowo zajmują się sprzedażą zegarków. Ale jaki kraj, tacy ... . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #1521 Napisano 30 Marca 2014 W Warszawie moim zdaniem nie jest problemem ilość punktów z zegarkami ( powiedziałbym że jest ich więcej niż np w Amsterdamie.) Problemem jest raczej uboga oferta i faktycznie brak kilku marek. No i wymagający mogą wybrzydzać ,że przy wyższych niż średnia europejska canach nie ma u nas w tych punktach atmosfery przychylenia klientowi nieba. Ostatnio byłem zaskoczony jak wiele można zrobić dla klienta z ulicy i jak blisko można wyjść naprzeciw jego oczekiwań w Barcelonie , byle tylko wyszedł zadowolony, wrócił, opowiedział innym. Nic dziwnego, że kilku asystentów i właściciel mieli tam nonstop zajęcie. Ale w takiej atmosferze łatwiej dobić targu , mieć obrót, finansować z niego coraz wyższą jakość obsługi...pozytywny zaklęty krąg. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #1522 Napisano 1 Kwietnia 2014 W Time Trendzie s M1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4470 #1523 Napisano 1 Kwietnia 2014 Fajny! To rozumiem, że Rolex idzie do szuflady? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #1524 Napisano 1 Kwietnia 2014 Fajny! To rozumiem, że Rolex idzie do szuflady?Trudno sie dziwic 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #1525 Napisano 1 Kwietnia 2014 Fajny! To rozumiem, że Rolex idzie do szuflady? Trudno sie dziwic ;-))))))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach