MasterMind 12854 #3251 Napisano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Wybaczam. Błędem było to, że nie napisałem, iż miałem ten zegarek, ale sprzedałem, bo ten wielgachny datownik pokazywał tylko 24 dni w miesiącu. Teraz z trolla wyszedł kwas. Mam nauczkę na przyszłość. Dziwi mnie (minimalnie) łatwość z jaką przyjęto, iż widząc zegarek z dwiema wskazówkami, które płyną po podziałce 60 na serio założyłem, ze projektant danego zegarka postanowił odpuścić sobie pokazywanie godziny, tylko w ramach rekompensaty walnął na środek tarczy duży datownik - bo jak wiadomo, znajomość dnia miesiąca jest ważniejsza od znajomości aktualnej godziny Proszę sobie wyobrazić, że doskonale wiem, co to za zegarek w stylu jumping hour. Nigdy ten design mnie nie pociągał. Raz tylko zastanawiałem się, czy nie kupić sobie na próbę takiej chińskiej Alphy - ale szybko mi przeszło. I na tym skończę mój nieszczęsny wywód, bo jak wiadomo, tylko winni się tłumaczą Edytowane 23 Stycznia 2016 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #3252 Napisano 23 Stycznia 2016 Nawet jeśli to prawda, to nie do końca rozumiem w jakim celu prowadziłeś tego typu eksperymenty. Pewnie wszędzie znajda się jacyś upierdliwcy i złośliwcy, ale co z tego? Tu, jak dane było zaobserwować, w większości są fantastyczni ludzie z pasją, z którymi fajnie byłoby spędzić swój wolny czas. A nie prowokować dziwnymi wpisami. 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12854 #3253 Napisano 23 Stycznia 2016 Tu niewątpliwie masz rację, o czym się przekonałem. Więcej tego typu "wybryków" nie będzie, przyrzekam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #3254 Napisano 24 Stycznia 2016 Eksperymenty heeh żenułaa tyle w temacie... ja twierdzę jak Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12854 #3255 Napisano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Ok panowie, bo widzę, że sytuacja wymknęła się nieco spod kontroli. 1. Pierwsza informacja jest taka, że treść wszystkich postów (bez nazw użytkowników) od "wielgachnego datownika" zostanie przeze mnie skopiowana i wysłana do osoby, która jest na IV roku studiów psychologicznych i pisze pracę magisterską na temat wpływu prowokacji na zachowania agresywne w Internecie. 2. Druga informacja jest taka, że jeżeli ktoś chce pomóc tej osobie (tak się składa, że jest moją sąsiadką) w zbieraniu materiałów do pracy, może wystąpić w roli prowokatora na dowolnym wybranym przez siebie forum. Koleżanka wyjaśni co i jak - jeżeli jest ktoś zainteresowany, na PW podam adres mailowy do dziewczyny i ona wszystkim pokieruje. W dużym skrócie wygląda to tak, że wcielacie się w rolę internetowego trolla, umieszczacie kontrowersyjny wpis na danym forum i zbieracie cięgi, po czym zebrany "materiał" wysyłacie jej do analizy (albo w postaci screenshotów, albo tekstu). Rodzaj i "natężenie" prowokacji ustalacie wcześniej z koleżanką, bo interesują ją różne typy trollingu, od chamskiego, po mniej jawny i oczywisty. 3. Trzecia informacja jest taka, że przepraszam wszystkich, którzy mogli się poczuć urażeni/wykorzystani. Jednak sam jestem po psychologii społecznej i wiem, jak ciężko czasem zebrać materiał do analizy. PS: Wiem, zrobiło się jeszcze dziwniej i mniej wiarygodnie. Edytowane 24 Stycznia 2016 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4585 #3256 Napisano 24 Stycznia 2016 ładna i zgrabna ta Koleżanka ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12854 #3257 Napisano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Powiem tak, jak otworzy własny gabinet, to będzie miała masę klientów. Głównie płci męskiej. Więcej nie napiszę, bo żona na radarze. -Edit do poniżej-Zdjęcie sąsiadki w temacie "Przymierzałem dzisiaj/ostatnio", to by była dopiero prowokacja Edytowane 24 Stycznia 2016 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4585 #3258 Napisano 24 Stycznia 2016 jedno zdjęcie warte więcej niż tysiąc słów... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisu2 2221 #3259 Napisano 24 Stycznia 2016 Przymierzałeś sąsiadkę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3260 Napisano 25 Stycznia 2016 Tissot a'la Franck Muller normalnie.Nie mierzyłem, bo się śpieszyłem, ale zrobił na mnie wrażenie taki kwarc: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1675 #3261 Napisano 25 Stycznia 2016 jest taki na naszym bazarku 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3262 Napisano 25 Stycznia 2016 jest taki na naszym bazarkuDzieki za cynk, nie wiedzialem :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #3263 Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Mako Edytowane 27 Stycznia 2016 przez pawelb29 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #3264 Napisano 27 Stycznia 2016 Mako I jak się podoba? Jakie wrażenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3125 #3265 Napisano 27 Stycznia 2016 Jeśli chodzi o wskazówki oraz indeksy to może spokojnie konkurować ze znacznie droższymi zegarkami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #3266 Napisano 27 Stycznia 2016 I jak się podoba? Jakie wrażenia?Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Cieżko o konkurencje w tym przedziale cenowym. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszek_z 137 #3267 Napisano 31 Stycznia 2016 Taka sytuacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #3268 Napisano 31 Stycznia 2016 Zepsuli go tą datą niemal na środku tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #3269 Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Mieli na jej zmieszczenie niespelna 13 mm i pewnie dlatego tak im to wyszlo Edytowane 31 Stycznia 2016 przez 70' 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KubaCK 1 #3270 Napisano 2 Lutego 2016 Rzeczywiście zbyt blisko środka dochodzi, ale zegarek i tak fajnie się prezentuje. Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 2070 #3271 Napisano 2 Lutego 2016 Świetnie wygląda ten TH, ale pasek bym założył inny - nie czarny.Datownik faktycznie zbyt "krowiasty". IMO wystarczył by dzień miesiąca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gyc78 893 #3272 Napisano 2 Lutego 2016 No fajny ale jakie krzywe indeksy względem podziałek :-/Ta "30-tka" to już w ogóle symetrii nie łapie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 2070 #3273 Napisano 2 Lutego 2016 No fajny ale jakie krzywe indeksy względem podziałek :-/Ta "30-tka" to już w ogóle symetrii nie łapie.. Ciekawe czy to tylko złudzenie "apteczne", czy....... Nie. Niemożliwe! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #3274 Napisano 2 Lutego 2016 Teraz tak moda w każdej firmie zegarkowej żeby coś nie centrowało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 2070 #3275 Napisano 2 Lutego 2016 Teraz tak moda w każdej firmie zegarkowej żeby coś nie centrowało I kup teraz zegarek wysyłkowo . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach