sviety 6335 #5951 Napisano 22 Października 2022 10 godzin temu, agremi napisał(-a): Czapek bardzo fajny. Moje pierwsze skojarzenie „czapek prx” ☺️ W sensie pozytywnym. Super jest ten Corum. I sceneria przymiarki taka znajoma. 😉 A ja ostatnio coś takiego mierzyłem. Trochę spory jak dla mnie, bo 42mm, ale mimo to dobrze leżał. A doznania estetyczne - super! Też mi się podoba, ale wolałbym tę wersję z "Grosse Datum", piękne są też panomatiki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12229 #5952 Napisano 22 Października 2022 58 minut temu, sviety napisał(-a): Też mi się podoba, ale wolałbym tę wersję z "Grosse Datum", piękne są też panomatiki. To prawda. I w kolekcji Senator też można bardzo ciekawe modele znaleźć. 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrysH 7506 #5953 Napisano 22 Października 2022 (edytowane) On 10/21/2022 at 5:41 PM, mario1971 said: Takie przymiarki miałem dzisiaj. Ten Chopard pierwszy bardzo fajny, dobrze się prezentuje na twoim nadgarstku i jest bardzo interesujący - chociaż czapek tez bardzo ładny aczkolwiek jakoś nie przemawia. Edytowane 22 Października 2022 przez KrysH 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8344 #5954 Napisano 23 Października 2022 @mario1971 fajne przymiarki, Czapki z głów że tak powiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrysH 7506 #5955 Napisano 23 Października 2022 (edytowane) Oris Propilot X muszę powiedziec ze bardzo fajny na żywo - naprawdę dobrze wykonany choć dla wielu tytan wciąż kojarzy się z "niska jakością". Edytowane 23 Października 2022 przez KrysH 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1201 #5956 Napisano 23 Października 2022 Tytan mi kojarzy się z niską wagą, a ten Oris właśnie taki delikatny jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrysH 7506 #5957 Napisano 25 Października 2022 takie przymiarki były wczoraj - co myślicie? 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8344 #5958 Napisano 25 Października 2022 Pomaranczowy - genialny jako wakacyjniak. Najnowszy nurek od 'B' mi jakos nie lezy. Cytryna fajna ale nie z oknem daty w malej sekundzie - jak dla mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masu 9768 #5959 Napisano 26 Października 2022 Hej, zachęcam do zajrzenia do naszego wątku konkursowego i oddania głosu na najlepsze zegarkowe zdjęcia miesiąca. Wystarczy kliknąć w grafikę aby przejść do tematu z głosowaniem - z góry dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek__L 50 #5960 Napisano 26 Października 2022 W dniu 25.10.2022 o 13:50, KrysH napisał(-a): takie przymiarki były wczoraj - co myślicie? Wszystkie świetne! Przymierzałeś też Breitling Superocean Heritage II? Jak dla mnie idealny nurek od Breitling-a, ale niestety skreśla go dla mnie brak opcji z bransoletą (nie-meshem) - jeśli Ci to nie przeszkadza to warto spróbować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43898 #5961 Napisano 28 Października 2022 W dniu 25.10.2022 o 14:50, KrysH napisał(-a): takie przymiarki były wczoraj - co myślicie? Breitling SO super. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrysH 7506 #5962 Napisano 28 Października 2022 1 hour ago, Dorian06 said: Breitling SO super. Byłem znowu oglądałem, mówi do mnie... 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43898 #5963 Napisano 28 Października 2022 Nie dziwię się. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TimeWaitsForNoOne 1410 #5964 Napisano 31 Października 2022 Kolejny bardzo fajny Longines - Spirit ref. L3.811.1.53.2. Na szczęście Longines nie jest moją ulubioną firmą, bo gdyby był, miałbym ogromny problem z utrzymaniem liczby tych, które chciałbym mieć, w jakichś rozsądnych granicach. Tymczasem zupełnie nieoczekiwanie zaczął mnie kusić taki zegarek: Ale mam nadzieję, że to tylko chwilowe zauroczenie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #5965 Napisano 31 Października 2022 (edytowane) W dniu 28.10.2022 o 21:28, KrysH napisał(-a): Byłem znowu oglądałem, mówi do mnie... Ten zegarek byłby świetny gdyby był choć odrobinę symetryczny…w tej formie i w tym kolorze on krzyczy „ gdzie jest mój brakujący indeks” Edytowane 31 Października 2022 przez desmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9794 #5966 Napisano 31 Października 2022 (edytowane) Wizyta w Pisa Orolegia (Milano). Chciałem zobaczyć Parmigiani Tondę, ale nie ma. Podobnie z GP Laureato - chyba się na niego hype zaczął, bo ciężko go dostać, a wersji z zieloną tarczą zamówić się obecnie nie da. Mamy też koleżanki na forum, pstryknąłem więc m.in. zdjęcia Bulgari Serpente - ciekawy model. W Patku do obejrzenia 2 (sic!) damskie modele. Podjechałem jeszcze do Richarda Mille’a, ale tam to już tragedia: w sklepie nie ma nic, dosłownie ani jednego zegarka (podobnie było we wrześniu w Monako). Siedzi sprzedawczyni, stoi ochroniarz i tak sobie … siedzą i stoją 😂. Edytowane 31 Października 2022 przez beniowski 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12229 #5967 Napisano 31 Października 2022 Ten GP jest plastikowy? 🤔 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9794 #5968 Napisano 31 Października 2022 1 minutę temu, agremi napisał(-a): Ten GP jest plastikowy? 🤔 Z tytanu - nie mój styl, ale ciekawy model. Limitka 50 egzemplarzy dla McLarena bodajże (cena 28 tysięcy euro). Może być alternatywą dla Royal Oaka Offshore. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12229 #5969 Napisano 31 Października 2022 Na tych zdjęciach nie wygląda dobrze. Nie przyłożyłeś się. 😉 Jak dla mnie wygląda coś jak g-shock. 😜 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9794 #5970 Napisano 31 Października 2022 3 minuty temu, agremi napisał(-a): Na tych zdjęciach nie wygląda dobrze. Nie przyłożyłeś się. 😉 Jak dla mnie wygląda coś jak g-shock. 😜 Drogie G-Shocki to Richard Mille sprzedaje😆. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 4401 #5971 Napisano 31 Października 2022 Z tych co pokazałeś dla mnie JLC najfajniejsze. 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27270 #5972 Napisano 31 Października 2022 4 godziny temu, agremi napisał(-a): Na tych zdjęciach nie wygląda dobrze. Nie przyłożyłeś się. 😉 Jak dla mnie wygląda coś jak g-shock. 😜 I słusznie bo to mix włókna węglowego z opiłkami tytanu. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9794 #5973 Napisano 31 Października 2022 (edytowane) JLC w sumie ma dobre ceny za zegarki z wiecznym kalendarzem. Muszę jednak przyznać że zainteresował mnie bardzo Blancpain Villeret Quantième Complet Demi-Savonette. Za 28 tysięcy euro mamy złoty zegarek z tzw. pełnym kalendarzem, tzn. pokazującym wszystkie podstawowe wskazania kalendarzowe bez dodatkowych komplikacji jak w kalendarzu wiecznym czy rocznym, z bardzo ciekawą, giloszowaną tarczą. Edytowane 31 Października 2022 przez beniowski 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrysH 7506 #5974 Napisano 1 Listopada 2022 19 hours ago, desmo said: Ten zegarek byłby świetny gdyby był choć odrobinę symetryczny…w tej formie i w tym kolorze on krzyczy „ gdzie jest mój brakujący indeks” Mozliwe ze masz racje ale czasami jest tak ze taka właśnie asymetria powoduje ze mimo wszystko zegarek się wyróżnia i ma to "coś" - myślę ze właśnie ten zegarek to ma, tylko trzeba zobaczyć na żywo. Tu wszystko pracuje i gra bardzo fajnie. Duże cyfry, trochę nawet gumisiowe "6" i "9" na pomarańczowej tarczy w asymetrii z brakującym indeksem dają wrażenie zabawy która szybko się przekształcą w powagę i szacunek jak tylko się przyjrzysz i weźmiesz zegarek do ręki - nagle widzisz napisik "500m", od razu budzi się szacunek. Potem wchodzi waga, koperta,bezel i profesjonalny prawdziwy nurkowy klimat. To bardzo fajnie wyważa zegarek - moim zdaniem Breitling zrobil go na piątkę i bardzo mozwile ze go zakupie bo korci! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 4401 #5975 Napisano 1 Listopada 2022 4 godziny temu, KrysH napisał(-a): Mozliwe ze masz racje ale czasami jest tak ze taka właśnie asymetria powoduje ze mimo wszystko zegarek się wyróżnia i ma to "coś" - myślę ze właśnie ten zegarek to ma, tylko trzeba zobaczyć na żywo. Tu wszystko pracuje i gra bardzo fajnie. Duże cyfry, trochę nawet gumisiowe "6" i "9" na pomarańczowej tarczy w asymetrii z brakującym indeksem dają wrażenie zabawy która szybko się przekształcą w powagę i szacunek jak tylko się przyjrzysz i weźmiesz zegarek do ręki - nagle widzisz napisik "500m", od razu budzi się szacunek. Potem wchodzi waga, koperta,bezel i profesjonalny prawdziwy nurkowy klimat. To bardzo fajnie wyważa zegarek - moim zdaniem Breitling zrobil go na piątkę i bardzo mozwile ze go zakupie bo korci! Tak sobie myślę, że może jednak nawet napis na gumowym pasku pasuje do stylu tego Breitlinga, chociaż jak wiesz, początkowo uznałem, że to bardzo źle wygląda. Trzeba u Adama założyć na nadgarstek. 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach