Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, eye_lip napisał(-a):

Po łacinie nie chciałem bo można bana dostać..

Łacinę trochę znam, a francuskiego nic a nic. Miałem dobre oceny z łaciny na studiach. 

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, rafi napisał(-a):

AT 38,5, przynajmniej wersja bez ramki, z datą na 3, jest mniej wygodna. No i to trochę grubasek. Zawsze wzdychałem za tym zegarkiem. Jak ostatecznie po niego poszedłem, ty wyszedłem z SMPc emoji846.png

cdd6fc0f6fa52967f4365be26f13a6e3.jpg

Mieści się pod mankietem? Bo nie wygląda na takową...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieści się pod mankietem? Bo nie wygląda na takową...

Na wcisk…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mylof napisał(-a):

Do mnie jakoś Chopardy nie przemawiają. Mierzyłem kilka w Galerii Riviera w Gdyni. Pamiętasz może czy mechanizmy Choparda nadal są opatrzone Pieczęcią Genewską ?

Ten zamówiony przeze mnie nie ma.  https://monochrome-watches.com/2024-new-chopard-luc-xps-forest-green-in-lucent-steel-review-price/2024-Chopard-LUC-XPS-Forest-Green-Lucent-Steel-review-4-768x768-01.thumb.jpg.e66d10fd2651540144f7d61b57b7fb06.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, rafi napisał(-a):

Na wcisk…

Cholercia, ja nosze koszule slim i powyżej 10mm ciężko zmieścić. Jeden 11mm ale z wypukłym szkłem sie wsuwa, ale znów mankiet średnio wygląda wtedy :(

I kwarcyki 8mm muszę nosić zazwyczaj w garniaczek. A tu trzeba się na gimnastykować bo zachować klasę i jakość wypadałoby i żeby w indeksy trafiał jeśli na rondzie zrobili. A nie wszystkie są na dwóch tylko wskazówkach. Same trudności... 🙄

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Petru23 napisał(-a):

Cholercia, ja nosze koszule slim i powyżej 10mm ciężko zmieścić. Jeden 11mm ale z wypukłym szkłem sie wsuwa, ale znów mankiet średnio wygląda wtedy :(

I kwarcyki 8mm muszę nosić zazwyczaj w garniaczek. A tu trzeba się na gimnastykować bo zachować klasę i jakość wypadałoby i żeby w indeksy trafiał jeśli na rondzie zrobili. A nie wszystkie są na dwóch tylko wskazówkach. Same trudności... 🙄

Posmaruj go masłem, jak Królik z "Alicji w Krainie Czarów". 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, ireo napisał(-a):

Posmaruj go masłem, jak Królik z "Alicji w Krainie Czarów". 

Żona ma uczulenie na tłuszcz roślinny :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Petru23 napisał(-a):

Żona ma uczulenie na tłuszcz roślinny :(

Nie mówimy o margarynie itp. niejadalnych produktach. Masło to tłuszcz zwierzęcy.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cholercia, ja nosze koszule slim i powyżej 10mm ciężko zmieścić. Jeden 11mm ale z wypukłym szkłem sie wsuwa, ale znów mankiet średnio wygląda wtedy

I kwarcyki 8mm muszę nosić zazwyczaj w garniaczek. A tu trzeba się na gimnastykować bo zachować klasę i jakość wypadałoby i żeby w indeksy trafiał jeśli na rondzie zrobili. A nie wszystkie są na dwóch tylko wskazówkach. Same trudności... 

Zobacz Zenith Elite, Nomosy wszelkie, Baltic MR01, Longines Flagship…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, ireo napisał(-a):

Nie mówimy o margarynie itp. niejadalnych produktach. Masło to tłuszcz zwierzęcy.

Spróbuję. Dzięki za radę.

4 minuty temu, rafi napisał(-a):

Zobacz Zenith Elite, Nomosy wszelkie, Baltic MR01, Longines Flagship…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Miałem Hamiltona jazz mastera na chrono już brać ale znalazłem coś 4x tańszego... I w kwarcu. Jakość mi znana. Cieszy strasznie.

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Hamiltona jazz mastera na chrono już brać ale znalazłem coś 4x tańszego... I w kwarcu. Jakość mi znana. Cieszy strasznie.

Ok. Pytanie było w kontekście zegarka za 20 klocków, stąd moje propozycje.

W ogóle w takim budżecie to leży JLC MUT kolegi Osy na bazarku… absolutny sztos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.05.2024 o 12:00, mario1971 napisał(-a):

Składając zamówienie takie cuda oglądałem.

Denerwowało cię nieidealne umieszczenie napisu na Rolexie (czego 99,9% ludzi nie zauważy), a ordynarnie przycięte indeksy ci nie przeszkadzają? 

IMG_2666.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, rafi napisał(-a):

Ok. Pytanie było w kontekście zegarka za 20 klocków, stąd moje propozycje.

W ogóle w takim budżecie to leży JLC MUT kolegi Osy na bazarku… absolutny sztos.

Ale odpowiedź mimo kontekstu trafna. Nie wykluczam takiego zakupu z niedalekiej przyszłości. Automaty dla mnie to tak właśnie od ok. 10tys, 20 można wybierać (Ball mi się marzy). Ale teraz... Jakość vs cena vs brak wstydu że względu na markę. A raczej jej brak. Dla mnie kwarcyk to nie wstyd a świadomy wybór. I. W drugą stronę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzone było ostatnio i nawet jest testowane w tej chwili...chodzi za mną Milgauss 

Jakoś mam tak ostatnio, że noszę max 2-3 zegarki więc chyba czas na jakieś ruchy redukcyjne ;) 

Milgauss -> kiedyś go hejtowałem, dziś rozważam, zmienia się cżłowiek na starość ;)

Chyba pierwszy raz mam tak, że kompletnie nie mam pojęcia, który bardziej mi się podoba:

- czarny: niesłychany mat, którego jestem fanem i stwierdzam, że w mat Rolex umie bardzo dobrze

- niebieski: tragiczny w pewnych warunkach oświetlenia oraz najpiękniejszy w sprzyjającym oświetleniu

Ogólne wrażenia póki co na plus. Kilka moich wniosków poniżej:

- zegarek ciężki i gruby ale z dopasowaną barnasoletą nie czuć tych dwóch rzeczy

- koperta to w odbiorze to taki napuchnięty DJ czy EX, które uważam za najwygodniejsze zegarki w portfolio Rolexa

- czarny nie jest czarny a w zasadzie to szaro-grafitowy

- zielony szafir to jest odlot totalny i kto nie widział na żywo to wg mnie nie zrozumie

- wskazówka sekundowa to świetny smaczek, który pasuje tutaj w 100%

- kompletnie nie jest rozpoznawalny a to jego gigantyczny plus

- polerowane ogniwa środkowe w bransoletach Rolexa zawsze dla mnie trąciły kiczem a tutaj pierwszy raz mam wrażenie, że siedzą dobrze z zegarkiem

Testuje dziś w całym dniu noszenia...zobaczymy czy zmęczy rękę

IMG_9814.jpeg

IMG_9816.jpeg

IMG_9813.jpeg

IMG_9938.jpeg

IMG_9939.jpeg

IMG_9943.jpeg

IMG_9944.jpeg

Edytowane przez pisar

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nadgarstku nigdy nie miałem, ale ze zdjęć zielony wygląda rewelacyjnie, chociaż ogólnie to model zdecydowanie nie dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, rmak napisał(-a):

Na nadgarstku nigdy nie miałem, ale ze zdjęć zielony wygląda rewelacyjnie, chociaż ogólnie to model zdecydowanie nie dla mnie.

To bardzo trafne podsumowanie tego modelu. Fajny jest, ale nie na tyle, żeby na niego wywalać taką kasę. Tzn. można, ale "problem" polega na tym, że jeśli już się kupuje Rolexa, to zazwyczaj nie jest to Milgauss.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

…Tzn. można, ale "problem" polega na tym, że jeśli już się kupuje Rolexa, to zazwyczaj nie jest to Milgauss.

Skąd wy kuźwa bierzecie te przemyślenia (zwane przez niektórych ekspertyzami)? Od Coelho?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, pisar napisał(-a):

Mierzone było ostatnio i nawet jest testowane w tej chwili...chodzi za mną Milgauss 

Jakoś mam tak ostatnio, że noszę max 2-3 zegarki więc chyba czas na jakieś ruchy redukcyjne ;) 

Milgauss -> kiedyś go hejtowałem, dziś rozważam, zmienia się cżłowiek na starość ;)

Chyba pierwszy raz mam tak, że kompletnie nie mam pojęcia, który bardziej mi się podoba:

- czarny: niesłychany mat, którego jestem fanem i stwierdzam, że w mat Rolex umie bardzo dobrze

- niebieski: tragiczny w pewnych warunkach oświetlenia oraz najpiękniejszy w sprzyjającym oświetleniu

Ogólne wrażenia póki co na plus. Kilka moich wniosków poniżej:

- zegarek ciężki i gruby ale z dopasowaną barnasoletą nie czuć tych dwóch rzeczy

- koperta to w odbiorze to taki napuchnięty DJ czy EX, które uważam za najwygodniejsze zegarki w portfolio Rolexa

- czarny nie jest czarny a w zasadzie to szaro-grafitowy

- zielony szafir to jest odlot totalny i kto nie widział na żywo to wg mnie nie zrozumie

- wskazówka sekundowa to świetny smaczek, który pasuje tutaj w 100%

- kompletnie nie jest rozpoznawalny a to jego gigantyczny plus

- polerowane ogniwa środkowe w bransoletach Rolexa zawsze dla mnie trąciły kiczem a tutaj pierwszy raz mam wrażenie, że siedzą dobrze z zegarkiem

Testuje dziś w całym dniu noszenia...zobaczymy czy zmęczy rękę

IMG_9814.jpeg

IMG_9816.jpeg

IMG_9813.jpeg

IMG_9938.jpeg

IMG_9939.jpeg

IMG_9943.jpeg

IMG_9944.jpeg

Na bank ciekawszy od EX. 

Jak zawsze wybiorę niebieski, tak tu wybrałbym czarnucha. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, rafi napisał(-a):

Skąd wy kuźwa bierzecie te przemyślenia (zwane przez niektórych ekspertyzami)? Od Coelho?

Będę uprzejmy. Nie "przemyślenia" tylko statystyka image.png.1e8beb47ca68da95cc521e0c230e3d89.png

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzylem dzisiaj w Sztokholmie zegarki Glashutte bo zawsze mi się podobały ale skutecznie sie z nich wyleczylem..strasznie grube, ciezkie, klockowate wrecz..dużo ładniejsze na zdjęciach niż na żywo

IMG_2146.jpeg

IMG_2147.jpeg

IMG_2148.jpeg

IMG_2149.jpeg

Ogladalem tez Omegi, Worldtimera ktory mi sie zawsze podobal. Pani w sklepie jak zaczęliśmy gadac o cenach to powiedziala, ze jak zdjemiemy folie itp to sprzeda mi go za prawie -30%. Jak sprawdziłem cenę na polskiej stronie to -20% tego co u nas…

IMG_2150.jpeg

IMG_2151.jpeg

IMG_2153.jpeg

IMG_2154.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A takie dzisiaj 😎

IMG_9017.thumb.jpeg.011bde020d9b38a628d0418f40d90fec.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

@lukaszkr największe kloce z GO mierzyłeś. 

Tak, te dwa mi sie zawsze najbardziej podobały..oba maja chyba ten sam mechanizm..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajsze popołudnie upłynęło mi na przymierzaniu różnych  Longinesów.

Dwa modele eleganta, jeden cały w stali, drugi w bicolorze. 
Dwa modele flagshipa, jeden z czarną tarczą i żółtym złotem (PVD), a drugi cały w złotym kolorze, za to w dwóch wersjach: klasyczne indeksy albo diamenty.

IMG_3945.jpeg

IMG_3912.jpeg

IMG_3918.jpeg

IMG_3970.jpeg

IMG_3971.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi