beniowski 8790 #6751 Napisano 17 Lipca 2024 18 minut temu, Jan napisał(-a): @beniowskiTen prx wyszedł strasznie na zdjęciach, kolor, bransoleta no wszystko nie tak. A przecież mam prx'a granatowego i bardzo go lubię. Mam nadzieję że to kwestia zdjęcia i oświetlenia a nie zmian w projekcie. Dla porównania zdjecie z "moich załączników" wrzucanych kiedyś na forum: Odnośnie koloru o można zrzucić to na światło lub aparat. Ale bransoleta? Tu ciężko powiedzieć że na twoich zdjęciach wygląda inaczej niż na moich. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17461 #6752 Napisano 17 Lipca 2024 @beniowski mam wrażenie że na Twoim nadgarstku wygląda na źle spasowaną, oczywiście to może być kwestia niedopasowania ilości ogniw do nadgarstka ale nawet między ogniwami nie najlepiej to wygląda. Żeby była jasność nie bronie prx'a bo jak w Twoim odczuciu jest zabawkowy to nie mam na to wpływu. inne zdjęcie z archiwum 3 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 86610 #6753 Napisano 18 Lipca 2024 22 godziny temu, beniowski napisał(-a): Dzisiaj coś takiego na lotnisku. Wyler Vetta Jumbostar Crono: naprawdę ciekawy. Myślałem że to rozmiar ok. 38mm, a przymierzałem 40mm; jest jeszcze wersja 43mm, ale to już dla mnie zdecydowanie za dużo. Zegarek fajny, choć bardzo gruby, jednak pomimo tego nawet dobrze leżał. Bardzo czytelna tarcza. Tissot PRX: świetny kolor tarczy, ale miałem wrażenie że mam na ręku jakąś zabawkę, a nie zegarek. Longines Majetek: bardzo duże rozczarowanie. Ten zegarek jest okropny: ten gruby, rowkowany pierścień wysuwa się na pierwszy plan i przyćmiewa tarczę. I do tego po co aż dwa pierścienie? Za dużo tego. Miałem pierwszą reedycję Majetka i przy tym nowym, tamta była fantastyczna. Jedyne co mi w niej przeszkadzało, to okienko daty. Tu daty nie ma, co jest słusznym pomysłem, ale Longines się nie popisał ogólnie tym razem. Chrono wygląda super. Podoba mi się. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8790 #6754 Napisano 18 Lipca 2024 Dzisiaj, w mieścinie do której przyleciałem na chwilę, przymierzyłem taką oto Bulovę 2SW7A003 (była też dostępna wersja w stali). Muszę przyznać że całkiem ciekawe maleństwo. Nigdy mnie Bulovy nie interesowały, a tę przymierzyłem z zaciekawieniem. 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkr 169 #6755 Napisano 21 Lipca 2024 Przymierzałem zegarek kolegi, na żywo robi świetne wrażenie. Niestety jak dla mnie ciut za mały, szkoda ze nie maja czegoś >40mm w ofercie. Jakby ktoś rozważał zakup to polecam bo współczynnik ceny do jakości wydaje się bardzo korzystny. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Musa19 3324 #6756 Napisano 22 Lipca 2024 @lukaszkr, wiem, że to kwestia bardzo indywidualna, ale moim zdaniem wcale nie jest dla Ciebie za mały👍 Pozdrawiam. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69285 #6757 Napisano 22 Lipca 2024 Bardzo ciekawe przymiarki. Na wesoło i kolorowo. 10 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17461 #6758 Napisano 22 Lipca 2024 Moze to kwestia koszuli ale te kolorowe superocean III Ci pasują 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69285 #6759 Napisano 29 Lipca 2024 Coś mi tu nie gra... 8 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14304 #6760 Napisano 29 Lipca 2024 Coś mi tu nie gra...Brakuje korony? 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69285 #6761 Napisano 29 Lipca 2024 13 minut temu, rafi napisał(-a): Brakuje korony? I tak nie zrozumiesz. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14304 #6762 Napisano 29 Lipca 2024 I tak nie zrozumiesz.Wiadomo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69285 #6763 Napisano 29 Lipca 2024 37 minut temu, rafi napisał(-a): Wiadomo. To na grzyba był ten suchar? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7980 #6764 Napisano 31 Lipca 2024 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14304 #6765 Napisano 31 Lipca 2024 Fajny wojak moim zdaniem. I dobrze leży. A, i w mojej opinii tarcza nie jest przeładowana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7980 #6766 Napisano 1 Sierpnia 2024 Rozmiar ok, tarcza na żywo robi lepsze wrażenie (mniej przeładowana) niż na zdjęciach i filmach w internecie. W październiku na Watch Time porównam 1-do-1 wersje UTC i 3-wskazówkową. Ogólne wrażenie super muszę powiedzieć. Niska koperta, fajny pasek, lekki i dobrze leżący na ręce. Damasko DK36 ciut mniej wygodne się wydaje. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 86610 #6767 Napisano 1 Sierpnia 2024 5 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Rozmiar ok, tarcza na żywo robi lepsze wrażenie (mniej przeładowana) niż na zdjęciach i filmach w internecie. W październiku na Watch Time porównam 1-do-1 wersje UTC i 3-wskazówkową. Ogólne wrażenie super muszę powiedzieć. Niska koperta, fajny pasek, lekki i dobrze leżący na ręce. Damasko DK36 ciut mniej wygodne się wydaje. Fajny ale widać, że nie masz przekonania czyli jednak kolory żółto złote w nurku będą lepsze 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7980 #6768 Napisano 1 Sierpnia 2024 14 minut temu, kornel91 napisał(-a): Fajny ale widać, że nie masz przekonania czyli jednak kolory żółto złote w nurku będą lepsze 😀 Odejdz zly duchu, wiem ze UG swietny ale na co mi kolejny bling diver ? A na powaznie zobaczymy, ukladam to sobie wszystko w glowie powoli... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43030 #6769 Napisano 1 Sierpnia 2024 A nie zbyt krótka wskazówka godzinowa ❓️ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7980 #6770 Napisano 1 Sierpnia 2024 Na zywo mi to nie przeszkadzalo. Jak patrze na zdjecia to pewine moglaby byc ciut dluzsza - ale taki chyba urok Sinna (patrz na t-rex hands w 556) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43030 #6771 Napisano 1 Sierpnia 2024 Czyli nie obrzydziłem❓️ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7980 #6772 Napisano 1 Sierpnia 2024 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68642 #6773 Napisano 1 Sierpnia 2024 Leciutki. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4443 #6774 Napisano 7 Sierpnia 2024 Wczorajsze przymiarki: Chodzi za mną już ze dwa lata jak nie lepiej, model STREAMLINER od H. Moser & Cie Raz jest miłość, raz mi przechodzi (może i lepiej ) Znów mi wróciło i od kilku tygodni spać nie daje...zwłaszcza, że ceny poszły w dół i czasem trafia się rodzynek, jak ostatnio, który poszedł za 80k a pewnie i za okolice 75k by się dało wyrwać przy negocjacji Niestety nie miałem okazji zrobić przymiarki z dopasowaną bransoletą co zdecydowanie utrudnia wyrobienie sobie zdania w 100% Niemniej jednak, kilka słów ode mnie, po przymiarce Streamlinera: - genialna bransoleta, która jest nie do opisania słowami: polerka na zagięciach robi piorunujące wrażenie a każde ogniwo jest wygięte w mini łuk, czego nie da się dostrzec na zdjęciach - nietypowy i niespotykany projekt - drogi zegarek, który dla przypadkowej osoby jest "zwyczajny" i nie rzuca się w oczy - ergonomia noszenia, proporcje i wygoda po prostu bajka - od dupki strony absolutne dzieło sztuki, które można podziwiać bez znudzenia - dużo szczotki a mało polerki, tam gdzie już jest polerka to siedzi wręcz wzorcowo - świetny profil boczny koperty i układ sztotki-polerki - choć nie przepadam za zielonymi tarczami tak ta bywa oczojebną zielenia jak i czarną w zależności od słońca - minus to cena względem innych mocnych brandów i modeli dospępnych na rynku Nachodzą mnie czasem myśli czy by nie zamienić kilku zegarków, których nie noszę, na ten jeden skoro i tak noszę głównie 2 zegarki rocznie Może kolejna oferta znacznie poniżej 100k spowoduje poważniejsze rozważania o tym modelu 🙃 W przedziale 70-80k dla mnie absolutny KOT Powyżej 100k jakoś mam barierę psychologiczną i łatwo mi się wystudza Podsumowując, zegarek jest świetny i na żywo robi niesamowite wrażenie a bransoleta to jest rzecz genialna Ps. dodałem kilka zdjęć z sieci aby pokazać kolor tarczy bo u mnie wyszła prawie czarna 😋 11 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 4100 #6775 Napisano 7 Sierpnia 2024 1 godzinę temu, pisar napisał(-a): Nachodzą mnie czasem myśli czy by nie zamienić kilku zegarków, których nie noszę, na ten jeden skoro i tak noszę głównie 2 zegarki rocznie Może kolejna oferta znacznie poniżej 100k spowoduje poważniejsze rozważania o tym modelu 🙃 W przedziale 70-80k dla mnie absolutny KOT Powyżej 100k jakoś mam barierę psychologiczną i łatwo mi się wystudza Podsumowując, zegarek jest świetny i na żywo robi niesamowite wrażenie a bransoleta to jest rzecz genialna Pewnie, że tak. Też uważam, że to wybitny zegarek. Jeśli od dwóch lat się na niego czaisz, to nie będzie to "zakup pod wpływem impulsu". Sprzedaj bez pośpiechu co tam masz a nie nosisz, i kup sobie tego trylobita. 1 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach