Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki. 

Do wątku Tudora obecnie nie wchodzę. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne przymiarki, mamy identyczne odczucia co do Propilota w tytanie i Pointer Date w brązie. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by mi ktoś z pół roku temu zaoferował tego propilota za 10k to bym szarpał jak reksio szynkę. Świetny zegar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie na zywo tylka nie urwal. Pointer Date duzo lepsze wrazenie zrobil - cos ma w sobie takiego swojsko fajnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, rafi napisał(-a):

Jak by mi ktoś z pół roku temu zaoferował tego propilota za 10k to bym szarpał jak reksio szynkę. Świetny zegar.

Nie zgrałeś się z promocją ;). Jak dla mnie -50% urealnia jego cenę. Pozostałe warianty kolorystyczne też są dostępne, ale ten z dyskiem daty dobranym do tarczy jak dla mnie bije je na głowę. Wiem, że doszła u Ciebie Omega i Longinesa zastąpił świetny Chronoswiss, ale jak serce mocniej bije do tego Orisa, to może warto...

2 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

(...) Pointer Date duzo lepsze wrazenie zrobil - cos ma w sobie takiego swojsko fajnego.

Pointner to klasyka Orisa, bardzo udany projekt. Ponadczasowy. I obaj go do dziś nie kupiliśmy... 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

Tytanowy Propilot X Calibre 400 - udany projekt, staranne wykonanie. Cena z metki dla mnie abstrakcyjna

miałem takie samo odczucie jak go mierzyłem kilka lat temu. Okolice 10k to już coś do rozważenia ale wciąż to nie jest coś co trzeba mieć tylko coś co trzeba chcieć :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Mnie na zywo tylka nie urwal. Pointer Date duzo lepsze wrazenie zrobil - cos ma w sobie takiego swojsko fajnego.

mnie kupił jakością wykonania, spójnością projektu i dużą wygodą na nadgarstku. Lekkość tytanu oraz manufakturowy mechanizm z solidną rezerwą chodu też na duży plus. Jedyne, o co się obawiałem, to czy ta zapinka nie będzie wadzić i się odpinać w codziennym użytkowaniu. No ale nie za 20 czy 15 koła. za 10 - owszem.

9 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

Nie zgrałeś się z promocją ;). Jak dla mnie -50% urealnia jego cenę. Pozostałe warianty kolorystyczne też są dostępne, ale ten z dyskiem daty dobranym do tarczy jak dla mnie bije je na głowę. Wiem, że doszła u Ciebie Omega i Longinesa zastąpił świetny Chronoswiss, ale jak serce mocniej bije do tego Orisa, to może warto...

Pointner to klasyka Orisa, bardzo udany projekt. Ponadczasowy. I obaj go do dziś nie kupiliśmy... 

No nie zgrałem się. teraz nie mam kasy na zegarek, ale przede wszystkim przy obecnym stanie zbioru nie mam miejsca dla tego typu zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.11.2024 o 20:36, eye_lip napisał(-a):

@beniowskinie pokazałeś najciekawszego, czyli pięknego mechanizmu Piaget;)

@eye_lip

Proszę bardzo, oto i ów mechanizm.

IMG_8828.jpeg

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=357]eye_lip[/mention]

Proszę bardzo, kto i ów mechanizm.

IMG_8828.thumb.jpeg.a833a42439e14274dbbbbc3964de7e50.jpeg

Ładny. A Ty Waldek mógłbyś reaktywować KSF i zostać jej prezesem, bo Kolega [mention]Dorian06 [/mention] już dawno zdradził jej ideały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, rafi napisał(-a):

Ładny. A Ty Waldek mógłbyś reaktywować KSF i zostać jej prezesem, bo Kolega [mention]Dorian06 [/mention] już dawno zdradził jej ideały emoji6.png

Hmm, a co to KSF? Bo wg polskich internetów to:

Krajowy System e-Faktur
Komitet Stabilności Finansowej
KSF Zielona Góra (klub piłkarski)

Właśnie zawsze mnie zastanawiało co ów skrót KSF w podpisie kolegi @Dorian06 oznacza🤪.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hmm, a co to KSF? Bo wg polskich internetów to:

Krajowy System e-Faktur
Komitet Stabilności Finansowej
KSF Zielona Góra (klub piłkarski)

Właśnie zawsze mnie zastanawiało co ów skrót KSF w podpisie kolegi [mention=33911]Dorian06[/mention] oznacza.

Krako(f)ska Szkoła Fotografii
Instytucja forumowa z bardzo długą brodą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.11.2024 o 00:41, rafi napisał(-a):

A Ty Waldek mógłbyś reaktywować KSF i zostać jej prezesem,

Nie dam się na taczkach wywieźć. :P

Choć muszę przyznać, że jest moim dobrym słuchaczem.  :lol: Jednym z najlepszych.  :lol:

W dniu 15.11.2024 o 00:41, rafi napisał(-a):

bo Kolega [mention]Dorian06 [/mention] już dawno zdradził jej ideały emoji6.png

Uwierz mi, że nie. Czasem wyjdzie jakiś błąd w sztuce i uda się jakieś lepsze zrobić. Co nie znaczy nawet średnie.  :(

W dniu 15.11.2024 o 09:04, beniowski napisał(-a):

Właśnie zawsze mnie zastanawiało co ów skrót KSF w podpisie kolegi @Dorian06 oznacza🤪.

Serio

W dniu 15.11.2024 o 11:06, rafi napisał(-a):

Krako(f)ska Szkoła Fotografii
Instytucja forumowa z bardzo długą brodą emoji23.pngemoji6.png

I tradycjami.  :lol: :lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 hours ago, Piotr Piątkowski said:

Mierzenie było. Fajnie siedzą wszystkie, każdy ma coś dobrego do zaoferowania. Zaskoczyło mnie zapięcie w moonwatchu, bo na oko miało 16mm szerokości 😉

IMG_1840.jpeg

IMG_1844.jpeg

IMG_1850.jpeg

Moon... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Sisqo napisał(-a):

Moon... :)

Też uważam, że Moon wygląda najlepiej, przynajmniej na ręce Piotra (mimo, że zapięty za blisko dłoni). Mocno zwężającą się bransoletę odbieram raczej na plus.

Mnie się jeszcze podobają Globemastery, ale nie na bransolecie i z kalendarzem rocznym, tylko że są dość grube. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carl F. Bucherer Manero Urban - kolory są przekłamane na zdjęciach, bo pierwszy w rzeczywistości ma tarczę czarno-szarą, drugi - niebieską, ale ogólnie bardzo przyjemny zegarek. Czy na tyle fajny, by był jedynym szwajcarskim w nowo układanym zestawie? Chyba jednak nie. 

IMG_20241121_174846-imageonline.co-merged(1).png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Carl F. Bucherer Manero Urban - kolory są przekłamane na zdjęciach, bo pierwszy w rzeczywistości ma tarczę czarno-szarą, drugi - niebieską, ale ogólnie bardzo przyjemny zegarek. Czy na tyle fajny, by był jedynym szwajcarskim w nowo układanym zestawie? Chyba jednak nie. 
IMG_20241121_174846-imageonline.co-merged(1).thumb.png.778cc5b568aef9da966db2379203bc40.png

No niezłe przekłamanie się zrobiło jak z niebieskiego zrobił się fiolet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 42? Mają jeszcze 38 ;)

21 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

No niezłe przekłamanie się zrobiło jak z niebieskiego zrobił się fiolet emoji6.png

Światło salonowe. Mnie czarno - szary UG Noramis Sport Date wychodził na zdjęciach brązowawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JLC i JD za duże jak dla mnie. A 38 bym przymierzył, przynajmniej z czystym sumieniem odrzucisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

JLC i JD za duże jak dla mnie. A 38 bym przymierzył, przynajmniej z czystym sumieniem odrzucisz.

JD nie był za duży - foty przekłamują. Ale za duży grubasek dla mnie :-) 

jak gdzieś ktoś będzie miał 38, to na 100% przymierzę i sprawdzę :-) 

Jlc jest za duży, ale tej ref nigdy nie rozważałem dla siebie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi