Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko tutaj. To i tak za dużo, muszę sobie robić dłuższe przerwy. 
Jeśli więc był to cytat z jakiegoś ludowego celebryty albo kandydata na prezydenta, to niestety nie miałem przyjemności. Najpierw pomyślałem, że ten "przekozak" to pewnie jakiś grzyb (ukraiński?), ale zaraz... grzyby wiosną?
W ogóle jestem daleko za wszelkimi trendami, nawet telewizora nie mam.

Nie jesteś sam.

LSE, czy to jakiś „cwaniak” znany nam z kmziz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.05.2025 o 16:19, artme napisał(-a):

W Poznaniu pozwoliłem sobie na chwilę przyjemności i wstąpiłem na przymiarki zegarków, które już od dawna chciałem przymierzyć 😊 Przy okazji spędziłem przemiłą chwilę na kawie rozmawiając na poziomie, którego od dawna nie miałem okazji w Polsce uświadczyć - przemiła obsługa i rzeczowa rozmowa 😎

A zegarki? No powiem, że poziom wykończenia, mechanizmy oraz takie smaczki jak szybka zmiana bransolety na gumę (guma z zapięciem w zestawie), wypisana ręcznie piórem karta/certyfikat czy choćby coś "nieosiągalnego" dla wielu nawet największych firm czyli bransoleta na motylku z szybką mikroregulacją!!! (czyli się da 😁) na wielki plus 👍 Powiem uczciwie, że warto się pochylić i nie ukrywam, iż mam nad czym myśleć... 😏

IMG_6966.jpeg

IMG_6963.jpeg

IMG_6979.jpeg

IMG_6976.jpeg

IMG_6978.jpeg

Wyglądają rewelacyjnie. Jeszcze nie miałem możliwości przymiarki, ale chętnie widziałbym jakiegoś Czapka w kolekcji 😉

ChodI za mną ta giloszowana tarcza, ale chyba troche za mało na zakup 🙂

IMG_4464.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Nomos Zurich Weltzeit - wreszcie trafiła się okazja by przymierzyć. Zawsze ceniłem za mechanizm i prosty sposób zmiany strefy czasowej ale obawiałem się rozmiaru. Cienka luneta, długie uszy, słabo to widziałem. Tymczasem na żywo na moim 18 - 18,5 cm nadgarstku jest git:

IMG_6961.thumb.jpeg.849028f9f4d286bfc484f8361c5572d7.jpeg

IMG_6956.thumb.jpeg.8fd4ebedd8675ad493b3957cf5347e4f.jpeg

IMG_6955.thumb.jpeg.67af980a7c6ae6d2d887c1b4e88f92a7.jpeg

IMG_6964.thumb.jpeg.35d387545073b2baf6fca3f758384c08.jpeg

IMG_6952.thumb.jpeg.a80a1ca1fc0d6ff55a85d14e91cb2b20.jpeg

Longines Spirit 39 - rozmiarowo super, niestety całościowo mnie rozczarował. Mocno bling-bling, niby wszystko z nim ok a nie porwał mnie.

IMG_7014.thumb.jpeg.66555d9bf67a451e11607fda099931ee.jpeg

IMG_7016.thumb.jpeg.70beecc112ed9f95d4620eb2317cd71d.jpeg

IMG_7017.thumb.jpeg.c2f17bf10f5c8d69b98bb6c76a6f558b.jpeg

IMG_7018.thumb.jpeg.646c5906d462f33178ed937ac83e6f50.jpeg

IMG_7021.thumb.jpeg.6a033388219e709697947ea027ced5c6.jpeg

Odwrotnie niż HC GMT, który na żywo zrobił lepsze wrażenie niż na zdjęciach w internecie. Jak ktoś szuka uniwersalnego zegarka na wiele okazji to jest to ciekawa opcja, zwłaszcza na gumie.

IMG_7029.thumb.jpeg.aa86e44d7f1683dba85a7331b514cd46.jpeg

IMG_7025.thumb.jpeg.50f5ca2d5928631ffc1a03856cdd5ef4.jpeg

IMG_7028.thumb.jpeg.ec595e2117ee2b60c0c7a03257458647.jpeg

IMG_7027.thumb.jpeg.fb3d461c1bee29b9c52618cc15962240.jpeg

IMG_7032.thumb.jpeg.c3ae2b8cf24d01ea6bb1cac0660c5a3e.jpeg

Wszystkie dobrze leżą i wyglądają. 

GMT bardzo fajny. Cena już mniej zachęcająca. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cordi7 worldtimer świetny. Jaka jest jego cena po rabatach?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
18 minut temu, lort napisał(-a):

@cordi7 worldtimer świetny. Jaka jest jego cena po rabatach?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Jak to Nomos, wielkich rabatów nie ma szans dostać ale od ręki usłyszałem -10%. Może coś jeszcze bym minimalnie urwał. Bardzo fajny zegarek i ten niebieski kolor jest świetny, bardzo dobry kontrast zapewnia.

40 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Tanio już było… ogólnie obydwa Longinesy, choć świetne, tyłka mi nie urwały i raczej żaden nie znajdzie się w moim pudełku. Nomos kurczę bardzo mi się podoba i choć w sumie mam już sporo bardziej eleganckich zegarków to jednak mnie męczy. :)

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nowości od Chopard: Alpine Eagel w platynie (cal. L.U.C 96.42-L) oraz dwa modele L.U.C QUATTRO MARK IV – jeden w żółtym złocie i drugi w platynie (cal. L.U.C 98.09-L). Alpine Eagel wiadomo – klasa sama w sobie, a w mojej opinii ciężar platyny dodał mu tylko uroku. Z kolei w Quattro Mark bardzo podobają mi się ścięte pod różnymi kątami indeksy godzinowe i wskazówki, które pięknie grają ze światłem. Świetne modele!

Edytowane przez kaponier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominik [mention]cordi7 [/mention] Nomos świetnie się prezentuje. Ja bym nosił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, rafi napisał(-a):

Dominik [mention]cordi7 [/mention] Nomos świetnie się prezentuje. Ja bym nosił emoji6.png

Rafal nie mac mi w glowie :P

Tak na powaznie: zegarek jest przepiekny. Wykonanie top. Wygoda zmian stref czasowych dla mnie nadal jest punktem referencyjnym.

Jak by na to nie patrzec to jest elegancki zegarek; mozna niby kombinowac z paskami ale finalnie to jak swinia z plecakiem rakietowym: lata - ale po co?

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

Najbrzydszy , wygląda jak jakiś fejk

Powinni do tego Nautilusa dodawać specjalne akcesorium.

Unique Bargains Soft Silk Travel Eyes Pad Sleeping Eye Shade ...

Niedawno w wątku PP wyżywałem się na Cubitusie, ale gdyby tak fani Cubitusa zobaczyli ten "Jumbo Comet", czy jak on się tam nazywa, na pewno puściłyby im zwieracze z zachwytu. Nie sposób zaprzeczyć, że przyciąga uwagę :)

Gdyby nie @beniowski, nie wiedziałbym nawet, że istnieje takie arcydzieło (nie mam pewności co do pierwszego przecinka).

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pierwszego przecinka jest ok, za to drugi nie jest potrzebny (nie zawsze musimy stawiać przecinek przed ‚że’) 😁.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam problem z wieloma nazwijmy to "lepszymi" zegarkami - wskazania funkcji sa nackane / rozrzucone na tarczy bez ladu i skladu, taki konkurs kto upcha wiecej. Strasznie mi sie to nie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Ja mam problem z wieloma nazwijmy to "lepszymi" zegarkami - wskazania funkcji sa nackane / rozrzucone na tarczy bez ladu i skladu, taki konkurs kto upcha wiecej. Strasznie mi sie to nie podoba.

Zwróć uwagę na odstępy pomiędzy indeksami w tym Nautilusie - to jest jakiś dramat jak jest odległość pomiędzy VIII a IX i IX a X. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Co do pierwszego przecinka jest ok, za to drugi nie jest potrzebny (nie zawsze musimy stawiać przecinek przed ‚że’) 😁.

Dziękuję, widzę że muszę jeszcze poćwiczyć. 

40 minut temu, beniowski napisał(-a):

Zwróć uwagę na odstępy pomiędzy indeksami w tym Nautilusie - to jest jakiś dramat jak jest odległość pomiędzy VIII a IX i IX a X. 

Może to zegarek dla kogoś, kto intensywnie żyje od VII do IX, a w pozostalych godzinach czas mu się raczej dłuży. Zastanawiałem się chwilę czy to możliwe,(!) że ten projekt wygląda tak okropnie tylko na zdjęciach a na żywo jest całkiem znośny, ale chyba nie. Jedna rzecz mnie w nim intryguje, mianowicie czy ten rogalik od rezerwy chodu zmienia pozycję. Wskazóweczka najwyraźniej działa normalnie czyli pokazuje rezerwę chodu, ale czyżby oprócz tego cała tarczka wykonywała obrót?

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, ireo napisał(-a):

Dziękuję, widzę że muszę jeszcze poćwiczyć. 

Może to zegarek dla kogoś, kto intensywnie żyje od VII do IX, a w pozostalych godzinach czas mu się raczej dłuży. Zastanawiałem się chwilę czy to możliwe,(!) że ten projekt wygląda tak okropnie tylko na zdjęciach a na żywo jest całkiem znośny, ale chyba nie. Jedna rzecz mnie w nim intryguje, mianowicie czy ten rogalik od rezerwy chodu zmienia pozycję. Wskazóweczka najwyraźniej działa normalnie czyli pokazuje rezerwę chodu, ale czyżby oprócz tego cała tarczka wykonywała obrót?

Takie rzeczy, tj. rozłożenie rzymskich indeksów jest w wielu innych tarczach, np. w Cartierze. Jakoś jednak mnie to tam nie razi. 

IMG_9943.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo w tanku jest symetria a z tym nautilusie łyso na gorze, gęsto na dole 😅 sama tarcza tez jest nijaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Ten Nautilus kosztuje, bagatela, 80 tysięcy euro 🤮.

Może i brzydki, ale za to drogi :lol:

9ope6.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi