Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś znów sporo mierzenia. 
ogromne wrażenie wizualne zrobiły na mnie zegarki Aleksander Shorokoff, przede wszystkim ten ze zdjęcia. Z samym Aleksandrem też chwilę pogadaliśmy. 
Zamieszanie w głowie zrobił mi Jumphour od OOO, którego mogłem zamówić w preorderze. I cały czas o tym myślę, bo wygląda super. Tylko skurczybyk za gruby jak na mój gust. 
Było tego więcej, ale to później albo w dedykowanych wątkach. 

IMG_1032.jpeg

IMG_1034.jpeg

IMG_1029.jpeg

IMG_1016.jpeg

Edytowane przez rafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, kaponier napisał(-a):

Ze wszystkich najgorszych oświetleń jakie salony mogą mieć w showroomach to było zdecydowanie najgorsze

To w jakimś bunkrze było? Awarię prądu mieli😂?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odbierałem rodziców z działki i znajomy ojca pochwalił się prezentem od zięcia ze Stanów. Pozwolił przymierzyć i sfotografować😉Niestety, teraz w związku z powyższym mam dwa przemyślenia. Po pierwsze, po raz kolejny okazało się, że tanki źle leżą na moim nadgarstku (w jakiejkolwiek konfiguracji, rozmiarze czy pasku bym nie przymierzał zawsze leży krzywo, odstaje od nadgarstka i się przekręca), po drugie, odniosłem wrażenie, że koronka w tym zegarku jest jakaś nieproporcjonalnie duża?🤔

20260601_084802.thumb.jpg.d47922106e55f3bed9007671361abb98.jpg20260601_084927.thumb.jpg.94ff0e758cc06101ca325375b73ab901.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest używany zegarek? (Pytam bo chiński pasek za grosze zamontowany)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

Pasek wygląda na tak samo nowy, jak zegarek, więc być może cały zestaw pochodzi z Państwa Środka 😜

4 godziny temu, kaponier napisał(-a):

Ze wszystkich najgorszych oświetleń jakie salony mogą mieć w showroomach to było zdecydowanie najgorsze

To nic, i tak wszystko za duże.

W dniu 31.05.2026 o 10:24, rafi napisał(-a):

przede wszystkim to nie mój zegarek

Fajny tekst. Do tej pory znałem tylko „to nie moja ręka”.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, beniowski napisał(-a):

o w jakimś bunkrze było? Awarię prądu mieli😂?

Światło żółte jakby przy świeczce siedzieli :D 

3 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

A po czym poznałeś, ze to tani chiński pasek ? :) ja bym za cholerę po zdjęciu nie odróżnił ale ty siedzisz w paskach od lat wiec się znasz :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było dziś kilka przymiarek. Największe wrażenie zrobił Tissot Bellissima o średnicy 26mm. Mam słabość do masy perłowej, rzymskich cyfr na tarczy oraz "kamyczków". Bardzo fajne zestawienie kolorystyczne.

IMG_20260601_164127.jpg

Longinesy z linii modelowej Master z klasyczną czarną tarczą i rzymskimi cyframi... Malutka damka 25mm z datą w linii indeksów zamiast III i męski z datą wkomponowaną w przyciętą VI. Przyznać trzeba, że data jest czytelna i przy białych indeksach nie razi, choć bez daty byłoby lepiej (moim zdaniem oczywiście). Generalnie czytelne (białe na czarnym i czarne na białym to najbardziej czytelne z zestawień), dobrze wykonane zegarki z bardzo ładnymi wskazówkami. I można mieć parkę...

IMG_20260601_164632.jpg

DolceVita w wariancie "przerost formy nad treścią" dla mnie za duża. I wolę jednak klasyczne warianty.

IMG_20260601_105724.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ireo napisał(-a):

😜

Fajny tekst. Do tej pory znałem tylko „to nie moja ręka”.

Ręka akurat moja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rafi napisał(-a):

Ręka akurat moja. 

Wiesz, rafi, ta Forma Venti, czy jak to się tam nazywa, całkiem dobrze wygląda na Twojej ręce. Od dawna rozglądam się za jakimś fajnym jump hour, więc może się zainteresuję tym zegarkiem. Na papierze nie jest gruby, poniżej 11 mm to przyzwoity wynik. Teoretycznie, bo decydujące jest bezpoórednie wrażenie.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Światło żółte jakby przy świeczce siedzieli :D 

A po czym poznałeś, ze to tani chiński pasek ? :) ja bym za cholerę po zdjęciu nie odróżnił ale ty siedzisz w paskach od lat wiec się znasz :) 

Sam sobie odpowiedziałeś;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ireo napisał(-a):

Wiesz, rafi, ta Forma Venti, czy jak to się tam nazywa, całkiem dobrze wygląda na Twojej ręce. Od dawna rozglądam się za jakimś fajnym jump hour, więc może się zainteresuję tym zegarkiem. Na papierze nie jest gruby, poniżej 11 mm to przyzwoity wynik. Teoretycznie, bo decydujące jest bezpoórednie wrażenie.

Irek, problem polega właśnie na tym, że te niespełna 11 mm w bezpośrednim kontakcie wydaje się grubsze. A może to tylko kwestia nadgarstka. Ogólnie to naprawdę bardzo fajny zegarek, wart zainteresowania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

Było dziś kilka przymiarek. Największe wrażenie zrobił Tissot Bellissima o średnicy 26mm. Mam słabość do masy perłowej, rzymskich cyfr na tarczy oraz "kamyczków". Bardzo fajne zestawienie kolorystyczne.

IMG_20260601_164127.jpg

Longinesy z linii modelowej Master z klasyczną czarną tarczą i rzymskimi cyframi... Malutka damka 25mm z datą w linii indeksów zamiast III i męski z datą wkomponowaną w przyciętą VI. Przyznać trzeba, że data jest czytelna i przy białych indeksach nie razi, choć bez daty byłoby lepiej (moim zdaniem oczywiście). Generalnie czytelne (białe na czarnym i czarne na białym to najbardziej czytelne z zestawień), dobrze wykonane zegarki z bardzo ładnymi wskazówkami. I można mieć parkę...

IMG_20260601_164632.jpg

DolceVita w wariancie "przerost formy nad treścią" dla mnie za duża. I wolę jednak klasyczne warianty.

IMG_20260601_105724.jpg

Mamy podobne słabości: rzymskie indeksy, masa perłowa i kamyczki😀.

W przypadku tej Bellissimy to są topazy. Ja niestety zrezygnowałam z zakupu, bo choć Bellissima piękna wielce, to mój nadgarstek z nią się nie polubił, a konkretnie nie polubił się z paskiem. Na bransolecie leży mi o wiele lepiej, ale tej wersji nie ma na bransolecie😢.

Małżonek mierzył Mastera w innej wersji.

IMG_9344.jpeg

IMG_9211.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

Nie mam pojęcia, ale zakładam, że skoro to prezent, to chyba nie. Zresztą nie wyglądał na używany. Co do samego paska, to się nie znam, ale sprawiał wrażenie całkiem sensownego, nie rzuciło mi się w oczy nic podejrzanego - choć jednak jestem ślepy, bo dopiero na zdjęciu widzę, że nie wypełnia w całości przestrzeni pomiędzy uchami, a na żywo wyglądał na idealnie dopasowany🤔🤦‍♂️

Generalnie zegarek naprawdę bardzo ładny, ale jakoś mi się rzuciła w oczy ta koronka - dziwnie duża/długa (raczej mi się kojarzą złote tanki z mniejszą, ale może się mylę). Na pewno właściciela nie podejrzewam o świadome noszenie podróbek, ale jego amerykańskiego zięcia nie znam😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi