Pawel2499 148 #2526 Napisano 23 Czerwca 2015 chyba bym ten zegarek nosił odwrotnie, mechanizm dzieło sztuki ale tarcza okropna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #2527 Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) No właśnie z tym drugim egzemplarzem to nie bardzo.I ten, który dali mi do macania był mocno używany.Nosił go ktoś z cienką witką, pasek ledwo obejmował moją.Mnie wygląd tarczy nie razi,,zawsze lubiłem gazomierze.A obserwowanie błyskawicznej zmiany minuty - wprost hipnotyzujące. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez xylog 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #2528 Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Ten zegarek jest tak brzydki, ze az piekny chcialbym,,chcem,, takiego i to zaraz! duzo ,,piniedzy,, to warte?... przyjmuja w rozliczenu w miare zdrowe narzady wewnetrzne? Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Angelo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #2529 Napisano 23 Czerwca 2015 Ten zegarek jest tak brzydki, ze az piekny chcialbym,,chcem,, takiego i to zaraz! duzo ,,piniedzy,, to warte?... przyjmuja w rozliczenu w miare zdrowe narzady wewnetrzne?Złote teleskopy wezmą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #2530 Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) a to tak Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Angelo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4797 #2531 Napisano 24 Czerwca 2015 Nie zrobiłem zdjęć. Przymierzałem w niedzielę Legend Divera. Poza Certina wszystkie zegarki kupiłem "na podstawie zdjęć". Kilka podejść miałem do LLD. I całe szczęście, że się nie udało. Zegarek w żadnym miejscu, w żadnym "smaczku" nie zrobił na mnie wrażenia. A może zrobił. Negatywne. Dekiel jest fajny. Szkoda - bo to zawsze była opcja w rozsądnych kwotach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1683 #2532 Napisano 24 Czerwca 2015 mam podobne odczucia co do LLD jakoś wszystko z nim OK ale na zdjęciach wygląda lepiej niż w oryginale 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #2533 Napisano 24 Czerwca 2015 Kiedyś już o tym wspominałem, ale moje pierwsze wrażenie po zetknięciu z LLD również nie było najlepsze.Dodam, że na zdjęciach podoba mi się cały czas. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5406 #2534 Napisano 24 Czerwca 2015 Tak dla przeciwwagi, wygodny, czytelne wskazanie, nietuzinkowy w kształcie, super ukształtowane szkiełko. Jednym zdaniem ile osób tyle opinii i całe szczęście bo byśmy mieli tylko jednego rodzaju zegarki. Mi się podoba i ma u mnie dożywocie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #2535 Napisano 24 Czerwca 2015 To ja tak miałem z Heritage Chrono Tudora, szczególnie tym szarym - na zdjęciach genialny zegarek, na żywo - ok, ale... nadgarstka nie urywa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #2536 Napisano 24 Czerwca 2015 Zgadzam się ze Staszkiem - LLD w tym przedziale cenowym ze swoim vintydżowym wyglądem więcej niż daje radę. A jak ktoś tu go pokazał na skórzanym nato - zegarek natychmiast zmienił charakter na vintydżowo - militarny. Ale fakt - nie błyszczy i nie daje po oczach - więc " funkcje reprezentacyjne " ma na słabą trójkę ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #2537 Napisano 25 Czerwca 2015 Eee panowie. Ładny ten LLD jest i tyle. Na ręce cygańskiego króla go nie uświadczysz, ale to chyba nie zawsze o to chodzi 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #2538 Napisano 25 Czerwca 2015 LLD to zegarek dla prawdziwych koneserów o wysublimowanym guście zegarkowym a gdyby był trochę mniejszy to widziałbym go także na swoim nadgarstku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #2539 Napisano 25 Czerwca 2015 Mniejszy to moze nawet i niekoniecznie ale żeby kurka miał ciut krótsze uszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4797 #2540 Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Zgadzam się ze Staszkiem - LLD w tym przedziale cenowym ze swoim vintydżowym wyglądem więcej niż daje radę. A jak ktoś tu go pokazał na skórzanym nato - zegarek natychmiast zmienił charakter na vintydżowo - militarny. Ale fakt - nie błyszczy i nie daje po oczach - więc " funkcje reprezentacyjne " ma na słabą trójkę ;-)No właśnie 100% poleru to chyba błyszczy?Na fotkach to wygląda fajnie, ale na żywo, może w salonowym oświetleniu - męczy. Brakuje mi szlifów, smaczków. Nie odpowiada mi wygląd z boku. Wiem, że to efekt stylu, ale bulwiaste szkło, gruby dekiel i wąski profil boku koperty nie odpowiadają mi. Tego na fotkach zwykle nie widać. Z drugiej strony - Orient Bambino, tez tak ma, a profil jeszcze cieńszy- ale dzięki szlifom wygląda świetnie z boku. Edytowane 25 Czerwca 2015 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #2541 Napisano 25 Czerwca 2015 Ten zegarek jest prosty jak cep ...ale szkło cudownie wypukłe tarcza która się nie nudzi- jeden z niewielu zegarków ktory zostanie ze mną długo jest świetny i ponadczasowy...a że nie ma smaczków ? jest repliką z lat 60tych to i nie ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4797 #2542 Napisano 25 Czerwca 2015 Mi chodzi o to, że niezmiennie podoba mi sie na zdjęciach. Waszych, katalogowych - etc. Ale na żywo czar pryska. Ale nie dziwi mnie, że wielu się podoba. Przecież to nie paskud. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5406 #2543 Napisano 25 Czerwca 2015 Tak dla podtrzymania dyskusji, kilka starych zdjęć. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #2544 Napisano 25 Czerwca 2015 Mi chodzi o to, że niezmiennie podoba mi sie na zdjęciach. Waszych, katalogowych - etc. Ale na żywo czar pryska. Ale nie dziwi mnie, że wielu się podoba. Przecież to nie paskud. Ja już pisaĺem o tym ale napisze jeszcze raz ...w salonie ten zegarek podczas kilku przymiarek mnie nie brał słaby zwykły z nutką vintage a swiatło salonowe jeszcze mocniej go niszczy....przekonałem się do niego po kilku dniach noszenia a na łapce tylko zyskuje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YouAreNext 14 #2545 Napisano 26 Czerwca 2015 LLD jest świetny - ma bardzo dużo smaczków, jest mega uniwersalny, nie rzuca się bardzo w oczy (dla mnie ++) i pasuje dosłownie na każdą okazję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4797 #2546 Napisano 26 Czerwca 2015 Przymierzałem wczoraj, na ulicy Prześwietny zegarek…... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #2547 Napisano 26 Czerwca 2015 marzy mi sie jakis vintydz w tego typu kopercie holender... aby kasy brak jest tyle pieknych zegarkow... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4797 #2548 Napisano 26 Czerwca 2015 Ale to nie "wintydż". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #2549 Napisano 26 Czerwca 2015 dokładnie tak Angelo, vintage w takich kopertach są świetne, jeden mi się trafił podobny za bardzo małą kasę, ale jak to mówią apetyt rośnie a choroba postępuję więc szukam bez tchu następnych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #2550 Napisano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Ale to nie "wintydż".Aj Nou chodzilo o koperte... dokładnie tak Angelo, vintage w takich kopertach są świetne, jeden mi się trafił podobny za bardzo małą kasę, ale jak to mówią apetyt rośnie a choroba postępuję więc szukam bez tchu następnych A widzialem Twojego vintydza... bardzo przyjemna rzecz Co do choroby, to ze mna jest zle... bardzo zle Edytowane 26 Czerwca 2015 przez Angelo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach