Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Jan napisał(-a):

@TimeWaitsForNoOne a jak sam butik? Złośliwi juz piszą ze to największy sklep w którym nic nie można kupic

Nie bez racji tak piszą, bo nie jest łatwo nawet uzyskać informację, że nie można kupić. Pracownicy nie mówili, że zegarki są niedostępne, lecz sugerowali, by się umówić na jakiś konkretny termin w najbliższych dniach i dopiero wtedy rozmawiać o ewentualnych perspektywach zakupu/zapisu. Być może za jakiś czas, gdy już minie ten okres ekscytacji otwarciem, przejdę się tam jeszcze raz. 

Ale używane zegarki można kupić od ręki.

Natomiast jeśli chodzi o sam butik, to oczywiście robi wrażenie swoim rozmiarem, choć w jego wnętrzu jest jak dla mnie zbyt dużo złotego koloru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

W końcu go przymierzyłem. 

20250326_191309.jpg

20250326_191601.jpg

O, Seafarer. Niezła odpowiedź na pytanie, "jak wydać straszną kasę na TAG Heuera?". 

W ogóle fajny pomysł na zegarek, tylko bałbym się, że nacisnę przypadkiem ten specjalny przycisk, i przyjdzie Wielka Fala, i wszystko zmyje.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, cena jest po zbóju, a zegarek na żywo nie robi już takiego wrażenia.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Przydałby się karbowany bezel 😉

IMG_3460.jpeg

IMG_3455.jpeg

Zabrakło ci diamentów na indeksach godzinowych 😁.

image.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląd tego zegarka jest taki nijaki. Pełno jest podobnych w ofercie marek modowych. Casio ma zdecydowanie lepsze w swojej ofercie Edifice.

CASIO: GW-9200 Riseman, GW-2000, Timber Cruiser. Vostok Europe: AN-225 MRIYA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, kaponier napisał(-a):

Bałem się zacisnąć mocniej pasek na nadgarstku aby go nie złamać..

Ee, niee, nadgarstka paskiem raczej byś nie złamał 🙂

Ten Piaget to czad, wygląda jak z innego świata.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, kaponier napisał(-a):

aby go nie złamać..

E tam, mierzyłem złotego i nie miałem takich obaw. Świetnie są te altiplano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, ireo napisał(-a):

Ee, niee, nadgarstka paskiem raczej byś nie złamał 🙂

Ten Piaget to czad, wygląda jak z innego świata.

Mnie wpędza w pewien dysonans bo mimo, że wygląda fajnie to jego lekkość i cienkość sprawia, że nie czułbym że zrobiłem  "dobry interes" dając te 300 000 CHF za niego. Ja jednak chyba musze czuć zegarek..

Swoją drogą, na targach jeden gość rzucił do przedstawiciela Piaget podobny tekst to usłyszał coś w stylu " Najcieńszy zegarek Richard Mille kosztuje prawie 2mln $ więc w zasadzie nasze Altiplano jest super okazją cenową"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krayon Anywhere (jasna tarcza) i Anyday (niebieska tarcza). Pierwszy pokazuje czas wschodu i zachodu słońca w ustawionej szerokości geograficznej a drugi wskazuje w które dni w danym miesiącu wypadają weekendy. Szczególnie ta druga funkcja bardzo przydatna i o tyle fajna, że po przejściu miesiąca białe indykatory (dni weekendu) przestawiają się same! A  zegarki oczywiście najwyższej jakości wykonania 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, kaponier napisał(-a):

Krayon Anywhere (jasna tarcza) i Anyday (niebieska tarcza). Pierwszy pokazuje czas wschodu i zachodu słońca w ustawionej szerokości geograficznej a drugi wskazuje w które dni w danym miesiącu wypadają weekendy. Szczególnie ta druga funkcja bardzo przydatna i o tyle fajna, że po przejściu miesiąca białe indykatory (dni weekendu) przestawiają się same! A  zegarki oczywiście najwyższej jakości wykonania 

Wstawiłeś dwie wersje modelu Anywhere. Model Anyday wygląda tak: 1259370101_CleanShot2025-04-17at11_57_02.thumb.png.19090b1fd339b59e14017fffaf9afd02.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 hour ago, kaponier said:

Piękne są te Krayony... Gdybym poruszał się w tym budżecie to wolałbym nabyć taki zegarek niż jakiegoś PP, AP czy VC... 

Edytowane przez logann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, logann napisał(-a):

Piękne są te Krayon'y... Gdybym poruszał się w tym budżecie to wolałbym nabyć taki zegarek niż jakiegoś PP, AP czy VC... 

180k euro to już poważna kwota. Oczywiście, zegarki są fantastyczne. Tylko pomyśl ile firma skasuje za serwis. I co zrobić jak firma upadnie (bo to jednak mikrobrand)? Kto to naprawi?

I proszę, nie stosujcie apostrofu po wyrazach pochodzenia obcego kończących się na spółgłoskę. Apostrof stosujemy przy odmianie wyrazów pochodzenia obecego kończących się na samogłoskę. Czyli Apple'a, ale już nie Krayon'a a Krayona. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, logann napisał(-a):

Piękne są te Krayon'y... Gdybym poruszał się w tym budżecie to wolałbym nabyć taki zegarek niż jakiegoś PP, AP czy VC... 

Mi się bardzo podobają ale dla mnie rozmiar za mały - one są chyba 39mm a ja mam spora łapę (20cm w nadgarstku) dlatego preferuję powyżej 41mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, beniowski said:

I proszę, nie stosujcie apostrofu po wyrazach pochodzenia obcego kończących się na spółgłoskę. Apostrof stosujemy przy odmianie wyrazów pochodzenia obecego kończących się na samogłoskę. Czyli Apple'a, ale już nie Krayon'a a Krayona.

Poprawiłem :D 

3 minutes ago, beniowski said:

Tylko pomyśl ile firma skasuje za serwis.

Wydając 180k euro za zegarek myślę, że miałbym to, kolokwialnie mówiąc, gdzieś 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi