Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, pisałem o Omedze 300,ale prawdopodobnie pisaliśmy z Dawidem w tym samym czasie, ale On skończył wcześniej.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj byłem zobaczyć na żywo BBB,

am1I4eQ.jpg

BB jednak bardziej do mnie przemawia :) W Danii podwyżek jeszcze nie było ale miła pani powiedziała, że na dniach się to zmieni.

Jak dla mnie BBB na tym pasku to najgorsze połączenie. BB na postarzanym pasku wygląda świetnie, ale BBB lepiej się prezentuje na branzolecie albo granatowym NATO.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkowicie się z Tobą zgadzam.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie największym problemem tego zegarka jest brak daty i zbyt duża powierzchnia polerowanych elementów bransolety.

Wprawdzie w GMT Master także mam polerkę,ale jednak jej powierzchnia jest procentowo mniejsza w stosunku do powierzchni satynowanych.Grubość jest dla mnie akceptowalna.

Omega 300 na tej polerowanej branzolecie wygląda co najwyżej średnio. Po wrzuceniu na pasek, najlepiej w kolorze lumy, jej wygląd się zmienia diametralnie na lepsze.

Ostatnio pojawiły się nawet zdjęcia Daniela Craiga z nową Omegą na NATO.

d31e0fc7d1f6.jpg

e593cf31a63a.jpg

7340f259e434.jpg

Takie połączenie jest po prostu stworzone dla tej Omegi.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli kiedyś kupię sobie zegarek o takim kształcie koperty to będzie to Monaco. :D

post-57210-0-46208400-1423517824_thumb.jpg

post-57210-0-06909900-1423517830_thumb.jpg

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiejsza przymiarka, aby zrozumieć ostatnią falę księżycowego wirusa który opanował forum ;)

37914559167010964022.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co,pojąłeś ten fenomen ?

Faktycznie ostatnio sporo się pisze o Speedmasterze, dwóch kolegów(Tomek i Mirek)pochwaliło się świeżymi nabytkami, ale myślę, że ten bum za miesiąc, dwa a może wcześniej ucichnie. Za jakiś czas pewnie znowu się pojawi.

Pamiętacie jak było np. z PO?

Był czas,że pomimo iż model ceramiczny był już na rynku to stary przeżywał renesans na forum.

Zwyczajnie czy tego chcemy, czy nie ulegamy (nie piszę o wszystkich) jakieś tam "modzie "

:-)

Spójrzcie jak rozwijał się nowo założony wątek o Tudorze -błyskawicznie -nawet powstał pomysł zakupu grupowego ;-)

Teraz cisza:-)

ps.Żeby nie było, że ja jestem jakiś idący pod prąd, Speedmaster podobał mi się od zawsze i dlatego kupiłem z rok temu Reduced a teraz chodzi po głowie jego sprzedaż i zakup Moona B-)

Edytowane przez mikolaj78

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co,pojąłeś ten fenomen ?

raczej go poczułem, rzeczywiście ten zegarek na w sobie jakąś magię, prawie pół wiekowa legenda związana z tym czasomierzem i cała ta księżycowa otoczka, a także wszystkie wynikające z tego rzeczy jak brak ciążenia czy plastikowe wskazówki. 

Jakby na to nie spojrzeć Moonwatch to ikona i gdy go zakładasz na rękę czujesz to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego sprzedałem, jeszcze zanim zacząłem wchodzić na forum. Mam jedynie jedno zdjęcie z wakacji z nim na przegubie(sprzed 5-ciu lat)  ;)

Fakt, że ten zegarek jest bardzo klasyczny. Jest skomplikowany, ale przy tym prosty. Ma smaczki pięknych uszu i pięknie kontrastujących ze sobą ogniw bransolety. Zegarek bardzo dopracowany, skomplikowany, ale moim zdaniem jest jeden problem - kocham przeszklone dekielki, a ten ma, stety i niestety, dwie wersje, starszą, z deklem pełnym(dedykacja misjom kosmicznym), jak i przeszklonym, pokazującym świetny werk. Ambicja posiadania zegarka spełniającego standardy programu Apollo sugeruje zakup tego z pełnym deklem, a co najważniejsze, ukrytym pod nim żelaznym deklem przeciw magnetycznym, a pragnienie oglądania werku, wersję z przeszklonym. Chyba musiałbym mieć obydwa ;D 

Moon.jpg

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi dziś przyszedł do głowy zakręcony pomysł, aby do swojego 3573 zamówić i podmienić szafir na hesalit. Muszę tylko złapać i spytać swojego majstra, a nie ma go w tym tygodniu. Ciekaw jestem czy można zamówić, a jeśli tak, to jaki jest tego koszt i czy da się włożyć- zrobiłbym sobie nową wersję 3572 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nic nie zamówisz i chyba nawet nie pasuje.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zamówieniem myślę, że nie będą mieli problemu, tylko kwestia kasy.

Ale co do pasowania- dopóki nie spróbują przełożyć, to pewnie nie będę wiedział, ale wydawałoby się, że teoretycznie nie powinno być problemu- a spotkałeś się Filip z jakimiś informacjami, że nie będzie pasować? W końcu zdecydowana większość elementów jest(lub przynajmniej wygląda) tak samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, jak Dolińscy mogą zamawiać części to może i się uda, ale z pasowaniem to różnie bywa. Nie znam tego przypadku ale najczęściej są jakieś niuanse koperty, tak że się różni.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przeszło mi przez myśl, że może uszczelnienie szkła lekko się różni, bo koperta i bezel wyglądają tak samo, ale może to być złudne.

W każdym bądź razie pewnie jak się nie spróbuje, to nie będę wiedział- muszę to na spokojnie przemyśleć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, że ten zegarek jest bardzo klasyczny. Jest skomplikowany, ale przy tym prosty. ....

Jakoś trudno mi znaleźć uzasadnienie tej tezy w Twoim poście, może coś więcej ?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może koledze chodziło że prosty kolorystycznie bo innej prostoty znaleźć nie umiem w tym zegarku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysiek ja kiedyś przed zakupem Speedmastera rozmawiałem z Św.P. Mariuszem o tym bo sam chciałem kupić z zakrytym dekielkiem i zamienić hesalit na szafir. Mariusz rozeznał temat mocno i powiedział, że nie da rady choć są to niuanse to skutecznie uniemożliwią zamianę. Stanęło na wersji sandwich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w tym wypadku rozwiązanie jest prostsze - kupić 3570 i zamienić dekielek na przeszklony. 

Da się tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się Tomku na tych numerkach w Omedze nie znam ale myślę, że Mariusz sprawdził temat dobrze. Pierwsze co zapytałem to czy można przełożyć szkło z wersji sandwich. Powiedział od razu, że nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja się zastanawiam, czy można odwrotnie, czyli kupić wersję z hesalitem i pełnym deklem i wymienić dekielek na przeszklony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś trudno mi znaleźć uzasadnienie tej tezy w Twoim poście, może coś więcej ?

Może koledze chodziło że prosty kolorystycznie bo innej prostoty znaleźć nie umiem w tym zegarku ;)

Moim zdaniem, zestawiając ten zegarek z innymi wspaniałymi chrono, jak np. obecne wielokolorowe Zenith'y El Primero 36k, Nautilusem Chrono, RO Offshore Chrono, Daytonami Chrono, VC Overseas Chrono; Speedmaster odznacza się wyraźną prostotą. 

Dla mnie to jest bardzo stonowany, nie narzucający się zegarek. Prostota podobna do Rolex'a 14060 w kategorii Diver'ów. 

Nie mam na myśli prostoty w sensie technicznym, tylko estetycznym ;)

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w tym wypadku rozwiązanie jest prostsze - kupić 3570 i zamienić dekielek na przeszklony.

Da się tak?

Da się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysiek ja kiedyś przed zakupem Speedmastera rozmawiałem z Św.P. Mariuszem o tym bo sam chciałem kupić z zakrytym dekielkiem i zamienić hesalit na szafir. Mariusz rozeznał temat mocno i powiedział, że nie da rady choć są to niuanse to skutecznie uniemożliwią zamianę. Stanęło na wersji sandwich.

To kiszka, ale dzięki za info- przynajmniej nie będę głowy sobie już łamał, bo zacząłem się nawet zastanawiać czy nie szkoda zrywać czerwonej plomby :rolleyes:

Da się tak?

Pewnie się da, tylko to trochę bez sensu. 1861 to z tego co kiedyś szukałem, niby ten sam mechanizm co 1863, tylko już nie jest tak ładnie zdobiony, więc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi