eye_lip 24336 #2476 Napisano 1 Listopada 2016 Mariusz, wosk tylko na czubki. Na cały but krem (pommadier). Gratulacje:) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #2477 Napisano 1 Listopada 2016 Dzięki Wosk podobno także trochę zabezpiecza przed uszkodzeniami mechanicznymi, więc zastanawiam się dlaczego nie zastosować go na większej powierzchni ? 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #2478 Napisano 1 Listopada 2016 Super buty Mariusz! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metius 14 #2479 Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) Dzięki Wosk podobno także trochę zabezpiecza przed uszkodzeniami mechanicznymi, więc zastanawiam się dlaczego nie zastosować go na większej powierzchni ?Wosk na pracującej powierzchni buta potrafi pękać i wtedy generalnie wujowo to wygląda. Podobno może dodatkowo uszkodzić lico (w tym "pracującym" miejscu), ale nigdy takiego przypadku osobiście nie widziałem. Edytowane 1 Listopada 2016 przez metius 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #2480 Napisano 1 Listopada 2016 Fajne Mariusz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2481 Napisano 1 Listopada 2016 Do El primero i Bentleya pasują 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #2482 Napisano 1 Listopada 2016 Gratulację super Lołków naprawdę świetny kolor ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 769 #2483 Napisano 2 Listopada 2016 Świetne, przyłączam się do gratulacji. Kupione w PL, w W-wie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #2484 Napisano 2 Listopada 2016 Wosk na pracującej powierzchni buta potrafi pękać i wtedy generalnie wujowo to wygląda. Podobno może dodatkowo uszkodzić lico (w tym "pracującym" miejscu), ale nigdy takiego przypadku osobiście nie widziałem.Dzięki za info , w takim razie nie będę nadgorliwy . Chłopaki, dzięki za gratulacje - buty bardzo cieszą, a będą jeszcze bardziej jak cholewka stanie się bardziej miękka Grzesiek, tak kupione w Wawie. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #2485 Napisano 4 Listopada 2016 Panowie znacie markę Palladium? Warto się nią zainteresować? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #2486 Napisano 4 Listopada 2016 Posiadam buty tej marki i mogę polecićSą dobrze zrobione , solidna spodnia część buta , są wersje z "materiału" i skóry ja mam materiałowy model , choć ja jestem słaby tester bo nie niszczę za bardzo butów a i kilka par mam wiec przez pół roku pewnie miałem na nogach je naście razy Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitzmaker 2 #2487 Napisano 5 Listopada 2016 Panowie czy wiecie może jaka firma robi podobne buty do tego modelu Forzieri? Są to oczywiście buty Nucky'ego. Zależy mi na podobnej kolorystyce- koniecznie czerń i brąz/beż oraz niższej cenie. Swoją drogą ile mogą kosztować najmniej takie buty, by były dobrej jakości? Znalazłem podobne buty (o to raczej nietrudno ), ale w innym kolorze za około 250 euro- czy da się taniej? Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #2488 Napisano 5 Listopada 2016 Podobne buty robi Allen Edmonds Broadstreet Spectators.,Jakość wykonania i trwałość podobna do Forzieri ,ale cena ok $250.,Na dodatek Edmondsy są recraftable,ale przy tego rodzaju butach to chyba nie ma większego znaczenia., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitzmaker 2 #2489 Napisano 5 Listopada 2016 Nie mają ich chyba na swojej stronie, może nie produkują już tego modelu? Jest podobny model, ale zielono- czerwona kolorystyka jest jednak dla mnie zbyt ekstrawagancka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #2490 Napisano 5 Listopada 2016 Masz dwie możliwości.,Często A.Edmonds sprzedaje discontinued collections w outletach,.Ewentualnie można zamówić w systemie "Custom Shoe Configurator".,Taka usługa kosztuje dodatkowo ok $100 ,ale w zamian możesz wybrać kolorystykę cholewek,przeszyć ,podeszwy, pasów wkładek ilość i wykończenie eyelets itp., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 580 #2491 Napisano 6 Listopada 2016 Jakiś czas temu zaszła potrzeba nabycia nowych butów do gernituru. Mimo, iż noszę go tylko kilka razy w roku, to mnie koledzy namówili na dobre buty, w których mnie pewnie pochowają kiedyś Niestety zaledwie po kilku tygodniach wertowania stron o tematyce obuwniczej, kliknely sie byly jeszcze takie, zeby do dzinsow miec na codzien... Ehh, muszę dodać Filipa i Grześka do ignorowanych 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekvintage 341 #2492 Napisano 6 Listopada 2016 Van Bommel. Holandia. Szczerze polecam. Mam 5 par.Van Bommel. Holandia. Szczerze polecam. Mam 5 par.http://www.vanbommel.com/nl/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 302 #2493 Napisano 6 Listopada 2016 Jakiś czas temu zaszła potrzeba nabycia nowych butów do gernituru. Mimo, iż noszę go tylko kilka razy w roku, to mnie koledzy namówili na dobre buty, w których mnie pewnie pochowają kiedyś Niestety zaledwie po kilku tygodniach wertowania stron o tematyce obuwniczej, kliknely sie byly jeszcze takie, zeby do dzinsow miec na codzien... Ehh, muszę dodać Filipa i Grześka do ignorowanych za***iste i na bogato... Uważaj bo to może być początek choroby...Wyprzedzisz towarzyszkę życia w ilości posiadanych butów, albo w ich wartości... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 769 #2494 Napisano 6 Listopada 2016 Karol, no wiesz Ty co 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #2495 Napisano 10 Listopada 2016 Ehh, muszę dodać Filipa i Grześka do ignorowanych Ja wlasnie przez tych gentlemen kliknąłem właśnie na wosk i krem który masz pod butami. nawet nie wiedziałem ile to może kosztować....Nie będę mówił nawet żonie za ile kliknąłem rano buty...zabiłaby mnie śmiechem i miała ubaw z koleżankami przez 2 tygodnie. I po co tu wchodziłem :-( 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 302 #2496 Napisano 11 Listopada 2016 (edytowane) Ja wlasnie przez tych gentlemen kliknąłem właśnie na wosk i krem który masz pod butami. nawet nie wiedziałem ile to może kosztować....Nie będę mówił nawet żonie za ile kliknąłem rano buty...zabiłaby mnie śmiechem i miała ubaw z koleżankami przez 2 tygodnie. I po co tu wchodziłem :-( Jednym słowem gorzej niż baby... Sam mam za dużo butów ale wszystko jest pod kontrolą.Jak ma się x par i dochodzi jedna lub dwie rocznie, a poprzednie ze względu na świetną jakość i zelowanie praktycznie się nie niszczą, to robi się z tego dużo. Edytowane 11 Listopada 2016 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitzmaker 2 #2497 Napisano 12 Listopada 2016 Panowie ktoś ma jeszcze jakiś pomysł z tymi dwukolorowymi butami ala Forzieri? Po licznych poszukiwaniach znalazłem buty marki meka, które mi się podobają. O takie: Firma ta ma również buty w kolorystyce prawie identycznej jak Forzieri, ale mają jakieś trochę brzydkie zdobienie na czubku i niestety odpadają. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to proszę o pomoc. Jakieś opinie o tej meka- nord?Zdjęcia pochodzą ze strony producenta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #2498 Napisano 12 Listopada 2016 Szybkie zdjęcie z telefonu. 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitzmaker 2 #2499 Napisano 12 Listopada 2016 Takie full brogue martensy? Dziwnie mi jakoś wyglądają bez kauczuku przy nitce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metius 14 #2500 Napisano 13 Listopada 2016 @pitzmaker te pierwsze brogsy wyglądają zdecydowanie lepiej niż te poniżej. Co do Meki, to buty niewarte swojej podstawowej ceny. Bierz jeśli trafisz na dużą przecenę (od 40% w górę). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach