Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki masz rozmiar? Na Snkrs i apce Nike były dzisiaj białe trójki jedne z zielonym i drugie z niebieskim. Chociaż white cementy jakoś wysoko nie stoją na szczęście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Ceteth napisał(-a):

Jaki masz rozmiar? Na Snkrs i apce Nike były dzisiaj białe trójki jedne z zielonym i drugie z niebieskim. Chociaż white cementy jakoś wysoko nie stoją na szczęście :)

42,5 

Miałem kiedyś Black Cementy. Ale szukałem takich, które nie mają Jumpmana z tyłu, tylko Nike właśnie. I dlatego padło na Reimagined. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej dostępne na Snkrs za retail 😛 ale z jumpmanem 😛

IMG_6739.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Ceteth napisał(-a):

Dalej dostępne na Snkrs za retail 😛 ale z jumpmanem 😛

IMG_6739.png

No no, ale mi chodziło o coś, co bardzo mocno nawiązuje do OG... A takie właśnie są Reimagined, choć przy okazji ciekaw jestem, jak wygląda na żywo to ich postarzenie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej bym się martwił, że w white cementach print na jednym bucie potrafi być inna niż na drugim. Tutaj masz jak to wyglada w ramach jednej pary 😕

IMG_6741.png

IMG_6740.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż... I takie historie się zdarzają, choć oczywiście trudno to sobie wyobrazić, płacąc za te buty niemałe przecież pieniądze. Liczę na to, że moje będą bez takich ficzerów 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, chodzi za mną coś ciekawego w stylu Trickers Stow. Jestem obuwniczym laikiem, macie coś godnego polecenia z tego rodzaju butów? Inne firmy, gdzie kupujecie?  Do tego coś fajnego na lato jeszcze by się przydało, w bardziej sportowym stylu. :D

stow_5634_80_pair_result.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Lynx27 napisał(-a):

Cześć, chodzi za mną coś ciekawego w stylu Trickers Stow. Jestem obuwniczym laikiem, macie coś godnego polecenia z tego rodzaju butów? Inne firmy, gdzie kupujecie?  Do tego coś fajnego na lato jeszcze by się przydało, w bardziej sportowym stylu. :D

Mam, noszę i polecam:

https://sklep.loakepolska.pl/loake-1880-burford-tan,3,2662,439

Edit - najpierw zmierz, bo IMO raczej na wąską stopę

Edytowane przez szuwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, Lynx27 said:

Z butów typu heavy country brogue boots polecam ... Stow. Mam takie buty, moge odpowiedziec na pytania.

Model ze zdjecia NIE jest klasycznym wariantem Stow.

Firm, ktore robia takie buty w dobrej jakosci jest zatrzesienie ... Tricker's, Loake, Barker, Cheaney, Church's, Crocett, Grenson, NPS/Solovair - to tylko czesc z angielskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Stow jak i miałem te ze zdjęcia;) fakt że powyższe Loake są dużo bardziej smukłe niż workboots no i występują tylko w tęgości F.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłbym nawet na próbę, te Loake ale widzę że rozmiaru w granicach 40 brak. Chętnie najpierw bym zmierzył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was może używa butów typu barefoot? Jeśli tak to prosiłbym o jakieś opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopak ma mizerne pojęcie o fizjologii stopy a żadne o patogenezie schorzeń i nabytych deformacji tejże. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.08.2023 o 20:51, dyndun napisał(-a):

Czy ktoś z Was może używa butów typu barefoot? Jeśli tak to prosiłbym o jakieś opinie :)

Przeszedłem na barefoot ponad rok temu. To co mogę powiedzieć to, że to była najlepsza decyzja w życiu i żałuję, że tak późno. "Normalne" buty to jest katorga dla stopy i piszę to świadomie jako były psychofan sneakersów! Jak już poczujesz jak może być inaczej/normalnie to nie wrócisz do starych butów. Po prostu mało kto ma motywację aby poświęcić się i przetestować takie buty przed kilka miesięcy + design odpycha 90% ludzi.

Generalnie pierwsze kilka miesięcy jest mega trudne i niekomfortowe, trzeba to mieć na uwadze. Później jest tylko lepiej.

Moje ulubione i najlepsze to WILDLING oraz XERO

Na pierwsze bardziej bym polecił Xero ponieważ mają nieco grubszą podeszwę 5mm. Wildling to jest jazda bez trzymanki i mega intensywne doznanie z podeszwą 3mm.

Jak byś miał jakieś pytania to wal śmiało :) 

Po barefoodach już nigdy nic nie będzie jak kiedyś no i zobaczysz co to znaczy wygodne chodzenie/but!

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yeezy Slide - jaki rozmiar dla stopy 28,5 - 29 cm, czyli buty typu NB, Nike, etc - 45

46 czy 47?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisar, nie gniewaj się, ale brzmisz sekciarsko🤣. I żeby nie było - nie mam nic, absolutnie nic, do tego typu obuwia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisar pisze prawdę, sprawdziłem na sobie. Zawsze miałem problem z doborem butów, bo były dla mnie za wąskie. Przerzuciłem się na barefooty i nie wracam do innych, chyba że muszę. Często śmigam w garniturze i do takiego stroju jednak barefootów nie znalazłem (a szkoda) i muszę męczyć się w normalnych butach... Szerokie buty + zero drop to jest to, w czym jest mi najwygodniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi