satanic 15887 #7126 Napisano 4 Października Adidasa i innych popularnych marek to już dawno nie kupuję, UA odkąd pojawiły się w PL i już raczej tak zostanie, dobra jakość, wygoda i w przystępnej cenie idzie wyrwać. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 10167 #7127 Napisano 4 Października Godzinę temu, satanic napisał(-a): Adidasa i innych popularnych marek to już dawno nie kupuję Też. Jest wiele firm mniej znanych, a lepszych. 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #7128 Napisano 8 Października Wybór padł na Salomon x - braze. Dzisiaj pierwszy dzień testów. Zobaczymy Są bardzo lekkie i bardzo wygodne. 3 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63998 #7129 Napisano 8 Października 4 minuty temu, Solve napisał(-a): Wybór padł na Salomon x - braze. Dzisiaj pierwszy dzień testów. Zobaczymy Są bardzo lekkie i bardzo wygodne. Niech się noszą 👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4542 #7130 Napisano 12 Października Paniwie- jak jest z RW? Tam jest zawyżona rozmiarowka czy zaniżona? Gdzie w PL mozna zamówić? Albo moze macie sprawdzony sklep w EU? p.s. wyszukiwarka na forum nie dała mi odpowedzi . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24390 #7131 Napisano 12 Października Kupić można np na PRM (pewny sklep). Uważaj na scam typu redwingpolska.pl i podobne nazwy 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12862 #7132 Napisano 12 Października Godzinę temu, pawel007 napisał(-a): Paniwie- jak jest z RW? Tam jest zawyżona rozmiarowka czy zaniżona? Gdzie w PL mozna zamówić? Albo moze macie sprawdzony sklep w EU? p.s. wyszukiwarka na forum nie dała mi odpowedzi . Ja kupowałem na na spartoo. Rozmiarówka niby piszą, żeby brać mniejsze, ale to chyba nie jest optymalne. Na pewno zależy też, czy masz stopę standardową, czy jednak nieco szerszą. Wtedy na na pewno nie mniejsze. No i niektóre modele oferują różną szerokość kopyta, choć nie wszystkie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 57620 #7133 Napisano 12 Października Następcy AKU 😃 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4542 #7134 Napisano 12 Października Godzinę temu, rafi napisał(-a): Ja kupowałem na na spartoo. Rozmiarówka niby piszą, żeby brać mniejsze, ale to chyba nie jest optymalne. Na pewno zależy też, czy masz stopę standardową, czy jednak nieco szerszą. Wtedy na na pewno nie mniejsze. No i niektóre modele oferują różną szerokość kopyta, choć nie wszystkie. Musze szerszą- niestety kopyto mam a nie stopę. Dzieki 1 godzinę temu, eye_lip napisał(-a): Kupić można np na PRM (pewny sklep). Uważaj na scam typu redwingpolska.pl i podobne nazwy Dzieki Filip 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4542 #7135 Napisano 12 Października 10 godzin temu, eye_lip napisał(-a): Kupić można np na PRM (pewny sklep). Uważaj na scam typu redwingpolska.pl i podobne nazwy Dzieki Filip Zamówione Irony 8089 i olej…. zobaczymy co to jak to😊 Dotychczas byly Martensy…. 9 lat a wyglądaja jak nowe- czas na zmiane 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4542 #7136 Napisano 14 Października W dniu 12.10.2025 o 10:03, eye_lip napisał(-a): Kupić można np na PRM (pewny sklep). Uważaj na scam typu redwingpolska.pl i podobne nazwy Dzieki Filip przyszly- zdecydowanie zawyzona rozmiarowka - zweacam i moze dadza mniejsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24390 #7137 Napisano 14 Października Ile musisz mniejsze wziąć? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12862 #7138 Napisano 14 Października 58 minut temu, pawel007 napisał(-a): Dzieki Filip przyszly- zdecydowanie zawyzona rozmiarowka - zweacam i moze dadza mniejsze A widzisz, ja wziąłem pół rozmiaru mniejsze i jest absolutnie na styk, gruba skarpeta nie wchodzi w grę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4542 #7139 Napisano 14 Października (edytowane) Godzinę temu, eye_lip napisał(-a): Ile musisz mniejsze wziąć? Wziąłem 45 - sadze ze pasowałoby 44,5 albo nawet 44 tu mam tyle luzu ze nawet w zimowej skarpecie papier musze wpychac 😁 42 minuty temu, rafi napisał(-a): A widzisz, ja wziąłem pół rozmiaru mniejsze i jest absolutnie na styk, gruba skarpeta nie wchodzi w grę. No z tymi rozmarowkami to jest masakra… mam tez ecco- jeden model 45 jest akurat z lekkim luzem a drugi za maly.. nie ma reguly Edytowane 14 Października przez pawel007 fotki 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4542 #7140 Napisano 14 Października ….koniec palucha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1814 #7141 Napisano 14 Października Ja dziś odebrałem swoje 5 letnie hanzele od lokalnego szewca. Zaczęły mi pękać szwy boczne i skóra się rozjeżdżała. Poprawił oba za niecałe 50 złociszy i można chodzić kolejne 4 lata Rozmawiałem o możliwościa wymiany podeszwy. Jak się okazuje, to nawet można mimo, że gumowe i miękkie ale w tych poszytych to już za mocno zajechane są. Mam już kolejne, nowe hanzele i tu będę już pilnował, żeby podeszwę dało się uratować. Na razie zostawiłem je do dodatkowego nitowania wzmacniającego w wyselekcjonowanych miejscach. Trochę zapomniany zawód a i sam mistrz w wieku podeszłym.. Szkoda - nikt już nie przejmie wiedzy w tym zawodzie, podobnie jest u zegarmistrzów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20462 #7142 Napisano 15 Października 18 godzin temu, zadra napisał(-a): Ja dziś odebrałem swoje 5 letnie hanzele od lokalnego szewca. Zaczęły mi pękać szwy boczne i skóra się rozjeżdżała. Poprawił oba za niecałe 50 złociszy i można chodzić kolejne 4 lata Rozmawiałem o możliwościa wymiany podeszwy. Jak się okazuje, to nawet można mimo, że gumowe i miękkie ale w tych poszytych to już za mocno zajechane są. Mam już kolejne, nowe hanzele i tu będę już pilnował, żeby podeszwę dało się uratować. Na razie zostawiłem je do dodatkowego nitowania wzmacniającego w wyselekcjonowanych miejscach. Trochę zapomniany zawód a i sam mistrz w wieku podeszłym.. Szkoda - nikt już nie przejmie wiedzy w tym zawodzie, podobnie jest u zegarmistrzów. Też miałem takiego mistrza, niestety zamknął warsztat☹️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12862 #7143 Napisano 16 Października W dniu 14.10.2025 o 21:24, pawel007 napisał(-a): Wziąłem 45 - sadze ze pasowałoby 44,5 albo nawet 44 tu mam tyle luzu ze nawet w zimowej skarpecie papier musze wpychac 😁 No z tymi rozmarowkami to jest masakra… mam tez ecco- jeden model 45 jest akurat z lekkim luzem a drugi za maly.. nie ma reguly Jak patrzę po Twoich zdjęciach, to z kolei w mniejszych może być mocno ciasno. Jak nie sprawdzisz, to się nie dowiesz Jeśli chodzi o ecco, to mimo, że tego nie deklarują, to tam różne modele mają różną tęgość (da się to chyba rozróżnić po podeszwie). do tego stosują kilka rodzajów wkładek (choć ja do każdego dokupuję te ich anatomiczne, bo są cieniutkie pod palcami, a mi paluch idzie w górę 😐 ) . Trzeba mierzyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4542 #7144 Napisano 16 Października 47 minut temu, rafi napisał(-a): Jak patrzę po Twoich zdjęciach, to z kolei w mniejszych może być mocno ciasno. Jak nie sprawdzisz, to się nie dowiesz Jeśli chodzi o ecco, to mimo, że tego nie deklarują, to tam różne modele mają różną tęgość (da się to chyba rozróżnić po podeszwie). do tego stosują kilka rodzajów wkładek (choć ja do każdego dokupuję te ich anatomiczne, bo są cieniutkie pod palcami, a mi paluch idzie w górę 😐 ) . Trzeba mierzyć. O chyba nie bede sprawdzal. zostawiam- lepiej troche wieksze niz mialbym sie meczyc i miec grymas na twarzy 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12862 #7145 Napisano 16 Października 55 minut temu, pawel007 napisał(-a): O chyba nie bede sprawdzal. zostawiam- lepiej troche wieksze niz mialbym sie meczyc i miec grymas na twarzy 😉 No jak tak właśnie trochę mam, tzn. Faktycznie długość jest ok przy mniejszym rozmiarze, ale jest ciasno. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 10167 #7146 Napisano 16 Października 3 godziny temu, rafi napisał(-a): No jak tak właśnie trochę mam, tzn. Faktycznie długość jest ok przy mniejszym rozmiarze, ale jest ciasno. Prawdopodobnie tęgość buta jest bliżej F. Niektóre firmy produkują ten sam model buta w różnych tęgościach, nawet dlla stóp z haluksami, np Hanwag. 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach