LMed 111 #2226 Napisano 20 Czerwca 2016 Powiedziałbym nawet , no to już muszą być wygodne i mieć niezłą skórę . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #2227 Napisano 20 Czerwca 2016 Gratulacje, świetny klasyczny model. Seria 1880 - są wygodne i mają niezłą skórę. dzięki Filip , Santosy , które miałem na oku okazały się strasznie niewygodne na moją stopę i to pomimo szerokości G , te Loake mają szerokość F i są dobre !! .... powiem szczerze , że zgłupialem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg 23 #2228 Napisano 20 Czerwca 2016 Przy klasycznych butach, różne kopyta i różne rozmiary. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #2229 Napisano 20 Czerwca 2016 Przy klasycznych butach, różne kopyta i różne rozmiary. tak , wiem ale niestety rodzi to problemy przy zakupach przez internet zwłaszcza za granicą . Między innymi dlatego odpuściłem zakup Meerminów z Hiszpanii , zaryzykowałem Santosy z polskiego sklepu int , a i tak skończyło się na wizycie i przymiarkach w stacjonarnym sklepie Loake na Chmielnej . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71916 #2230 Napisano 20 Czerwca 2016 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg 23 #2231 Napisano 20 Czerwca 2016 Berwick 3571 tan. tak , wiem ale niestety rodzi to problemy przy zakupach przez internet zwłaszcza za granicą . Między innymi dlatego odpuściłem zakup Meerminów z Hiszpanii , zaryzykowałem Santosy z polskiego sklepu int , a i tak skończyło się na wizycie i przymiarkach w stacjonarnym sklepie Loake na Chmielnej . Za granicą owszem, w PL wygodniej można zwrócić towar. Taka specyfika zakupów przez internet,gdy nie trafimy z rozmiarem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24412 #2232 Napisano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Powiedziałbym nawet , no to już muszą być wygodne i mieć niezłą skórę .Absolutnie nie, to po prostu solidne buty, tak jak nie oczekujemy super wykonczenia i dokladnosci od zegarkow mech. za 1000 czy 1500 zł - tu jest podobnie, z tym, że topowe buty seryjnej produkcji kosztują powiedzmy 6000zł (oczywiście są i takie sporo droższe, ale upraszczam dla przykładu, więc różnica między klasą średnią niższą a top to jest jedynie kilka razy, w przeciwieństwie do zegarków.. Skóra w serii 1880 jest w większości przypadków ok, ale nie jest to nic nadzwyczajnego, ale są ok w swojej klasie. Co do wygody, to jest to sprawa indywidualna, bo i buty za 2k potrafią być niewygodne, wiele zależy od anatomii stopy i technologii produkcji (korka wypełniajacego, usztywnienia w glanku, usztywnien pięty (fiber vs skóra). Najlepszy stosunek ceny do jakości, z mojego doświadczenia to buty (RTW) za ok 500 euro - czyli np. Crockett Jones Benchrade, Alfred Sargent Exclusive. Są oczywiście wyjątki, bo mam Churchs i są niewygodne i z kiepskiej jakości skóry (polished binder). Edytowane 20 Czerwca 2016 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #2233 Napisano 20 Czerwca 2016 Drake, gratuluje loaków, świetny model 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #2234 Napisano 20 Czerwca 2016 panowie, jeżeli byłby ktoś zainteresowany to dokladnie takie Lake Aldwych w rozm. 42 mam na zbyciu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #2235 Napisano 20 Czerwca 2016 pytanie do kolegów bardziej biegłych w temacie - ja z takimi butami nie wiele miałem do tej pory do czynienia Monki Partenope vs Berwicki - ma ktoś bezpośrednie porównanie? http://shopmiler.com/pl/obuwie/monki/buty-berwick-3637-brownhttp://partenope.pl/monk-shoes/161-monk-shoes-skora-cieleca-cuoio.html bardziej podoba mi się jasny kolor Partenope ale o Berwickach znów przemawia chyba większa ilość zadowolonych głosów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2236 Napisano 20 Czerwca 2016 Jakościowo raczej Berwick. Mam te Monki, ale ze skóry typu grain. Buty ładne, widać na "oko", że to coś lepszego niż w standardowych sklepach, ale co do wygody trochę się rozczarowałem. Przed zakupem sporo się naczytałem o wygodzie podeszwy GYW, korku itp. No ja przyznam, że po 12 godzinach pracy marzę po ich zdjęciu, żeby już więcej nie zakładać A tak serio, podeszwa jest po prostu dla mnie za twarda, a skóra z którego wykonano buty zbyt sztywna, choć jakościowo bardzo ok - nie widać zmęczenia czasem. Zdaję sobie sprawę, że Berwick to entry level w obuwiu GYW, ale spodziewałem się lepszego komfortu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #2237 Napisano 20 Czerwca 2016 (edytowane) no nie ma co ukrywać, że to marki chyba z najniższego pułapu cenowego. Mam oxfordy Partenope, na razie miałem okazję w nich chodzić tylko raz Ogólnie wygodne, po kilku godzinach na nogach nie było żadnych problemów a kiedyś z tanimi butami do garnituru bywało różnie. Chociaż skóra na sportowych Ryłko, które dość często noszę jest miększa, Jedyne co mi się nie podoba w Partenope to wkładka w środku jest chyba zbyt cienka bo "wyszedł" kształt jakiejś wkładki pod nią na pięcie, chociaż zupełnie nie wpływa to na komfort noszenia. Szkoda że te Berwicki nie są jaśniejsze ale chyba je zaryzykuję pokupowane, nie było mojego rozmiaru Edytowane 21 Czerwca 2016 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #2238 Napisano 21 Czerwca 2016 @DrakeZrób lustro na nakładanym nosku. Na jasnych butach cjut ciemniejszy nosek z lustrem wygląda mega... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #2239 Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) @DrakeZrób lustro na nakładanym nosku. Na jasnych butach cjut ciemniejszy nosek z lustrem wygląda mega... Na razie to musiałem wymienić te Loake'i bo miały przymaskowaną wadę fabryczną . Na wszelki wypadek zasięgnąłem porady prawnej , przygotowałem pismo ,,konsumenckie'' , a po wejściu do sklepu nawet nie musiałem tego pisma pokazywać , sympatyczna obsługa zaproponowała 3 formy rozwiązania problemu : 15% zniżkę na tą parę ze skazą , zwrot pieniędzy lub wymianę na nowe . Wybrałem ostatnią opcję , wszystko szybko miło , kulturalnie i z uśmiechem , więc zapewne do nich wrócę po jakieś klasyczne czarne do garnituru . Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Drake 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1272 #2240 Napisano 22 Czerwca 2016 Jak ktoś zainteresowany to Grenson wyprzedaje z dużymi zniżkami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #2241 Napisano 29 Czerwca 2016 Dzis doszły Cortezy nylonówki. W dodatku kupiłem w bardzo dobrej cenie.Od 7 lat nie nosiłem innego modelu sportowego obuwia. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #2242 Napisano 29 Czerwca 2016 Byłyby fajne gdyby nie ten nochal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #2243 Napisano 29 Czerwca 2016 Jedynym minusem takich czubków jest to że dość łatwo się niszczą. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg 23 #2244 Napisano 29 Czerwca 2016 Szybki czubki się przecierają też w Pumach speed cat. Co z tego, że gumowa podeszwa wytrzymała, skoro nie dochodzi do końca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #2245 Napisano 29 Czerwca 2016 Miał ktoś z Was Goodyear od Moreschi, lub szerzej, buty tej firmy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #2246 Napisano 3 Lipca 2016 A ja sobie takie kupiłem "oficerki" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24412 #2247 Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) A tutaj coś dla miłośników egzotyki moja fotorelacja z wizyty w Budpeszcie: http://www.wdrugiejskorze.pl/budapeszt-dla-milosnikow-obuwniczego-rzemiosla/ Edytowane 3 Lipca 2016 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Cyrhla #2248 Napisano 3 Lipca 2016 Ładne, Lasocki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2249 Napisano 3 Lipca 2016 Przecież widać że CCC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2250 Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) O kurczę...a myślalem ze Crocsy ( krokodyl mnie zmylił ) Edytowane 3 Lipca 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach