Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Nie znalazłem nic na forum, więc dodatkowo sie zapytam, czy ktoś spotkał sie z marką Native?

W rozmowie z kolegą wypłynął jego nowy zakup - trapery linii Fitzsimmons. Buty o tyle ciekawe, że wykonane z oddychającej pianki poliuretanowej w jednej części, bez szwów, łączeń, etc z wkładką. Wyglądają interesująco - niby jak rolki bez kółek, trochę jak obuwie robocze - ale w sumie mają coś w sobie, choć podchodziłbym ostrożnie do nowinek w tym stylu. Poza tym jedną z ich wymienianych zalet jest to, że są wegańskie :rolleyes:  

Przejrzałem na szybko opinie w sieci, i jak to w necie, rozstrzał jest duży. Niby technologia spoko, ale podobno uszka sznurówek są wykonane z plastiku, który pęka.

Jeśli ktos spotkał się z Nativami, coś słyszał z dobrego źródła, niech coś mi napisze. Zależy mi na Waszej zrównoważonej opinii, a nie z forum jołjołjołków od jazdy na deskach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie lubię tej firmy no ale cóż zakochałem się ! :)

998 Mid Century Modern

attachicon.gif2016-07-23 15.07.40.png

Obejrzyj na żywo. Długo się do nich przymierzałem, ale ostatecznie wybrałem 997. Lepsza bryła. 998 na żywo tracą, dla mnie zbyt masywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię tej firmy no ale cóż zakochałem się ! :)

998 Mid Century Modern

attachicon.gif2016-07-23 15.07.40.png

Mam je, są świetnie, bardzo wygodne i robią niesamowite wrażenie.

Nazywam je: amerykańskie buty garniturowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artykuł zasadniczo o obuwiu, ale jest i podtekst religijny (w stylu: "przed żadnym umartwieniem nie cofnę się"). W każdym razie, myślę, że znajdzie zrozumienie u co najmniej kilku forumowiczów. A poniżej dzielna Hania już bez butów, "na zachętę"... ;)

http://www.pudelek.pl/artykul/96424/hania_lis_zwierza_sie_w_vivie_wyjazd_do_azji_bardzo_mnie_zmienil_kupilam_buty_za_60_zlotych/#

e6876375169d6482e6d0b7dae07ca097.jpg

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzyj na żywo. Długo się do nich przymierzałem, ale ostatecznie wybrałem 997. Lepsza bryła. 998 na żywo tracą, dla mnie zbyt masywne.

Już kupiłem jakiś czas temu generalnie zakochałem się bo widziałem live...przez przypadek trafiłem w Browarze w Poznaniu świetny sklep World Box -mają także dobrą stronę z butami....dopiero wtedy zainteresowałem się 998, poszperałem jeszcze w tym samym dniu w dwóch salonach NB w Poznaniu inne 998 ale tam cena zwalała z nóg i mdłe kolory były...

Podsumowując pamiętam co pisałeś jaki to wysoki level jest i w ogóle to też mnie trochę przekonało, choć marka sama w sobie przez mnogość na ulicy średnio mnie bierze....ale fakt 998 to zupełnie inny but....jednak dla mnie napewno nie wart kwoty wyzszej niź max ok 500zł ...w normalnej cenie ok 800/900 dla mnie absurd...noszę w tej chwili ZX 500 które dla mnie są tak samo wygodne po kilku godzinach ,pianka podobna ,jakość podobna i to wszystko za max 500zł a w przecenach taniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jest sporo materiału na forum BwB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trollu - co potrzebujesz wiedzieć nt sp?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polećcie pls jakieś buty (półbuty) pasujące do czarnej skóry (stylizowana na vintage, ramoneska, Union Jack i takie tam) oraz przetartych jeansów  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alfred Sargent Hannover - mam w brązie, super wygodne, świetna jakość. Są to trzewiki ale fajnie pasują.

Edytowane przez eye_lip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eye,

dzięki, ale mam w zasadzie identyczne buty kupione w ub. sezonie w Vistuli, chyba bez sensu taki dubel,

zresztą myślałem wstępnie o czymś martensowatym..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz na ofertę cheaney i trickers.

Edytowane przez eye_lip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybiegając w przyszłość myślę nad prezentem dla brata. Można u nich kupić coś w rodzaju karty podarunkowej na zakup butów w ich sieci sklepów? Brat niedługo ma urodziny a w przyszłym roku się żeni, wypadałoby żeby kupił jakieś porządne buty ale wiem że sam się za to nie weźmie. Na pewno nie będzie chciał się bawić w kupowanie butów przez internet, w okolicach częstochowy raczej nic nie znajdę a że brat mieszka w Monachium to myślę ze w tamtejszym sklepie coś by znalazl dla siebie, ważne żeby miał możliwość przymierzenia buta. Z jakąś kartą miałby większą motywację żeby sie wybrać tam na zakupy ;) Mało śledzę BwB ale widziałem raczej dość dobre opinie. Buty będą raczej używane okazyjnie, na codzien nie nosi takich butów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1625-marka-but%C3%B3w-shoepassion/

To wątek poświęcony tej marce na forum BwB. Jeśli mógłbym coś zasugerować... to może niekoniecznie tylko na ślub, ale warto przekonać brata do zakupu czegoś klasycznego, lecz uniwersalnego. Brązowe Brouges? Może przekona się do klasycznych butów :) I wpadnie, jak większość z nas z zegarkami :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam czarne oxfordy, właśnie mają za sobą pierwszy dzień wesela, brakuje mi brązowych brogue lub monków, raczej skłaniam się w kierunku monków (wydają mi się bardziej uniwersalne). Brat wg mnie musi kupić przede wszystkim czarne oxfordy - podstawa. Spostrzeżenie na szybko -za mną pierwszy dzień wesela- byłem jedynym z oxfordami, reszta - same "koszmarki". Pewnie poza mną nikt nie zwrócił na to uwagi ale co tam, ja zwróciłem  :P nie ważne, jutro drugi dzień imprezy  :lol:

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a co sądzicie o butach Big stara? Aktualnie szukam dla siebie jakichś wygodnych trzewików i wpadło mi w oko coś takiego:

http://aligoo.pl/kategoria/obuwie-meskie/trzewiki-meskie-big-star-v174087-granatowe-45

Nie podobają mi się za bardzo te żólte sznurówki ale to akurat jest nie problem (mozna je wymienić). Całe buty ogólnie wydają się ok. Czy są dobrej jakości? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pracowałem dość długo w BS, żeby stwierdzić, że buty kupowane w tym sklepie to jedne z gorzej wydanych pieniędzy. Stanowczo odradzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy. Na codzień chodzę w garniturze (różne powierzchnie, podłoga, ale też chodnik, kostka itd), strasznie szybko zdzieram buty. Te z sieciówek typu Badura, GR i wiele innych, niestety nie wytrzymują dłużej niż kilka miesięcy takiego użytkowania. Często niestety trafiają się też po prostu niewygodne. Wiem, że czego bym nie kupił i tak długo nie pociągnie, ale szukam kolejnych butów - czarnych, typowo garniturowych, jakiegoś ciekawego modelu przede wszystkim wygodnego na dość szeroką stopę w rozsądnych pieniądzach (max. 500 - nie dam ani grosza więcej). Jakieś propozycje?

Wytapane z mojego Huawei P9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak samo, nie znalazlem nic trwalszego niż na 6-7miesięcy (buty noszę równo 168h w miesiącu), zatrzymałem się na 450pln. Na dzień dzisiejszy kupuje co 6-7 miesięcy Lasockiego za 220pln i mam w d*pie No ale tu trzeba zauwazyć, że moje 120kg nie pozostaje bez wpływu na żywotność obuwia. Buty sportowe wytrzymują zdecydowanie dłużej.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, ja buty mam po kilka lat zwykle i przestaje nosić ze znudzenia i a nie zniszczenia. Gino Rossi ze ślubu jeszcze u mnie leżą a ten był 18 lat i 1 dzień temu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gino Rossi - ta marka mi utkwiła w pamięci, kupione za 399 w promocji nie wytrzymały tych 6 miesięcy. Najmniej wytrzymałe półbuty jakie miałem.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

@msokol19, Kosma, wiem o co chodzi :|

Znane głównie z boat shoes Sebago miało linię Brattle, klasyczny wygląd i cienka podeszwa z Vibramu.

fce1bac89c9df4cff75ddf372aed3eb7.jpg

Linia sprzed 3-4 lat, teraz do dostania na Ebayu poniżej $100.

Oprócz tego mam jeszcze Lloyd-y, podeszwa po prostu skórzana, ale z grubej skóry, nie przetarta przez 5 lat. Nie jestem pewien czy dobrze pamiętam, że to model Paris to i tak bez znaczenia bo już wtedy kupiłem je jako koncówkę kolekcji. Teraz pewnie nie do dostania, ale Lloyd na pewno jeszcze kupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi