Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303” cz. 3

Dywizjon 303  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Skromne zdanie nowego forumowicza. Wielkie uznanie za włożoną w pracę, ale ostatni projekt to rozwinięcie 2 wersji. Wcześniej niemal jednogłośnie wybieraliśmy 1 wersję.

Zgadzam się z opinią poprzednika - ten projekt nie nawiązuje do tamtej epoki.

Trzymam kciuki za efekty dalszej twórczej pracy. Załuję, że nie mogę pomóc, ale talentu plastycznego nie mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO wyszło fajnie, ale koronki poprzednie były fajniejsze. :)

BTW, sekundowa nie będzie miała dziurki na wylot? Jeśli tak to, to ciekawy drobiazg, który kojarzy mi się z wyższymi modelami Seiko i Citizena. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest właśnie rozwinięcie pierwszej koperty, która miała wklęsłą lunetę, jak ta, tylko że ta jest polerowana i ma fajniejsze i lepiej zrobione uszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak obraz renderuje się u mnie 20 min, znajdę czas to mogę pobawić się w różne ujęcia, ale określcie co chcecie żebym nie tracił tego czasu na próżno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś ta luneta na wysoki połysk do mnie nie przemawia, ale ogólnie koperta świetna. Czego nie można powiedzieć o koronce - poprzednie były fajniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba, wyszło całkiem ciekawie i wcale nie jak damski zegarek...

Ja najchętniej zobaczyłbym jeszcze w takiej pozycji w jakiej były prezentowane poprzednie propozycje, tak dla porównania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby było łatwiej porównywać, poniżej rzuty kolejnych wersji. Łatwiej zobaczyć, czym tak naprawdę się różnią

1.

post-45237-0-82692000-1330371134_thumb.jpg

2

post-45237-0-44796500-1330371145_thumb.png

3

post-45237-0-79993700-1330371154_thumb.png

4 :)

post-45237-0-17364300-1330371167_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 i tylko 2

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron, a czy możesz wrzucić 2D?

Ciężko ocenić ostatnią wizualizację, ale na razie w dalszym ciągu jestem za perwszą opcją.

RG

Masz powyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem luneta w 3. jest ciut za gruba, choć generalnie może być.

Ale za to uszy są stanowczo za mało podgięte.

Przy takiej geometrii uszu zegarek będzie źle leżał na mniejszych nadgarstkach.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za szeroki w uszach wyszedł na wizualizacjach 2d. Czy to aby na pewno 20 mm?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za szeroki w uszach wyszedł na wizualizacjach 2d. Czy to aby na pewno 20 mm?

ten ostatni, czyli „trójka” ma 22

Dwójka miala 21

edit. A ostatni projekt, który jeszcze nie ma wizualizacji, będzie miał 20 w uszach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I 20 mm musi zostać. Byłem przekonany że padła decyzja na 20 i coś mi nie grało w wizualizacji (koperta taka przymaława). A tu 22 mm wysmażyliście :)

Tylko wizualizacje zróbcie wersji 3 z rozmiarem 20. Będzie super!

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po porównaniu wszystkich, 3 zdecydowanie najsłabsza. Uszy 22mm przy kopercie 40mm to - IMHO - trochę za dużo. Czekamy na 4 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po porównaniu wszystkich, 3 zdecydowanie najsłabsza. Uszy 22mm przy kopercie 40mm to - IMHO - trochę za dużo. Czekamy na 4 :)

rafi, na wizualizacji 3D miała u Ciebie lepsze noty :( Kolejny dowód jak mylące są wizualicacje. obrazy 2D też zresztą nie oddają zegarka. Musicie nieco ruszyć wyobraźnię, i .... zaufać :D Bo dopóki fabryka nie zrobi gotowej koperty, to ja sam nie do konca wiem, jaki bedzie ostatecznie efekt. Fabryka może coś zmienić pod swoją technologię.

Ważne: wg informacji, jakie posiadam, przed produkcją fabryka także robi model 3D!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I 20 mm musi zostać. Byłem przekonany że padła decyzja na 20 i coś mi nie grało w wizualizacji (koperta taka przymaława). A tu 22 mm wysmażyliście :)

Tylko wizualizacje zróbcie wersji 3 z rozmiarem 20. Będzie super!

Będzie zmiana, wrzucę ją za jakiś czas :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafi, na wizualizacji 3D miała u Ciebie lepsze noty :) Kolejny dowód jak mylące są wizualicacje. obrazy 2D też zresztą nie oddają zegarka. Musicie nieco ruszyć wyobraźnię, i .... zaufać :( Bo dopóki fabryka nie zrobi gotowej koperty, to ja sam nie do konca wiem, jaki bedzie ostatecznie efekt. Fabryka może coś zmienić pod swoją technologię.

Ważne: wg informacji, jakie posiadam, przed produkcją fabryka także robi model 3D!

Fakt. Ale dzięki rzutom obraz jest pełniejszy :D

Do tego polerowany bezel i słaba koronka... no jakoś nie :)

Ale faktem jest też to, co piszesz - dopóki nie zobaczymy w realu... Pocieszające jest to, że - jak piszesz - producent zrobi jeszcze swój render. Nic to, czekamy. Ja i tak wezmę każdy, ale skoro mam możliwość się wypowiedzieć, to to robię :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron, a jakie są wysokości zegarka w poszczególnych wersjach? 2 i 3 chyba bardziej płaskie niż 1?

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt. Ale dzięki rzutom obraz jest pełniejszy :)

Do tego polerowany bezel i słaba koronka... no jakoś nie :(

Ale faktem jest też to, co piszesz - dopóki nie zobaczymy w realu... Pocieszające jest to, że - jak piszesz - producent zrobi jeszcze swój render. Nic to, czekamy. Ja i tak wezmę każdy, ale skoro mam możliwość się wypowiedzieć, to to robię :D

Wiesz, koronka wydaje Ci się słaba, bo to walec, a nie diament ani cebula, do których część zdążyła się przyzwyczaić. Postanowiłem zaproponować Wam jednak taką koronkę z kilku względów:

- diament może się okazać drapierzny dla skóry - czytalem o takich przypadkach, znajomy wymieniał koronki, bo miał podrapany nadgarstek

- cebulka do mni osobiście nie przemawia, jest dla mnie zbyt daleko posuniętym retro

- walce są sprawdzone i występują z powodzeniem u topowych producentów.

- nasza wcale nie będzie zwykła, zaproponowałem wzór celownika

- tego typu koronki różnią się także ilością i głębokością rowków. W mojej ten parametr jest niemal identyczny jak w prezentowanej niedawno Certinie, zobaczcie, jak fajnie to tam wygląda.

radekglaz wysokości są na razie orientacyjne, gdyż nie wiem, jak konkretnie Gerlach rozwiąże kwestię dekla, dopuszczam tu możliwość większej ingerencji z ich strony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ze zdeptanym diamentem jak na stronie 22 tego tematu gdzie widać zdjęcie Omegi ?

http://zegarkiclub.p...3/page__st__420

czyli forma pośrednia między diamentem a walcem ?

poza tym tak wypolerowane i zaokrąglone wykończenie osadzenia szkła(bezela) będzie mega niepraktyczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ze zdeptanym diamentem jak na stronie 22 tego tematu gdzie widać zdjęcie Omegi ?

http://zegarkiclub.p...3/page__st__420

czyli forma pośrednia między diamentem a walcem ?

poza tym tak wypolerowane i zaokrąglone wykończenie szkła będzie mega niepraktyczne

jest w projekcie 1 i 2. Szczególnie w 2, bo bardziej dopracowana. Jestem za, ale miałem wrażenie, że Wam się nie bardzo podoba

Polerka jest na częściach wklęsłych, więc nie bedzie tak źle. Poza tym to wg mnie dodaje lekkości, szczyptę elegancji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznę nietypowo od koronki - " celowniczy walec " :( bardzo mi się podoba. Natomiast koperta 2 i 3 w rzucie z góry IMO mają trochę za szeroki bezel. Pamiętając wyniki ankiety - spora część głosujących była za 42 mm. Gdyby jednak zrobić cieńszy bezel tarcza relatywnie będzie większa.Zegarkowi doda to zdecydowanego wyrazu:blink: w końcu ma celownik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo... o wiele lepiej to teraz wygląda. Dmn, proszę zrób jeszcze rzut tak jak w poprzednich wizualizacjach. Będzie lepiej porównać.

Gdyby jednak zrobić cieńszy bezel tarcza relatywnie będzie większa.Zegarkowi doda to zdecydowanego wyrazu :)

Jestem za...

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.