Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

ricardo216 - no to jest nas dwóch z identycznymi odczuciami

śmieszą mnie takie wywody o 1mm bo projekt ma wiele innych dziur i jest niedopracowany

obawiam się, że tak już zostanie i to producent będzie miał ostateczne zdanie jakie 1000kopert sobie zamówi a nie my

my dostaniemy coś do akceptacji co, albo kupimy, albo nie

albo nikt nie będzie pamiętał gdzie miał być milimetr więcej a gdzie mniej

wątpię, żeby to było coś identycznego i zgodnego z projektem - dlatego nadal uważam te ankiety za pic na wodę

jeżeli jest inaczej to chcę zobaczyć rysunki techniczne, aby mieć porównanie, że koperta został zgodnie z nimi wykonana

proponuję ochłonąć i nie podniecać się, bo nie ma czym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns, czy ty się kiedykolwiek uśmiechasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytam tak z ciekawości, bo nie pamiętam żebyś napisał coś co miało pozytywny wydźwięk, więcej radości i plusów w życiu życzę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

A, jeśli dziś dzień dobroci dla Burnsa, to i ja dołączę się do życzeń :D

Burns, uśmiechu i tolerancji !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn - co jak co, ale powinieneś czytać między wierszami, skoro dodałem głos na twój projekt i napisałem, że koperta jest bardzo dobra

dla innych, którzy chcą mi kupić czekoladę na podniesienia magnezu - nie będę piał z zachwytu tylko z tego powodu, że powstaje kolejny zegarek za 1tys zł

albo to będzie naprawdę coś rewelacyjnego, albo kolejne coś z pokroju Sokoła i Dzika - taka moja prawda

a jak Was boli - mówi się trudno

ja mogę być ten zły, ten wiecznie krytykujący - ktoś może

są też tacy co dali sobie z tym zupełnie spokój

a skoro ja tak czuję i @ricardo216 to przynajmniej jest nas dwóch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się z Twojego głosu :)ale trochę więcej wiary i optymizmu by się przydało :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron po przeczytaniu jeszcze kilku opinii w temacie proszę żebyśmy jeszcze przed gotowym projektem raz przedyskutowali kwestię wskazówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może teraz osoba z zewnątrz się wypowie :D

oba projekty kopert to nic innego jak kopie Omeg "rafowskich" z 1940 roku. Osobiście jestem za projektem A chociaż wypolerowany bezel jakoś dziwnie wygląda no i ten sekundnik w kształcie kosy nie do przyjęcia. Chciałbym jeszcze wyrazić swoją opinie co do całego projektu. Przed miesiącem były pokazywane najróżniejsze opcje: czarny kolor tarczy, różne koperty itd. Mam wrażenie, że te projekty, z których mamy wybrać zostały "narzucone" i są najsłabsze... co nie zmienia faktu, że i tak wygladają OK:) Natomiast jeśli cena naprawdę będzie wynosić 1000 zł za zegarek z chińskim mechanizmem to osobiście wolę zakupić ruskiego aviatora, pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że zwyczaj zakładania interesownie kont ciągle żywy. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Projekcie Steinharta taki pojedynczy głos znikąd zadecydował o wyborze projektu. Niezbadane są wyroki boże :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prośba do kierujących projektem. Możecie po głosowaniu zweryfikować od kogo są głosy i sprawdzić, czy po olaniu mało wiarygodnych (user założony powiedzmy wczoraj albo kompletnie nieaktywny na forum, itp. :)) wynik się jakoś zmienia? Userzy widmo i tak nie kupią zegarka. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odsetek zero - kilkunasto- postowców jest zatrważająco wysoki. Wszędzie w demokratycznych głosowaniach obowiązują jednak pewne limity praw wyborczych...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... dlatego też aby czegoś wymagać (stawiać ramy), należy je podać do wiadomości przed głosowaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich,

ja tez należę do grupy formumowiczów, którzy niedawno zalogowali się w systemie i nie mają na koncie wielu postów. I nie obrażę się, jeśli mój oddany głos (na wersję A) zostanie anulowany. Nie jestem wielkim znawcą zegarków. Ostatnio kupiłem Sokoła, szukam PZL-ki. Chciałbym w przyszłości móc zostawić na pamiątkę swoim wnukom ciekawą kolekcję nawiązującą do Polskiej historii. Także cokolwiek nie wybierzecie, ja i tak zapiszę się na listę chętnych. A moja ocena prezentowanych propozycji w swoim zamiarze miała tylko pomóc Wam - doświadczonym w temacie - w podjęciu decyzji.

Pozdrawiam i oddaję szacunek tym, którzy włożyli w projekty tyle pracy i zaangażowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... dlatego też aby czegoś wymagać (stawiać ramy), należy je podać do wiadomości przed głosowaniem.

Wymóg został jasno określony - o głos proszeni są Ci, którzy zegarek chcą kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram, oddałem głos na projekt Asmile.gif

Przecież ta KOSA to niepowtarzalny wyróżnik- tak jak T w Tissocie, B w Brajtku itp.. Rewelka!thumbsup.gif

Takiego jak wyżej chciałbym bardzo mieć!biggrin.gif

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

machlo

Prośba do kierujących projektem. Możecie po głosowaniu zweryfikować od kogo są głosy i sprawdzić, czy po olaniu mało wiarygodnych (user założony powiedzmy wczoraj albo kompletnie nieaktywny na forum, itp. :)) wynik się jakoś zmienia? Userzy widmo i tak nie kupią zegarka. :D

[/quote

czyli wg Ciebie godnymi do zakupu są tylko userzy z liczbą minimum 313 postów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek swoim wyglądem ma nawiązywać do oryginalnej Omegi noszonej przez pilotów RAF. Nadal podtrzymuję swoją opinię że najbardziej odpowiada temu projekt "B" z koronką w projekcie "A".

post-40059-0-61567300-1331397138_thumb.jpgpost-40059-0-72056400-1331397098_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli wg Ciebie godnymi do zakupu są tylko userzy z liczbą minimum 313 postów?

Mi nie chodzi o to, kto jest godzien czy niegodzien zakupu, a nawet głosowania (osobiście jestem przeciwnikiem du.. ups demokracji, zwłaszcza w takich sytuacjach). Chodzi mi, mówiąc wprost, o lewe konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy tak trzeba powołać komisję śledczą :)

Uzależnienie zakupu \głosowania od ilości wstawionych postów - gratuluję podejścia :)

Finalnie okaże się kto zakupi po prezentacji zwycięskiego projektu.

Ja i tak kupię - cokolwiek zwycięży :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po poprzedniej ankiecie, dotyczącej wersji językowej na tarczy, kiedy zakwestionowałem wynik pojawiły się krzyki, że wszystko jest z gory ustalone i tak robię, żeby pasowało do zalożonego wyniku.... teraz mówicie, sprawdzić konta. Oczywiście, to nie te same osoby mówią, ale chodzi o to, że co by nie zrobić, albo co by zrobić, to ZAWSZE ktoś będzie niezadowolony z sposobu podejmowania decyzji. W tamtym przypadku ostatecznie umówiliśmy się, że zadecydują ponownie osoby, które złożą zamowienie i wpłacą jakąś zaliczkę. Nie bardzo wyobrażam sobie, żeby nałożyć na to jeszcze wybieranie w ten sposób koperty, bo to by musiały być dwa osobne głosowania z podwójnym zaliczkowaniem (??!).

Nie ma idealnego sposobu podejmowania decyzji, a że demokracja ma wady, to już wiedzieli starożytni Grecy.

ps, teraz widze, że głosów jest po równo, ale numer.... :D A ja i Dmn nie oddaliśmy jeszcze głosów, hehe

Jak wybory Obamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wady demokracji zauważyli Grecy, ale my, Polacy stworzyliśmy nowy model demokracji. Gdzie dwóch Polaków tam trzy różne zdania

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego uważam, że ankiety, jak również wypowiedzi użytkowników powinny być traktowane przez MacArona, Hendrixa i Dmn jako głos doradczy. Ostateczna decyzja jak ten zegar będzie wyglądał powinna być przez nich podjęta arbitralnie. Ostatecznym głosowaniem i tak będą zapisy na zakup zegarka.

IMO projekt zmierza w kierunku, który mnie interesuje i póki co zamierzam zakupić ten zegar ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsza sytuacja będzie wtedy, gdy np wygra projekt A na który zagłosowało w ankiecie powiedzmy 200 osób /1 głos=1 zegarek zamówiony/, a potem n zakup zdecy7duje się 55....Bo coś ta rywalizacja na pasku ankiety za gorąca nagle sie zrobiła co do wyników. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.