Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

B fajnie gdyby grawer był trochę głębszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tam się obydwa dekle podobają, ale w zasadzie dekiel B sam wymyśliłem (tutaj), więc trudno by było żebym teraz za innym głosował B)

Negative, zmodyfikowałeś i to tylko część, ale mniejsza o to :)

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Negative, zmodyfikowałeś i to tylko część, ale mniejsza o to :)

A czemuż to zaraz negative. Cofnij się... nikt wcześniej nie proponował wersji pół na pół logo/napisy. Dyskutowano tylko "logo kontra napisy"... "wymyśliłem" nie w sensie "zaprojektowałem", tylko zaproponowałem koncepcję.. ale mniejsza o to B)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie B jest bardziej nietypowy, więc na niego głosuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe i co najważniejsze - czytelne: czyli ręka do góry na B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, biore popcorn B)

Czy ten zegarek dobrze by wygladal na wojskowym bundt-cie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do paska, to tak, jak wcześniej pisałem - moim zdaniem będzie pasował podstawowy od Antei. Zarówno czarny, jak i brąz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shell cordovan.... żart B)

Myślę, że w zasięgu cenowym byłby pasek z jakiejś nieco nietypowej skóry, np. skóra jelenia/łosia ma bardzo dobre właściwości - czytałem gdzieś na stronie zagramanicznego paskoroba. Kolor czarny lub ciemny brąz, raczej prosty bez wyraźnego przeszycia, ewentualnie delikatne przeszycie w poprzek przy uszach (niekoniecznie przez całą szerokość). Takie tylko moje luźne sugestie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do paska, to tak, jak wcześniej pisałem - moim zdaniem będzie pasował podstawowy od Antei. Zarówno czarny, jak i brąz.

Shell cordovan.... żart B)

Myślę, że w zasięgu cenowym byłby pasek z jakiejś nieco nietypowej skóry, np. skóra jelenia/łosia ma bardzo dobre właściwości - czytałem gdzieś na stronie zagramanicznego paskoroba. Kolor czarny lub ciemny brąz, raczej prosty bez wyraźnego przeszycia, ewentualnie delikatne przeszycie w poprzek przy uszach (niekoniecznie przez całą szerokość). Takie tylko moje luźne sugestie... :)

Jeśli to możliwe, to najlepiej wrzucajcie jakieś linki lub zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1

Przeszycie przy uszach bylo by fajne, ale mi sie wydaje ze bez przeszycia na reszcie, prosty, ciemno brazowy pasek, moze z jasniejszym lub ciemniejszym spodem ... B) - te ponizsze wpadly mi w oko ostatnio, no ale to ciezko z paskami, bo jeden lubi ogorki ... :)

lthr-31-20-03.jpg

SNN2022014RJ.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednia moja wypowiedź to tylko sugestie i nie wiem, czy taki pasek istnieje, ale może dałoby się zrobić special order u nowego paskoroba, z którym Gerlach nawiązał współpracę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli rozmawiamy o pasku, to ja preferuję styl prosty bez udziwnień. Kolor - najchętniej ciemny brąz B)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim o fakturę mi chodzi. A ta "delikatność" to może przez polerowaną klamrę (która oczywiście nijak nie pasuje do koperty i trzeba by zastosować inną)?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak pisałem kiedyś pocą mi się łapy. Dla mnie skóra raczej odpada. Od lat używam pasków http://www.chronoline.pl/index.php/bonetto

Dla mnie rewaelacja - jakość wykonania, cena, nie do zdarcia, a i wygląd można dobrać. Dodam, że zegarek bedę traktował użytkowo nie jak ikonkę wiec powtarzam - poproszę bez paska jeśli taka opcja istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poproszę bez paska jeśli taka opcja istnieje.

Postaram się pamiętac o takiej opcji, ale jakby co, radze się w odpowiednim czasie przypomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek, proponuje jak najmniejszy koszt projektu i tak większość ludzi go zmieni. Generalnie obstaje za naturalalna skórą, w brązie

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak uważam,jak najprościej i tak prawie nikomu się nie dogodzi :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Granatowy krokodyl! :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z pomarańczowymi przeszyciami na letni sezon :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, z granatową nicią, super wygląda taki pasek :}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.