Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

I nie Ty jeden :huh:

I co teraz prze panów?

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiechu warte;) Ciekawe czy te osoby zmieniające zdanie podobnie robią np. w wyborach parlamentarnych, chociaż tam jest trochę trudniej bo w trakcie nie widać wyników a poza tym ciężko wyciągnąć głos z urny;) żenuła, powagi trochę Panowie. Raz oddany głos nie ma prawa być zmieniany!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrzę na ankietę i oczom nie wierzę

Jak tak dalej, to pozostanie mi tylko zdecydować za Was

Kto jest za moim pomysłem może opuścić ręce i odejść od ściany?

A tak na serio. Może machnąć jeszcze raz szybkie 3 ankiety na 1. kształt koperty, 2. wskazówki, 3. koronkę? Bo to chyba wzbudzało największe kontrowersje. Niech to trwa, sam nie wiem, 3-4 dni i się wyjaśni. Chociaż, jak znam życie...

Może i masz rację MacAronie?

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze, jeśli dogrywka to z innymi zdjęciami, rzutami, perspektywą

po drugie, popieram pomysł z rozbudowaną ankietą, zakładającą możliwość migracji elementów - taki transformers

pozwoli ustalić co komu nie przygrało w danym projekcie - nie ma rzeczy idealnych, ale do tego dążymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto jest za moim pomysłem może opuścić ręce i odejść od ściany?

A tak na serio. Może machnąć jeszcze raz szybkie 3 ankiety na 1. kształt koperty, 2. wskazówki, 3. koronkę? Bo to chyba wzbudzało największe kontrowersje. Niech to trwa, sam nie wiem, 3-4 dni i się wyjaśni. Chociaż, jak znam życie...

Może i masz rację MacAronie?

Nie, nie mam już cierpliwości cofać się do etapu poszczegolnych elementów. to już było. Ale mam inną propozycję. Jeśli za kilka minut się nie rozstrzygnie, to poproszę Was o ostatnie głosowanie, tym razem do mnie na PW. Wystarczy wpisać A lub B. Na koniec upublicznę wyniki, by każdy mógł zobaczyć, że jego głos został uwzględniony. Czas jutro do 23.00.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po ósme - co to za ilość 66 głosów ? - kpina

pewnie góra 33 osoby kupią ten zegarek, reszta to dzieło przypadku

trzeba ustalić minimalną przewagę - np +10 głosów

mimo, że nie lubię tego robić, jeżeli tak dalej ma to wyglądać, proponuję dla MacAron i Hendrix89 przyznać pulę np 5 głosów na osobę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze, jeśli dogrywka to z innymi zdjęciami, rzutami, perspektywą

po drugie, popieram pomysł z rozbudowaną ankietą, zakładającą możliwość migracji elementów - taki transformers

pozwoli ustalić co komu nie przygrało w danym projekcie - nie ma rzeczy idealnych, ale do tego dążymy

Myślę że to dobry pomysł- chcemy by wszyscy byli zadowoleni- w każdym z dwóch projektów są świetne niektóre elementy i warto je połączyć w jednym zegarkusmile.gif

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mamy po 33. Proszę o głosowanie na PW. Myślę, że do 23.00 jutro to wystarczająco dużo czasu dla tych, którzy są zainteresowani zegarkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojjj, NIE

nie oddam Ci głosu w ten sposób, w d*pie to już mam, albo zaloguję się tu za miesiąc i kupię ten zegarek, albo oleję

skoro zacząłeś bawić się w ankiety, doprowadź to do końca - pamiętaj, ich sposób i brak tematu zbiorczego krytykowałem od samego początku

bo teraz stawiasz ludzi przed faktem dokonanym, i robisz jakąś formę nacisku

podejrzewam, że jak coś będzie nie po twojej myśli to postawisz veto jak z napisami

jeżeli chcesz mieć prawo veta (nie neguję tego) to trzeba było to zastrzec na początku

podobnie jak w produkcji sięgającej 50-100szt brak większości;

ma o tym decydować przewagą 1 czy 3 głosów ? - śmiech na sali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszło PW z mojej strony.

Proponuję jednak przedłużenie czasu do godz. 23 w poniedziałek. Lepiej dać możliwość zagłosowania osobom, które np. mają dostęp do netu tylko po pracy (lub tylko w pracy), itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Mix" obu projektów z pewnością pokaże najwłaściwsze preferencje. Niebezpieczeństwem jest możliwe zbytnie rozdrobnienie głosów ;) . Zakładając , że te 66 głosów to potencjalni nabywcy niekoniecznie kolejne głosowanie rozwiąże zdecydowanie problem. Skoro i tak od Gerlacha dostaniemy ich wizję projektu to proponuję wysłać do nich oba wzory. Może się stać tak, że z powodów technicznych powstanie u nich projekt nieco różniący się od jednego i drugiego, będący pewnego rodzaju kompromisem. Wtedy i tak trzeba będzie podjąć decyzję raz jeszcze :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojjj, NIE

nie oddam Ci głosu w ten sposób, w d*pie to już mam, albo zaloguję się tu za miesiąc i kupię ten zegarek, albo oleję

skoro zacząłeś bawić się w ankiety, doprowadź to do końca - pamiętaj, ich sposób i brak tematu zbiorczego krytykowałem od samego początku

chyba widzisz, co takie ankiety dają?

Co do tego, co Ty masz tam, gdzie wzrok nie sięga - chyba bedzie mi z tym lżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję jednak przedłużenie czasu do godz. 23 w poniedziałek. Lepiej dać możliwość zagłosowania osobom, które np. mają dostęp do netu tylko po pracy (lub tylko w pracy), itp.

Słuszna racja :huh: Przedłużam więc do 23.00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba widzisz, co takie ankiety dają?

Co do tego, co Ty masz tam, gdzie wzrok nie sięga - chyba bedzie mi z tym lżej

fajnie, że wreszcie się zgadzamy

a w/g mnie wzorowa ankieta powinna zawierać

nawet teraz - po tych wszystkich niesnaskach(gdy udało się ustalić rozmiar wyjściowy, napisy, dekiel i tarcza!)

3 koperty bazowe

3 x uszy bazowe

3-5 x wskazówki bazowe

5 x koronka bazowa

później @Dmn czy Ty powinniście w jakimś programie graficzny sklecić to w całość

i tak powstały transformers = dwa projekty poddać pod głosowanie

dałoby się to przeprowadzić w dwóch ankietach

pierwsza trwająca 3 tyg. na poszczególne elementy

druga finalna tydzień i po miesiącu mamy projekt zadowalający większość

a tak jest pieprzenie o szopenie - tu 1mm za dużo a tam 1mm za mało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie, że wreszcie się zgadzamy

a w/g mnie wzorowa ankieta powinna zawierać

nawet teraz - po tych wszystkich niesnaskach

3 koperty bazowe

3 x uszy bazowe

3-5 x wskazówki bazowe

5 x koronka bazowa

później @Dmn czy Ty powinniście w jakimś programie graficzny sklecić to w całość

i tak powstały transformers = dwa projekty poddać pod głosowanie

dałoby się to przeprowadzić w dwóch ankietach

pierwsza trwająca 3 tyg. na poszczególne elementy

druga finalna tydzień i po miesiącu mamy projekt zadowalający większość

a tak jest pieprzenie o szopenie - tu 1mm za dużo a tam 1mm za mało

No to masz gotową receptę na sukces! Nic, tylko realizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns, mam ciągle wrażenie, że kompletnie nie jesteś zainteresowany zakupem tego zegarka, ale masz najwięcej do powiedzenia, jak należy projekt zrealizować. IMHO, działasz świadomie na szkodę projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK, mam!

nie wiem czy się znacie fizycznie

ale gdybym ja to realizował, poprosiłbym @Dmn czy Ciebie o wizualizację 5 koronek(walec, diament, zdeptany diament) i co tam jeszcze głos ludu podpowiadał o wizualizację i pięć takich rysunków technicznych lub 3D zamieścił w poście zbiorczym a następnie poddał to pod głosowanie

Ty jako główny technik miałbyś decyzję w tym, które 5 projektów koronek jest w/g Ciebie godnych stawać w szranki a ankietowani wybraliby to co jest ich zdaniem najlepsze

itd. itp. z pozostałymi elementami

pomyślałeś przez chwilę, że projekt A może być lepszy B całościowo a dyskryminuje go kosa ?

więc może ktoś wolał wybrać zło konieczne w postaci kosy, skoro nie było innego wyboru?

no nic - wybór został narzucony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem do kogo piszesz o fizycznym znaniu,ale pomijam,tak po prostu jak to się mówi tiktak nie ma mnie w tym pytaniu,chodzi mi osobiście o to że i tak Cię ten zegarek nie interesuje więć daj sobie spokój

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns no jest to nawet fajna metoda budowania zegarka tylko

Osoba która zajmie się grafiką musi mieć dużo czasu na zrobienie tych elementów osobno i potem w każdej możliwej konfiguracji, bo każdy pewnie chciałby zobaczyć jak dany element komponuje się z całością.

Druga sprawa to kwestia wyboru tych elementów, z demokracją są jak widzisz problemy, albo pojawiają się jakieś lewe konta, albo ludzie usuwają głosy, albo różnica głosów rozkłada się po ~50% i wtedy też jest problem.

Cholernie ciężko zrobić taki projekt żeby zadowolić wszystkich a przy tym działać sprawnie i w miarę krótkim terminie.

peace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym wypadku nie o peace chyba chodzi :huh: ale może ja się mylę a intencje burnsa są szlachetne oczywiście ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osoba która zajmie się grafiką musi mieć dużo czasu na zrobienie tych elementów osobno i potem w każdej możliwej konfiguracji, bo każdy pewnie chciałby zobaczyć jak dany element komponuje się z całością.

Chciałbym przypomnieć,że taka propozycja jakiś czas temu została odrzucona ze względu na ilość koniecznej pracy i czas ;) Poza tym dwa powstałe projekty Damiana i Mac Arona uwzględniały sugestie ludu. Czy spodziewamy się przełomu w kolejnych ankietach i głosowaniach ? :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

flight

Dość na dzisiaj złych fluidów, na animozjach ten projekt nie powstanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok oby powstał tak po prostu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.