Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytam:

Czy mój głos jest ważny czy nie?

Mógłbyś zadać takie pytanie, gdybyś oddał głos.

ps. I wtedy nie byłoby innej odpowiedzi niż „tak”

Ale nie zagłosowałeś, więc nie próbuj teraz podkopywać wyników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podkopuje.

Głosowałem w ankiecie i potwierdziłem swój głos w wątku.

Na PW nie wysyłałem bo nic na ten temat nie było mi wiadomo.

Stąd moje pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na PW nie wysyłałem bo nic na ten temat nie było mi wiadomo.

Ale pisałem o głosowaniu na PW, nawet chyba 2 albo 3 razy. Niedoczytałeś, trudno. Ale nawet po uwzględnieniu Twojego głosu wynik by się nie zmienił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie twierdzę, że nic nie pisałeś. Stwierdzam jedynie fakt, że głosowanie miało odbywać się przez ankietę.

Zaproponowałem, żeby głos potwierdzać wpisem dla pewności. (wcześniej sugerowałem, żeby głosowały osoby które wpłacą zaliczkę)

Rozumiem, padł remis a pewne głosy były niewiarygodne i trzeba było zrobić dogrywkę ale chyba trochę słabo to wygląda skoro osoby zainteresowane nie miały możliwości głosowania.

Nie pisze tego żeby robić zamęt w temacie. Chodzi mi jedynie o to, że jeżeli brak jasnych zasad to ludzie zaczynają się zniechęcać, zrażać a to zagraża projektowi.

PS

Mam włączone obserwowanie tematu ale powiadomienia nie przychodzą od dłuższego tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę słabo to wygląda skoro osoby zainteresowane nie miały możliwości głosowania.

ależ każdy mial możliwość głosowania.

Rozumiem, że możesz mieć inny pogląd na temat tego, jak taką akcję należy przeprowadzić, ja jednak miałem taki, taki uznałem za w miarę wiarygodny. W porównaniu z dotychczasowymi ankietami oczywiście, bo w skali bezwzględnej ta wiarygodność też jest niska.

Trebor... Twój żal, że nie wygrał preferowany przez Ciebie projekt jest zrozumiały ale nic już nie zmieni.

PODSUMUJMY

W ostatnim głosowaniu zdecydowaliśmy, że ciągniemy projekt B. Wprawdzie dośc niewielką liczbą głosów, ale pozostaje nadzieja, że to przynajmniej są głosy, które dojadą z nami do mety. Jeśli dodamy do tego 50% niezdecydowanych, to mamy już jakąś podstawę do tego, by sądzić, że produkcja ruszy.

Żeby nie stać w miejscu, przypomnę się z deklem.

Z ostatniej dyskusji wybralem 2 projekty. Nie róbmy do tego ankiety. Może tym razem piszcie a ja postaram się wyłonić zwycięzcę czytając Wasze opinie.

A

post-45237-0-35553400-1331595980_thumb.jpg

B

post-45237-0-87545100-1331595987_thumb.jpg

Pojawiła się sugestia, by popracować nad wskazówkami. Ok, popracuję i oczywiście zaprezentuję Wam efekt B)

Pasek - sugeruję bez przeszyć, gladki lecz nie lakierowany, brąz bardzo ciemny, taki „torfowy”. Pokazywałem Pattiniego w tym stylu, ale może byc także innej firmy lub zaproponowany przez Gerlacha

Wszystkie te detale w jednym wątku, żeby już zamknąć temat projektu ostatecznie. Tymczasem dam do producenta projekt do technicznego rozpracowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba dekle są spoko, ale preferowałbym raczej B. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam żalu, że nie wygrał projekt na który głosowałem. Tak to jest, że jeden projekt idzie zgodnie z oczekiwaniami a inny nie. To jest mój 5 projekt w którym biorę udział i każdy kupiłem lub czekam na finalizację B)

Co więcej zadeklarowałem przy tym projekcie chęć zakupu również wersji 2 jeżeli wygra i będzie dla mnie interesująca.

Od początku podpowiadam co możemy zrobić w projekcie żeby nie dochodziło do takich sytuacji i niestety popełniamy proste błędy, które mogą odbić się na zainteresowaniu.

PS

Traktuj moje posty nie jako krytykę tylko jako troskę o projekt. Piszę bo mi zależy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach, szkoda ze nie widzialem o PW ... no ale coz. B moze tez byc, tylko ta koronka troche taka, hmm, niemiecka B)

Jesli chodzi o dekiel to oba sa fajne, ale jednak B jest troszke bardziej "oryginaly" jesli chodzi o projekt.

Obydwa sa spoko, wiec nawet jesli ten ktory mi sie mniej podoba pojedzie, i tak bedzie OK.

Dobra robota :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Dekiel B, wielkie logo mi nie pasi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że dekiel B - jest bardziej "rasowy".

Dekielek A z tym wielkim logo jest zbyt "krzykliwy" B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel B B)

Za asymetrię i odróżnianie się od pewnego utartego kanonu.

Ponadto nawiązuje on, ten dekiel, do oryginalnego z epoki

........ Taką mam koncepcję .......... :)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel B zdecydowanie.

Ja się cieszę, że ten projekt wygrał.

Co do paska, tak jak mówiłem, najpierw skonsultujmy to z fundacją, kogo oni mogą nam podsunąć B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pisałem o głosowaniu na PW, nawet chyba 2 albo 3 razy. Niedoczytałeś, trudno. Ale nawet po uwzględnieniu Twojego głosu wynik by się nie zmienił

To ja w takim razie też nie doczytałem. To jeszcze może i mój głos jest nieważny, bo nie wysłałem PW B) Powiem Tobie MacAron że do tej pory byłem baaardzo spokojny, ale widzę, że chyba niektórzy koledzy mają rację, że nie "ogarniasz" wszystkiego. I nie piszę tu ze złośliwości. Nie miej mi proszę za złe słów krytyki (nie, nie podkopuję projektu i cały czas wierzę, że się uda), ale trochę chaosu to tu jest bez dwóch zdań. Już się nie odzywam i śledzę dalej projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba dekle fajne. Cięzko się zdecydować, ale skoro mus to mus - niech będzie B B) .

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wszyscy to wszyscy, babcia też... dekiel B, bardziej rasowy.

Każdy dobry uczynek zostanie zawsze ukarany. Niby to wiem, a ciągle wpadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem, że żadne manipulacje przy deklu nie wchodzą w rachubę (wygra pewnie B - wolałbym jednak, żeby logo umieścić w jednym rzędzie z napisami albo zupełnie złamać symetrię zmniejszając je i przesuwając do prawej strony). została wspomniana możliwość drobnych korekt wskazówek i skrócenia uszu; sam przyjąłbym życzliwie przywrócenie wskazówce godzinowej "pierwotnego" kształtu (takiego jak w pierwszych wizualizacjach przedstawionych przez Dmn, czy wielokrotnie przywoływanej Omedze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwa ładne. Niech Wam będzie - B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też głosuję za deklem B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B oczywiście.

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tam się obydwa dekle podobają, ale w zasadzie dekiel B sam wymyśliłem (tutaj), więc trudno by było żebym teraz za innym głosował B)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.