Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZAPISY i WYBÓR NUMERÓW ZEGARKÓW KLUBOWYCH 2012

Rekomendowane odpowiedzi

na tych zdjeciach co nam przesłali wsadzili tarcze testową z modelu 2002 . Kolor tej tarczy nie został wybrany......wybrany został inny ( obecny model 2002 ma ciemniejszy granat) .

O tym modelu pisałeś? - Jako wybrany czy nie wybrany?

post-48368-0-02871600-1351518363_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza z Roleksa jest idealna . Przeslij im zdjęcia.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza z Roleksa jest idealna . Przeslij im zdjęcia.

Właśnie im wysłałem :)

artko25 - To co wkleiłeś to obecny model ciemniejszy od tego który nam włożyli do prototypu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Rolex jak i Nomos to faktycznie mogą być komputerowe wizualizacje gdzie wszystko wydaje się idealne i te kolory są super.

QuadrifoglioVerde wiem,że chcesz dobrze i żeby to był nasz projekt ale te kiepskie zdjęcia wprowadziły tylko zamieszanie.

Squale wie jaki ma być kolor i chyba należy im zaufać.

Myślę,że coś więcej da się powiedzieć(podoba się czy nie) jeśli przyślą dobre zdjęcia na których zegarek będzie miał wskazówki i szkło.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłałem im foty Nomosa ( real) i fote Yachtmastera ( kolor niemal identyczny z NOmosem :) ) ....napisalem im, że chcemy koloru możliwie jak najbardziej zblizonego...tj. nieco bardziej pastelowego....mniej " oczywistego" niebieskiego jak w przesłanym prototypie. Zasugerowałem, że byc moze bardziej plastyczny kolor mozna uzyskac dodając nieco szarego...ale nie tak dużo jak w Omedze Seamaster 300m :) . Myślę, że zrozumieją o co chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź Squale:

Ok, you basically need a less pronounced dark blue shade with more grey too soften the tint of blue . I will pass that to Andrea.

We will find a color that matches that, too make a extra dummy dial is not possible considering time available i think but i will ask.

Do you eventually trust us in choosing a shade of lighter more pastel blue for the dial :-)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba wypada im trust in choosing ;) . Wiedzą jaki ma być efekt, a dojdzie przecież jeszcze AR.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslimy o kolorze nomosa solara:

6114680435_4437c1d6d8_o.jpg

07022011solar011c.jpg

6167024979_98f0ae3e6e_b.jpg

6061028579_9a4794032e_b.jpg

DSC_5270800x526.jpg

heute06072011004c.jpg

heute06072011003c.jpg

Dla porownania:

SQU%25232231.JPG

SQU%25232231-3.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jlw - no właśnie dobrze pokazałeś różnice. Chcemy bardziej pastelowego/cieplejszego niebieskiego jak w Zurichu/Solarze - bardzo podobny odcień :)

Squale zrozumiało mysle o co chodzi :)

Solar ma taki bardziej VIntage odcień....taki jakby spatynowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddcien nomosa zawiera w sobie nieco zoltego/zielonego (tak mi sie wydaja) a proponowany przez Squale kolor jest zbyt "zwyczajnym" niebieskim.

Mam nadzieje, ze producent podola ten "szlachetniejszy" odcien oddac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddcien nomosa zawiera w sobie nieco zoltego/zielonego (tak mi sie wydaja) a proponowany przez Squale kolor jest zbyt "zwyczajnym" niebieskim.

I to są własnie te smaczki....tak naprawdę nie wiemy przez dodanie jakich barw Nomos uzyskał taki ciekawy odcień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę w innej sprawie.

Squale pisze o ograniczeniach czasowych - czyli w umowie z nimi uwzględniłeś termin realizacji?

Wydaje mi się, że wspominałeś kiedyś, że chciałeś umieścić w umowie jakieś kary za opóźnienia?

Pytam się, ponieważ mam ograniczone zaufanie we współpracy z Włochami (z własnego doświadczenia i zasłyszanych historii)

Jeśli dobrze zrozumiałem z odpowiedzi Squale wynika też, że nie przygotują drugiej próbnej tarczy z przygotowanym kolorem i będziemy widzieli tylko.... wizualizację komputerową??

Zdjęcia wklejone przez jlw - to jest to :)

Niebieski rzeczywiście ma "szlachetniejszy" odcień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałem podpisać taką umowę....ale bronili się :) I co im zrobisz ?? Mówisz, że Włosi nie sumienni ?? A Niemcy to sumienni ?? Nie będę przypominał ile czekaliśmy na limitację Steinharta. 90% czesci naszego zegarka to produkcja Szwajcarska...tylko bransoleta i paski są robione poza Szwajcarią. Paski w Italii a bransoleta w HK. Tak teraz rynek działa....opóźnienia są na porządku dziennym w praktycznie każdym kraju EU. Nie ma co gdybać.....pożijim uwidim :)

Ważne jest dla mnie...że mam bardzo dobry z nimi kontakt....i jestem w stanie wyegzekwować realizowanie etapów prac. Steinhart olewał klientów, nie odzywając się niekiedy parę tygodni....a dostawców części miał rozstrzelonych po całym świecie. Nie zdarzyło mi się abym na zadane jakiekolwiek pytanie nie uzyskał wyczerpującej odpowiedzi w ciągu max 1 dnia. Znacie takiego drugiego producenta ???? Wątpię. Zlewanie klientów to w tej branży norma. Pierwotnie zegarkiem klubowym miał być przecież niemiecki Hacher.....ale zerwałem z nimi rozmowy bo oczekiwanie na odpowiedzi było coraz dłuższe.....Na początku tydzień....potem dwa....potem 3...a potem to już trzeba było się upominać.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to są własnie te smaczki....tak naprawdę nie wiemy przez dodanie jakich barw Nomos uzyskał taki ciekawy odcień.

Też wydaje mi się złamany żółtym, wpada jakby w lekki turkus?

Ten zaproponowany przez Squale jest za bardzo ordynarno niebieski kojarzy mi się z kolorem farbki wodnej.

Rolex i Nomos piękne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wydaje mi się złamany żółtym, wpada jakby w lekki turkus?

Ten zaproponowany przez Squale jest za bardzo ordynarno niebieski kojarzy mi się z kolorem farbki wodnej.

Rolex i Nomos piękne.

Czyli moje odczucia są zbieżne z waszymi :) Manager zrozumiał o co chodzi i myślę, że będzie dobrze.

Niebieski złamany turkusem....lub trochę lazurowym kolorem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź Squale:

... Do you eventually trust us in choosing a shade of lighter more pastel blue for the dial :-)

QuadrifoglioVerde to chyba ich poprosiles o jasniejszy odcien, nie tylko bardziej pastelowy, tak? Zeby tylko nie wyszedl zbyt jasny. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadrifoglioVerde to chyba ich poprosiles o jasniejszy odcien, nie tylko bardziej pastelowy, tak? Zeby tylko nie wyszedl zbyt jasny. B)

troszke zle przetłumaczyles/zrozumiales. Squale napisalo ze te obszary jasniejsze maja miec bardziej pastelowy odcien. Te jasniejsze obszary ktore sa na fotrkach nomosa i rolka :) A nie ze ma byc kolor jaśniejszy tarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troszke zle przetłumaczyles/zrozumiales. Squale napisalo ze te obszary jasniejsze maja miec bardziej pastelowy odcien. Te jasniejsze obszary ktore sa na fotrkach nomosa i rolka :) A nie ze ma byc kolor jaśniejszy tarczy :)

No nie wiem :-). "shade of lighter more pastel blue" = "odcien jasniejszego bardziej pastelowego niebieskiego"

obszary jasniejszego byloby cos w stylu lighter shades of something lub podobnie. Ale nie bede sie sprzeczal. Mam nadzieje, ze bedzie OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze podeslano nam tarcze uzyta w wersji standardowej 101Atmos'a, tak troche po najprostszej linii oporu.. gdyby przeszla producent nie musial by sie wysilac.. dobrze by nas jednak bylo traktowac w miare powaznie - zazyczylismy sobie kolor nomosa to dobrze bylo by przynajmniej ten kolor sprobowac wydobyc.

SQU%25232231.JPG

squale-atmos-101-blue.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jlw - pisałem już klika postów temu o tym że jest to tarcza z modelu 101 atmos ale nie ta która jest w wersji seryjnej ( ta jest ciemniejsza). Nie porównówj zdjeć zrobionych w różnych warunkach oświetleniowych bo to bez sensu. Tutaj wydaja się niamal takie same ale w tych samych warunkach ta co nam wsadzili jest jaśniejsza. Wysłali nam tylko jako zobrazowanie na zywo jak to mzoe wygladac....i referencje dzieki ktorej bedziemy mogli im powiedziec czy chcemy coś jasniejszego czy ciemniejszego od tego co pokazali. Nasz zegarek będzie miał wyjątkowy kolor i co do tego nie ma żadnych dyskusji...nie będzie to tarcza przeszczepiona z istniejącego modelu. Dont worry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wolę, nawet kosztem wydłużenia terminu realizacji by kolor tarczy był jak najbliżej tej z Nomosa, a podesłanej próbce daleko do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Nomos solar też ma ładny kolor tarczy, wchodzący bardziej w turkusowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.