Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZAPISY i WYBÓR NUMERÓW ZEGARKÓW KLUBOWYCH 2012

Rekomendowane odpowiedzi

2945 ma nieco wiecej niebieskiego a mniej lazura . 301C - bardziej lazur. Ehhhh :) ...3015C - odrzucam chyba jednak za bardzo w zielony wpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno sie zdecydowac nie znajac efektu koncowego - mimo wszystko moj wybor padl by na cos pomiedzy 3005C a 3015C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze pytanie czy kolor ma ciemnieć przy brzegach tarczy....jak w starych vintydżach czy ma zachowywać się liniowo. 3005C moim zdaniem za jasny...możemy sobie spaprać zegarek...i zrobić chmurkowy zegarek dla smerfów.Ale generalnie trzeba przyjąć, że kolor na zegarku będzie nieco ciemniejszy niż na próbniku.

Z resztą widzicie jak na zdjęciu wyszedł kolor który producent zastosował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym pdfie kolory tez inaczej wygladaja:

http://www.oakgraphi...oad-pantone.pdf

ale cos kolo 301 z wpisu powyzej tez by mi raczej odpowiadalo.

Dobry próbnik. Generalnie 286 i 301 wyglądają tak jak na moich wklejankach....ale do rozważań jeszcze bym dołączył 302jkę ( na mojej wklejance wyglada na za ciemny ale w pdfie wyglada ciekawie) .trzeba uważać żeby nam potem zegarek za mocno w zielony nie wpadał....kolor ma być niebeiski....:D nie tak oczywisty jak 286C ( bliżej mu w tabeli do fioletu) ....ale jednak niebieski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

301 chyba najbliżej tego co chcemy osiągnąć a jaki będzie efekt końcowy tego nikt do końca nie przewidzi - aby życie miało smaczek raz dziewczyna raz chło... tzn. ryzyko musi być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze pytanie czy kolor ma ciemnieć przy brzegach tarczy....jak w starych vintydżach czy ma zachowywać się liniowo.

Moim zdaniem liniowo, jak nomos. Średnio mi się podoba te "ściemnianie" :)

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze rzeczywiscie 302C (albo nawet 2965C jak na wizualizacji z pierwszej strony watku) a odbicia swiatla spowoduja, ze tarcza wyda sie nieco jasniejsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczach mi się mieni od tych kolorów.. ale raczej 301C

Bosson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poślę do producenta info że 301C . Najwyżej wyjdzie nam kolor trochę podobny jak w Omedze 300m ;) ...ale to przecież nie oznacza że zly. Na pewno ten co jest teraz jest za bardzo niebieski...zbyt oczywisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba dobry wybór, na ekranie monitora 2935, 2945 i 301 są bardzo zbliżone. Każdy tych kolorów będzie ok, oby na tarczy pod szkłem wyglądało to podobnie. No ale trzeba podjąć to ryzyko, grunt że projekt idzie do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Patka najbardziej zblizonym odcieniem bylby wydaje mi sie 2965C:

patek_blue.jpg

Ale co do Nomosa to juz trudniej sie zdecydowac (302C?):( :

nomos_blue1.jpg

nomos_blue2.jpg

nomos_blue3.jpg

Nie wiedzac jaki bedzie efekt koncowy i wybierajac miedzy dwoma niewiadomymi zastanowilbym sie czy lepiej gdyby wyszedl odcien ciemniejszy czy jasniejszy.. co latwiej zaakceptowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj ze kolor z próbnika to jest kolor na tarczy ( ten najjaśniejszy refleks ). Odpowiada temu najjaśniejszemu obszarowi. Zastosowany kolor nie zależnie od swiatła nigdy nie bedzie jasniejszy ( nawet w pełnym sloncu na saharze) ale w zlych warunkach oswietleniowych sciemnieje i pojawia sie te ciemniejsze refleksy. wiec mysle ze generalnie nalezy chyba wybrac z palety zawsze kolor o ton jasniejszy aby uzyskac faktycznie w realu potem przy srednich warunkach oswietleniowych kolor nieco ciemniejszy. Zerknij na tarcze ktora juz jest wydrukowana...i na wzornik koloru. Nie jestem specjalistą ale wydaje mi sie ze 301 jest ok. Wydaje mi sie ze lakierujac tarcze kolorem 2965 spowodowalibyśmy ze byla by bardzo ciemna a w półmroku wręcz nie do odróżnienia od czarnej.

naprawde ciężka sprawa...ale mysle ze gorzej niz jest nie bedzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotka przeslana przez Squale jest porzadnie niedoswietlona co widac po szarosci bieli. Wiec tarcza w realu powinna byc znacznie jasniejsza.

Blue%2520Polish%2520forum.JPG

Wydaje mi sie tez, ze 301C jest nieco za bardzo blekitny.

302C moglby byc mimo wszystko tym czego szukamy.

naprawde ciężka sprawa...ale mysle ze gorzej niz jest nie bedzie

Zgadzam sie w 100% :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest latwo :rolleyes: . Chyba nie da sie dokladnie przewidziec, co wyjdzie. Mysle, ze Nomos ma ciut tej "zieleni", ktorej mniej jest w 301, a dostrzegam ja w 302 (i jeszcze bardziej w 3025). Patek idzie bardziej w strone 2955, 2965). Jesli mialbym wybierac kolor z palety "jak jest", nie biorac poprawek na to, ze w praktyce moze wyjsc za ciemny, to szedlbym w kierunku 302 i 2965. Jesli z 2965 jest ryzyko, ze wypadnie zbyt ciemny, to najbezpieczniejsza wersja byloby 302 --- tu jest troche tej "pastelowosci", o ktorej poprzednio mowiono. Barwy w pierwszym/gornym rzedzie wydaja sie ciut za jasne, ale chyba wolalbym 3015 niz 301 (bo ma ciut ciut tej "zieleni", a 301 jakby za blekitny). Chyba najbezpieczniej byloby wziac srodek, czyli 302. Nie ma madrych B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto sciagnac całą paletę w pdf. ( jlw - dał linka ) i zobaczyć ze ponad 301 są jeszcze jaśniejsze kolory. Nie wiem nie wiem :)

teraz jak patrze na na 302c to przyznaje Wam racje :( :( angry.gif .... kurde.....ale jednak boję się że w realu za bardzo nam ucieknie od niebieskiego w stronę takiego zgniłego koloru a tego takze bym nie chcial. pamiętajcie ze to sportowy zegarek a nie elegancik. Maksylanie stonowane kolory sa w eleganckich zegarkach pożądane ale w sportowych nie trzeba sie ich bać :) ...na jakiejś maksymalnie patetycznej eleganckiej tarczy ta pomaranczowa wskazówka moze wyglądać potem kuriozalnie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto sciagnac całą paletę w pdf. ( jlw - dał linka ) i zobaczyć ze ponad 301 są jeszcze jaśniejsze kolory. Nie wiem nie wiem :)

teraz jak patrze na na 302c to przyznaje Wam racje :( :( angry.gif .... kurde.....ale jednak boję się że w realu za bardzo nam ucieknie od niebieskiego w stronę takiego zgniłego koloru a tego takze bym nie chcial. pamiętajcie ze to sportowy zegarek a nie elegancik. Maksylanie stonowane kolory sa w eleganckich zegarkach pożądane ale w sportowych nie trzeba sie ich bać :) ...na jakiejś maksymalnie patetycznej eleganckiej tarczy ta pomaranczowa wskazówka moze wyglądać potem kuriozalnie....

pelna zgoda :rolleyes: . a jak popatrzylem na tabelke barw wczoraj przez Ciebie przeslana (mniejsze prostokaty), to 302 wyglada gorzej i zdecydowanie bym wtedy wybieral 301.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały dzień forum nie działało :angry: Jak dla mnie kolor musi być jaśniejszy niż w samplu squale ale jak zauważył JLW zdjęcie jest niedoświetlone i w rzeczywistości tarcza może być jaśniejsza. Jak dla mnie to idziemy po omacku.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem wybierajac 301 w najgorszym ( jasnym) wypadku wyjdzie nam cos takiego jak w tym chyba limitowanym Submarinerze. Wiec nawet w tak skrajnym przypadku nie bylo by zle :) . Moim zdaniem 301 daje bezpieczenstwo ze kolor nie skreci nam za bardzo w strone zielonego. Obecny 286 to w palecie blizej fioletu leży....i taki jakis plastikowy ten kolor jest. Wiec jak mowie gorzej nie bedzie :) moze byc tylko lepiej.

na probniku moim z poprzedniej strony 301 wpada delikatnie w zielony. na probniku jlw z pdfa juz nie bardzo. dlatego wydaje mi sie ze przy zalozeniu ze moga byc pewne przeklamania bedzie to bezpiecznzy kolor. Ani maksymalnie niebieski ani przesadziscie zielony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.