Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZAPISY i WYBÓR NUMERÓW ZEGARKÓW KLUBOWYCH 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Mi w zasadzie ten odcień pasuje ale na moim monitorze kiepsko widać. Ma być taki jak w nomosie i to jest najlepszy próbnik.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi w zasadzie ten odcień pasuje ale na moim monitorze kiepsko widać. Ma być taki jak w nomosie i to jest najlepszy próbnik.

Pytanie czy widzieliśmy Nomosa na żywo :) Bo ja NIE i Ty pewnie także NIE. Opieramy się na zdjęciach które także są różne.... Squale twierdzi że ten odcień który zaproponowali jest bardzo zbliżony do Nomosa....aczkolwiek jeszcze teraz możemy to zmienić. Generalnie Nomos ma troszkę ciemniejszą tarczę niż Breitling Superocean Heritage. Pamiętajcie że dojdzie pomarańczowa wskazówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALe w są w sieci dobrej jakości zdjęcia Nomosa więc jakiś wgląd jest. Mi pasuje ta wersja.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia faktycznie kiepskie ale moim skromnym zdaniem kolor jest ok

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia słabe, ale mam wrażenie, że na zdjęciu które jest bardziej ostre kolor zaproponowany przez Squale jest bliski temu jaki został wybrany w projekcie:

squalepolishLE_zps12b65292.png

Kolor tarczy ze szlifem słoneczkowym będzie wzorowany na tym:

uhren_neues_nomos_zuerich_blaugold20120614154916.jpg

Wybierając tylko ze zdjęć - wybieram ciemniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabo widać ten nasz kolor niebieski na tych zdjęciach ale jeżeli jest to kolor najbardziej zbliżony do Nomosa ,to jestem za :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo zalezy niestety w przypadku tarcz ze szlifem słoneczkowym od naświetlenia kadru podczas robienia zdjęcia i jeszcze dodatkowo od Waszych monitorów. Na każdym będzie wyglądać trochę inaczej :( Niestety taki urok tych tarcz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie podoba propozycja Sqale. Przychylam sie do zdania artko25, ze jest blizsza naszej sugestii. Norbert chyba slusznie zauwaza, ze zbyt jasny niebieski moze gorzej kontrastowac z pomaranczowa wskazowka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście wolałbym nawet ciemniejszy od Nomosa, bardziej pasuje mi do munduru.;-), ale wybierając na podstawie zdjęć zdecydowanie Nomos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tym o to sposobem 50% chce jaśniejszy i 50% ciemniejszy hahahah. Daj ludziom wybór :) . Należy zwrócić uwagę że będzie szkło z AR więc tarcza będzie miała ostrzejszy kolor.

No nie wiem nie wiem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się , że projekt Squale jest zbyt błękitny , powinien być ciemniejszy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze tak....Squale przygotowalo sampla ktorego kolorystyka jest jakąś tam wypadkową Niebieskiego...zwyczajnego niebieskiego. Nomos natomiast ma odcień bardziej ciepły...hmm niebieski w Nomosie jest bardziej plastyczny, pastelowy....nie wiam jak to ująć. Widzicie to ??? To nie ejst taki niebieski-niebieski , w Nomosie kolor ten skręca w nieco inne rejony :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jednak zaufał ludziom ze Squale i zostawił jak jest. Chyba że zrobią trochę jaśniej i cykną zdjęcia porównawcze.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem propozycja Squale wygląda fajnie. Zostawiłbym tak jak to zaprezentowali.

A tak patrząc na Nomosa to podobają mi się bardzo przejścia z mocno ciemnego niebieskiego do jasnego. Pewnie to gra światła ale wygląda to super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tych zdjeciach co nam przesłali wsadzili tarcze testową z modelu 2002 . Kolor tej tarczy nie został wybrany......wybrany został inny ( obecny model 2002 ma ciemniejszy granat) .

Dla nas i tak beda produkowac nowe tarcze wiec zmiana koloru nie ejst problemem. Tyle ze ten kolor ze zdjec maja juz "zapisany" w ustawieniach maszyn. Z innym muszą pokombinować. Moim zdaniem jasnosc jest OK ale kolor powinien bardziej być pastelowy a mniej niebieski. Co o tym myslicie ?? Taki delikatniejszy ?? nieco z odrobiną szarego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tych zdjeciach co nam przesłali wsadzili tarcze testową z modelu 2002 . Kolor tej tarczy nie został wybrany......wybrany został inny ( obecny model 2002 ma ciemniejszy granat) .

Dla nas i tak beda produkowac nowe tarcze wiec zmiana koloru nie ejst problemem. Tyle ze ten kolor ze zdjec maja juz "zapisany" w ustawieniach maszyn. Z innym muszą pokombinować. Moim zdaniem jasnosc jest OK ale kolor powinien bardziej być pastelowy a mniej niebieski. Co o tym myslicie ?? Taki delikatniejszy ?? nieco z odrobiną szarego??

Z chęcią zobaczyłbym tarczę z kolorem o którym piszesz - bardziej pastelowy, a mniej niebieski z odrobiną szarego

Co do jasności to jak najbardziej zostałbym przy tym co jest zaproponowane

Im dłużej patrzę na przesłane zdjęcie i porównuję do NOMOSA tym bardziej podzielam Twoje zdanie że jest to niebieski - zwykły niebieski.

Trzeba to zmienić, aby było jak NOMOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak patrząc na Nomosa to podobają mi się bardzo przejścia z mocno ciemnego niebieskiego do jasnego. Pewnie to gra światła ale wygląda to super.

Właśnie!!!

Te przejścia są fajne :)

Ale jak piszesz wynika to pewnie z gry światłem lub zdjęcie jest po obróbce komputerowej lub po prostu jest to wizualizacja komputerowa tarczy

post-48368-0-18991800-1351516223_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tego nie rozumiem. Bardziej pastelowy, a mniej niebieski z odrobiną szarego to przerasta moją zdolność percepcji. Nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić i chyba w ogóle rozróżniam tylko podstawowe kolory :P , także ze mną jak z dzieckiem za rączkę i do baru :D , godzę się na wszystko z całym dobrodziejstwem inwentarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiemy jaki ma być efekt końcowy ( zdjęcie powyżej ) , więc rozmowy o kolorze są według mnie niepotrzebne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślałem o takim odcieniu:

Nieco jaśniejszy:

breitling_superocean_heritage_chrono_blue.jpg

Uważam, że Breitling za jasny. Z drugiej strony zdjęcie prawdopodobnie jest zrobione przy dobrym oświetleniu a proponowany Squale bez mocnego oświetlenia. Może się okazać, że zbytnio się nie różnią w tych samych warunkach ekspozycji. Ideałem jest Nomos i na zdjęciach w realu (pominąć trzeba fotkę reklamową) wygląda na ciemniejszy. Zostawiłbym proponowaną opcję i zwrócił uwagę żeby bezel komponował się odcieniem do tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.