Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZAPISY i WYBÓR NUMERÓW ZEGARKÓW KLUBOWYCH 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Już rozumiem Marcin co miałeś na myśli jak pisałeś, że trudno go obfocić :)

Zegarek jest poprostu ekstra. Super się mieni w świetle (zarówno tarcza jak i bezel), koperta ma świetny profil, bardzo wygodny.

Co do pudełka to taki śmieszny akcent ale podoba mi się. Mesh bardzo fajny (już sobie poradziłem ze skracaniem :P). Jedyne co mogłoby IMO fajniej wyglądać to grawer na deklu. Jakoś tak mało wyraźny mi się wydaje... Ale co tam :) Warto było czekać, masz buteleczke dobrego wina ode mnie jak będe we Wrocławiu ;)

h3h2.jpg

h0pm.jpg

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perlisty...

Tego określenia mi brakowało na opisanie wyglądu i koloru .

Taki właśnie jest ten zegar , perlisty i rzucający się w oczy , w stylu zegarów Breitlinga .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poproszę o wysyłkę bez paska.

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin ja również przypominam o swoim istnieniu i prośbie

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16.

niesamowicie wygodny mimo pewnej optycznej masywności - patent z przesuniętą koronką sprawdza się idealnie: mogę robić pompki i nie uwiera SZOK!

mesh - jestem zachwycony, w zasadzie zdecydował, że wziąłem niebieski (głosowałem na pomarańczowy bezel)

jutro chrzest -  zanurzę go w Adriatyku

całość oceniam jako JOY and FUN

dziękuję i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma mnie w firmie...chodz dostep do neta mam. Nie będę chłopaki wysyłał codzinnie po jednym zegarku...a potem jeszcze paski. Miejcie dla mnie litość :unsure:

Paski są już naprawdę tuż tuż...

Wysłałem jedną transzę i kolejna już z paskami.

Jurek..właśnie o to chodzi ! Ten zegarek ma po prostu genialnie zaprojektowaną kopertę...zaprojektowaną w czasach gdy uwzględniano komfort użytkowania zegarka..szczególnie zegarka który miał być wyczynowy. Squale podobnie ukształtowane koperty robiło dla wielu marek. Mam zdjęcie fajne z biura Squale gdzie są pudła z samplami kopert dla różnych marek. Wkleję jak będę w firmie. Podkreślam to jeszcze raz...Squale 50 atmos to najwygodniejszy zegarek jaki miałem...zegarek którym nie można sobie zrobić kuku...mimo stali i duzej wodoszczelnosci leży tak dobrze na nadgarstku że praktycznie jest nieodczuwalny. Squale te koperty produkowało dla Blancpaina a Blancpain dostarczał gotowe zegarki dla armii niemieckiej w wersji matowej czarnej tzw Bund. Poszukajcie w sieci :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieodczuwalność tego zegarka jest mistyczna - w dłoni waży, na nadgarstku go nie czuć!

Koledzy to najbardziej entuzjastycznie przyjmowany zegarek ze wszystkich forumowych projektów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcinie drogi.

W gorącej wodzie kąpany nie jestem ale zmieniłem zdanie nt. wysyłki i proszę to uszanować.

Z informacji podawanych wcześniej wynikało, że paski będą między 10-15 lipca.Aktualizacja informacji niestety termin ten totalnie przekreśla. 15-tego ma być wysłany sample. Jakim cudem paski mają pojawić się w ciągu kilku dni w Polsce???

Reasumując - dedukuję iż na paski przyjdzie nam poczekać do września. Wcale mnie to nie cieszy.I nie chcę czekać na zegarek kolejne miesiące.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypowiedzialem sie jasno na ten temat kilka razy. Jesli Paski nie przyjadą do konca Lipca to pozostala partia zegarkow bez paskow zostanie wyslana w Lipcu. Nikt nie bedzie czekal do zadnego Wrzesnia ! Tak się rodzą fakty "medialne" a nie rzeczywiste.

Zegarki dostali Ci którzy:

-odebrali je osobiscie we Wroc,

-zamawiawiali zegarki bez paskow,

-ci ktorzy umotywowali to Tym ze wyjezdzają na urlop za kilka dni i na przelomie lipca/sierpnia ich nie bedzie.

-i ze 3 osoby ktore zadeklarowaly znacznie wczesniej ze bardzo bardzo chcą i doplacą za wysylke paskow w innym terminie.

Teraz zaczynam żałować że poszedłem na rękę :( ...zrobisz komus dobrze to potem wyjdziesz na tego złego wujka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

produkcja paskow trwa 10 dni od momentu potwierdzenia sampla. jak na razie wlosi z terminu wysylki sampla się wywiązali wiec nie widze podstaw aby im nie wierzyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perlisty...

Tego określenia mi brakowało na opisanie wyglądu i koloru .

Taki właśnie jest ten zegar , perlisty i rzucający się w oczy , w stylu zegarów Breitlinga .

Zdecydowanie Squale ma coś z Breitlinga..konkretnie modelu Vintage SuperOcean. Breitling na pewno jest lepiej wykonany bo i więcej kosztuje ale nie jestem pewien czy wygląda na nadgarstku lepiej od Squale :-) . W Braitku nie ma tego efektu 3D na tarczy a i kolor jest mało oryginalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wygody koperty to prawda, jedna z bardziej wygodnych jakie miałem na łapie. Bardzo fajnie układa się na małych nadgarstkach, nie wiem tylko czy uszy nie gryzą w nadgarstki powyżej ~20 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV proszę przeczytaj moją prośbę z postu 840# , zapomnieć rzecz ludzka ...

Jak będzie zegarek i mesh, to ja poproszę o wysyłkę bez paska, a jak już dobierzesz kolorki to mi wyślesz pasek ;)

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quadri, ja również prosiłem o wysyłkę bez pasków. Bardzo mi się spieszy i najprawdopodobniej nie będzie mnie w domu na przełomie lipca i sierpnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabrałem dziada na weekend do Gdańska, dzisiaj tylko spacerek, jutro hartowanie i test w morzu

9f4efsi3vyzy.jpg

liis69ayv01s.jpg

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... jutro hartowanie i test w morzu

A masz piankę, czy liczysz na sadełko :rolleyes:  ?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz piankę, czy liczysz na sadełko :rolleyes:  ?

Ale, to on się będzie kąpał, nie ja.  :P  :lol: 

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9f4efsi3vyzy.jpg

liis69ayv01s.jpg

Do twarzy mu w tym NATO!

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz mowicie tyle o opakowaniach, to wstawcie zdjecia :)

Oto i one, włala

ypuny2eb.jpg

tyzyburu.jpg

Po włożeniu kart: gwarancyjnej i certyfikatu troszkę się w dolnej części etui "ciągnie", a już o włożeniu instrukcji która jest grubsza to wogóle nie ma mowy, poprostu źle umieścili kieszonkę, powinna być bardzie po lewej patrząc na otwarte etui. Squale praktycznie bez zwiększania kosztów mogłoby bardziej podnieść jakość tej części okołozegarkowej: skóra naturalna zamiast ekologicznej, certyfikat wydrukowany zamiast kredytówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłoby fajnie gdyby etui było ze szlachetnego materiału - tak trochę tandetnie wygląda-na szczęście chodzi o zegarek

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłoby fajnie gdyby etui było ze szlachetnego materiału - tak trochę tandetnie wygląda-na szczęście chodzi o zegarek

Tym bardziej , że Włosi przecież słynną z wyrobów skórzanych. Chodziło o koszty..... Limitacja poniżej 50-100sztuk nie jest dla producentów w ogóle opłacalna...Squale podjęło szablę tylko ze względu na moje stosunki z Panem Lennartem ( nie doszukiwać się podtekstów :P  ).

Z resztą przekonacie się w kolejnych latach i przy kolejnych projektach ( jeśli powstaną ) jak przez ostatnie 3 lata zmieniło się podejście producentów do limitacji ( zauważcie, że nawet Gerlach nie produkuje tak małych serii :-). ). Grom zegarków sprzedawanych jest do Azji..Europa nie jest kluczowym rynkiem. Squale na Baselworld pokazało nowy model w 3 wersjach wyprodukowany w zasadzie pod naciskiem klientów z Dubaju :-) i pod ich gusta ...bo w Europie będzie ciężko o klientów na ten model.

Wyjątkiem mogą być tylko limitacje wykonywane przez małe manufaktury takie jak Dornbluth gdzie mogą zostać wyprodukowane nawet 3 sztuki limitowane...bo zegarek kosztuje 20.000zl i koszty są "all inclusive".

Dlatego zanim ktoś będzie chciał się pozbyć Squale LE niech dobrze przemyśli czy warto :-) ja swojego nie oddam przenigdy :-)....no chyba że na licytację z konkretnym poważnym celem.

Prototyp z Baselworld 2013, model MASTER w kopercie 44mm , bezel ma podobny wciskany patent jak modele 101Atmos. ( z modyfikowanym mechanizmem dla Squale, data na 12tej..uwaga! z lupką pod szklem  :P  )

577527_525864834139623_1106248895_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bardziej , że Włosi przecież słynną z wyrobów skórzanych. Chodziło o koszty..... Limitacja poniżej 50-100sztuk nie jest dla producentów w ogóle opłacalna...Squale podjęło szablę tylko ze względu na moje stosunki z Panem Lennartem ( nie doszukiwać się podtekstów :P  ).

Z resztą przekonacie się w kolejnych latach i przy kolejnych projektach ( jeśli powstaną ) jak przez ostatnie 3 lata zmieniło się podejście producentów do limitacji ( zauważcie, że nawet Gerlach nie produkuje tak małych serii :-). ). Grom zegarków sprzedawanych jest do Azji..Europa nie jest kluczowym rynkiem. Squale na Baselworld pokazało nowy model w 3 wersjach wyprodukowany w zasadzie pod naciskiem klientów z Dubaju :-) i pod ich gusta ...bo w Europie będzie ciężko o klientów na ten model.

Wyjątkiem mogą być tylko limitacje wykonywane przez małe manufaktury takie jak Dornbluth gdzie mogą zostać wyprodukowane nawet 3 sztuki limitowane...bo zegarek kosztuje 20.000zl i koszty są "all inclusive".

Dlatego zanim ktoś będzie chciał się pozbyć Squale LE niech dobrze przemyśli czy warto :-) ja swojego nie oddam przenigdy :-)....no chyba że na licytację z konkretnym poważnym celem.

Prototyp z Baselworld 2013, model MASTER w kopercie 44mm , bezel ma podobny wciskany patent jak modele 101Atmos. ( z modyfikowanym mechanizmem dla Squale, data na 12tej..uwaga! z lupką pod szklem  :P  )

Ładny egzemplarz, taki w stylu PAMowym trochę - przez co tym bardziej mi się podoba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model bardzo mi się podoba. Ciekawe kiedy wejdzie do obrotu i za ile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Europejski klient oczywiście także będzie mógł go nabyć ale cena będzie wysoka. Strzelam ok 8000zl ( głównie ze względu na modyfikowany mechanizm ). Planowany jest natomiast model bardziej przystępny cenowo bazujący na nowych kopertach i bezelach...bez modyfikowanego pod zamówienie mechanizmu. Jak będę miał niusy to oczywiście się nimi podzielę na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj sie klania - trudno powiedziec jaki ma kolor - ocence sami..

squale2012_1.jpg

squale2012_2.jpg

squale2012_3.jpg

squale2012_4.jpg

squale2012_5.jpg

Pierwsze wrazenie po wyjeciu z opakowania - jaki maly (czyli nareszcie rozmiar w sam raz!) i jak sie pieknie blyszczy (niemalze jak damska bizuteria.. ale tylko niemalze :rolleyes:  ).

Odcien niebieskiego (jak juz wczesniej wspominano) jest niesamowity, trudny do opisania ale kojarzy sie w jakis sposob z latem, moze Egiptem..

Bransoleta jest wedlug mnie bardzo wygodna, waga odpowiednia. Nie wiem dlaczego spodziewalem sie wykonczenia na wysoki polysk (polerowanej) ale jest matowa.

Moze byc trudna w regulacji w terenie jako, ze zapiecie ma tylko trzy dziurki i totalnie mozna ja regulowac w zakresie +-3mm (lub jak kto woli 0+6mm).

Podsumowujac (na szybko) - fajny letni zegarek.

Jedynym mankamentem mojego egzemplarza jest male przetarcie na bezelu miedzy minuta 27-32 i jakas mala skaza pomiedzy 13-14. Po za tym zegarek trzyma wysoka jakosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.