Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kiniol

O WDZIĘKACH MARYNY...

Rekomendowane odpowiedzi

Jaskółka dymówka, bardzo pożyteczny ptak. Zresztą prawem chroniony. 

I wcale nie taki dokuczliwy. Na pewno mniej od ludzi załatwiających swoje potrzeby po bramach i przy murkach ... :P

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To młoda samiczka dzięcioła dużego ... wylatują z gniazd na początku czerwca. Przez miesiąc rodzice dokarmiają , potem muszą sobie radzić same. A rok z upałami trudny.

Kiedyś znalazłem i wychowałem takiego pisklaka . Buszował jako podrostek po ogrodzie . Lubił sypiać po południu na sumaku w nietypowej pozie :D . Na zimę zmienił rejon ...

Zdjęcie śpiącego dzięcioła - super! :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LES ma chyba dodatkowy fakultet przyrodniczy. Przeciętny "oglądacz-podziwiacz" nie posiada tak szczegółowych informacji o zwyczajach ptaków, zwierząt i owadów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby robić zdjęcia musisz poznać dokładnie gatunek i behawiorystykę osobników, będących tematem zdjęć. Zajmuje to sporo czasu ale jest to najciekawsza część tej zabawy. W sumie to uczyło mnie paru ornitologów i zawodowych fotografów, do tego trochę książek. Coś tam łyknąłem z ich wiedzy, ale tylko trochę  ;)  :P

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mam dobry nastrój. Po dłuższej przerwie przyszła paczka z zegarem.  :)  :)

Kompletny, dziewiczy, cały i taki jak pozostałe, ma tylko inny numer. :P  :D

Zdjęcia nie będę dołączał, bo każdy wie jak wygląda roczniak. :)

Aaaaa, rok produkcji 1906.

Właśnie szukam dla niego miejsca w poczekalni i d*pa, wszystko zajęte. Chyba będę musiał kupić jakiś nowy mebel i zrobić nowy przedział w poczekalni. :)  :D

Edytowane przez dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się przerzuciłem na kieszonkowe... Zabierają znacznie mniej miejsca... serio, serio... :)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się przerzuciłem na kieszonkowe... Zabierają znacznie mniej miejsca... serio, serio... :)

Nie da się polemizować, że kieszonki zabierają mniej miejsca ale kurczę - nie da się ich "widzieć" prawie z każdego miejsca w mieszkaniu i słyszeć tykania bez przykładania ucha do koperty. Trzeba wstać i podejść do mebla.. to nie to samo jednak.

W półśnie słyszę tykanie Reszola, półokiem i półmrokiem nocy widzę zarys skrzyni i plamę bujającego się wahadła.. I głuchy odgłos bijącej baby z salonu, niczem pomruk nadchodzącej burzy.

Kieszenie choć niewątpliwe urokliwe są "tego-nie-mające". ;)

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mam dobry nastrój. Po dłuższej przerwie przyszła paczka z zegarem.  :)  :)

Właśnie szukam dla niego miejsca w poczekalni i d*pa, wszystko zajęte. Chyba będę musiał kupić jakiś nowy mebel i zrobić nowy przedział w poczekalni. :)  :D

Dziadek  w czwartek przejezdzam obok Ciebie Moge  sie  nim zaopiekowac ;):P:D

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tego akurat nie oddam bo to rocznik 1906, czyli rok urodzenia mojego Taty. :)

Mam w tej chwili z tego rocznika parkę, różnią się tylko cyferblatem i obydwa są w stanie dziewiczym. :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest to zupełnie przypadkiem, w niezrozumiały sposób Becker?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się polemizować, że kieszonki zabierają mniej miejsca ale kurczę - nie da się ich "widzieć" prawie z każdego miejsca w mieszkaniu i słyszeć tykania bez przykładania ucha do koperty. Trzeba wstać i podejść do mebla.. to nie to samo jednak.

W półśnie słyszę tykanie Reszola, półokiem i półmrokiem nocy widzę zarys skrzyni i plamę bujającego się wahadła.. I głuchy odgłos bijącej baby z salonu, niczem pomruk nadchodzącej burzy.

Kieszenie choć niewątpliwe urokliwe są "tego-nie-mające". ;)

Na kieszonki można kupić takie specjalne stojaki (są nawet takie przeszklone) i stawiać je tak jak roczniaki i inne kominkowce. :)

Nawet to ładnie wygląda IMO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chol*ra, miałem nie kupować ale znowu po taniości  :D  :D  :D

post-27334-0-45418900-1564421726_thumb.jpg

mogę odstąpić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest to zupełnie przypadkiem, w niezrozumiały sposób Becker?

Dokładnie Tak i oczywiście w sposób zupełnie niezrozumiały. :D

Żona rano odebrała paczkę i zadzwoniła z pytaniem czy to kolejny rupieć nic nie różniący się od pozostałych. :D

Grzecznie odpowiedziałem, że fachowcy potrafią odróżnić, laicy niestety nie. :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chol*ra, miałem nie kupować ale znowu po taniości  :D  :D  :D

attachicon.gif2907.jpg

mogę odstąpić ;)

Mam już dosyć...  ;)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie Tak i oczywiście w sposób zupełnie niezrozumiały. :D

Żona rano odebrała paczkę i zadzwoniła z pytaniem czy to kolejny rupieć nic nie różniący się od pozostałych. :D

Grzecznie odpowiedziałem, że fachowcy potrafią odróżnić, laicy niestety nie. :)  

Szkieletor 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejedziesz :) zapakowany zegarami po dach, z tej Francyi  ;):lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejedziesz :) zapakowany zegarami po dach, z tej Francyi  ;):lol:

Zostawilem kieszonke u  pewnego  zegarmistrza  ciekawe  co  z  niej wyjdzie ,,,,,,,

Edytowane przez janekp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkieletor 

Z 1906 roku?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W filmie VINCI jest taka scena kiedy Szyc pyta Wieckiewicza co kolekcjonerzy robia jak kupia kradziony obraz,gdzie go trzymaja i itp :D  (jesli ktos potrafi dodac ten fragment filnu to bardzo prosze-ja nie potrafie tego zrobic)

Ja tez mam dobry dzien,wczoraj wrocilem z urlopu  a dzisiaj odebralem od kolegi 4 paczki z zegarami i wlasnie je rozpakowalem.

Oczywiscie sa to  zegary roczne ,wiec wiem jak wyglada roczniak.

Dodam tylko ze jednego z tej 4 nie widzialem nigdy wczesniej :P no ale ja jeszcze malo widzialem

Edytowane przez old time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale lubicie ściemniać :ph34r:  zamiast się pochwalić nowym nabytkiem :rolleyes: i go pokazać :o 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale lubicie ściemniać :ph34r:  zamiast się pochwalić nowym nabytkiem :rolleyes: i go pokazać :o

Stopniowanie napięcia :huh:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już dosyć...  ;)

Ja też  ;)   ;) ale dzisiaj po trzeźwości spojrzałem na mój wczorajszy zakup

post-27334-0-32440200-1564489361_thumb.jpg

i ten w górnym lewym rogu to Rockford z 1886 roku wyprodukowany w tym roku w zawrotnej ilości 800 szt. !!!!

a cały nakład 3700, produkowany tylko przez 3 lata, tak coś czułem. Dla tej jednej sztuki po taniości warto było  :D  :D  :D .

Teraz tylko się modlić żeby dotarło i w całości.

Edytowane przez Kieszonkowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio przyjąłem w takim lociku po taniości Choparda i Dioegene Billodes'a...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi