Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wczoraj się wybrałem na fitting
fj6ovVy.jpeg

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: H.G.P. Diver 200m Automatic, Zenith Defy Surf, Baltic MR-01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajne macie to hobby rowerowe.Ja jeżdzę na własnym Spirit XBU55 głownie w formie cardio interwałowego 3-4 x w tygodniu ale osobne sesje nie łączę z inną aktywnością, bo kortyzol dokucza.Na typowym rowerze nie jeżdżę - ale jest siłownia , mata, spacery i basen.Człowiek się wymęczy to i w głowie inaczej od strony działania dopaminy,  endorfin itd... 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Szymon. napisał(-a):

Ja wczoraj się wybrałem na fitting
fj6ovVy.jpeg

I co wyszło, dużo do zmiany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, sanik napisał(-a):

I co wyszło, dużo do zmiany?

Na szczęście niewiele. Lekko bloki przestawione w butach żeby poprawić kąt w prawym kolanie, trochę poprawione matetki, i przesunięcie siodełka (wysokość była ok po tym przesunięciu do przodu, bo efektywna wysokość siodła mi się minimalnie zmniejszyła).

Trochę porad odnośnie ogólnej pozycji na rowerze i sprawdzałem czy szersze siodełko w ogóle zrobi różnicę, bo jestem idealnie między rozmiarami (na górnej granicy tego co mam i na dolnej większego). Ostatecznie różnia jest na poziomie błędu pomiaru, bo na jednym i drugim rozkład nacisku wygląda ok. 

26 minut temu, Genovese_ napisał(-a):

Bardzo fajne macie to hobby rowerowe.Ja jeżdzę na własnym Spirit XBU55 głownie w formie cardio interwałowego 3-4 x w tygodniu ale osobne sesje nie łączę z inną aktywnością, bo kortyzol dokucza.Na typowym rowerze nie jeżdżę - ale jest siłownia , mata, spacery i basen.Człowiek się wymęczy to i w głowie inaczej od strony działania dopaminy,  endorfin itd... 😎

Ja obecnie jeżdżę mało bo teraz jest plan skupiony na bieganiu głownie i siłownia jest zawsze tylko doregulowana objętością. Nie mam jak upchnąć roweru żeby się zregenerować po tym na czas. Ale to jeszcze kilka tygodni i potem już luz. 

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: H.G.P. Diver 200m Automatic, Zenith Defy Surf, Baltic MR-01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Szymon. napisał(-a):

Ja obecnie jeżdżę mało bo teraz jest plan skupiony na bieganiu głownie i siłownia jest zawsze tylko doregulowana objętością. Nie mam jak upchnąć roweru żeby się zregenerować po tym na czas. Ale to jeszcze kilka tygodni i potem już luz. 

Bardzo mądrze.Bo zbyt duża objętość to prosta droga do kontuzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przekonaliście mnie. Dzisiaj podjadę przymierzyć coś od POC (Ventral Air MIPS) i MET (Trenta 3K carbon MIPS).   

MET jest całkiem spoko, dobra wentylacja i dobrze leży, wagowo też jest ok, coś około 235 gramów. Ja mam mojego od około półtora roku i jest ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Teufel26 napisał(-a):

MET jest całkiem spoko, dobra wentylacja i dobrze leży, wagowo też jest ok, coś około 235 gramów. Ja mam mojego od około półtora roku i jest ok.

Dzisiaj mierzyłem kask POC Ventral Air MIPS - leżał fajnie, ale wkurzają mnie te ilości tasiemek pod brodą. Bardzo dobrze leżał KASK Protone Icon - tu nie było żadnych zwisających tasiemek, kask leżał idealnie, a dodatkowo z tyłu OCTOFIT+ posiada pionowy stabilizator zapewniając większą stabilność. Tylko METa nie udało mi się przymierzyć.  https://share.google/y4Jps06efwLqIsF0L

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli KASK leżał idealnie to nie ma co szukać, to bardzo dobry wybór. Nie wiem jak w KASK, ale w MET jest mały problem z dbaniem o paski, nie da się ich wyjąć i żeby je wyprać, trzeba bawić się z całym kaskiem. W ABUS AirBreaker mogę wypić paski i wyprać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj podniosłem kierownicę o ostatni krążek i teraz mam optymalną sylwetkę, a jazda jest jeszcze wygodniejsza. Plecy wytrzymały 45km po lasach i ścieżkach rowerowych bez problemów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kask mojego kolegi, ma niecałe dwa lata.. Zrobił w nim około 10k, Szkocja - Hiszpania - Włochy - Maroko i Słowacja, wymieniłem te kraje bo może warunki pogodowe miały na to jakiś wpływ? 
Kask po prostu popękał (tak sam od siebie 🫪) i podczas ostatniej wyprawy kolega musiał szukać nowej sztuki. 

44b83577-c933-43db-97ae-cdf96266964c.jpeg

b669fce4-e43b-4468-92b3-c239d94be624.jpeg

b259a379-80f2-43e8-8a96-d938f754d7e5.jpeg

5cc1aaf8-7a75-4f17-90f0-4faab45f33f1.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Londek napisał(-a):

To kask mojego kolegi, ma niecałe dwa lata.. Zrobił w nim około 10k, Szkocja - Hiszpania - Włochy - Maroko i Słowacja, wymieniłem te kraje bo może warunki pogodowe miały na to jakiś wpływ? 
Kask po prostu popękał (tak sam od siebie 🫪) i podczas ostatniej wyprawy kolega musiał szukać nowej sztuki. 

44b83577-c933-43db-97ae-cdf96266964c.jpeg

b669fce4-e43b-4468-92b3-c239d94be624.jpeg

b259a379-80f2-43e8-8a96-d938f754d7e5.jpeg

5cc1aaf8-7a75-4f17-90f0-4faab45f33f1.jpeg

Tak wygląda kask po uderzeniach.

Od samego noszenia tak popękał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, sanik said:

Tak wygląda kask po uderzeniach.

Od samego noszenia tak popękał?

Żadnych uderzeń, Kask właśnie wysłał mu nową sztukę… Ale kumpel już inaczej patrzy na tą markę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj też publicznie podziękuję koledze Mariuszowi @mario1971 za pomocą w zamówieniu roweru. Też będzie Trek checkpoint sl7 i w tym samym kolorze🙂.

Jak przyślą mi paczkę, to się pochwalę. Ten będzie na dojazdy do pracy i wycieczki po mojej okolicy. Canyon zostanie na wypady w góry.

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.09.2026 o 21:55, Teufel26 napisał(-a):

Majorka na spontanie – tylko tydzień, odpoczynek i żadnych rowerów… Miało być 😅

Skończyło się jak zawsze: wynajęliśmy dwa Gianty TCR na Shimano 105 Di2. Rower może d*py nie urywa, ale robi robotę 😉 Pierwsze 100 km i ponad 1000 metrów przewyższenia już pękło. 🚴‍♂️🚴‍♀️

Urlop bez roweru najwyraźniej się u nas nie liczy 😎

IMG_5932.jpeg

IMG_5944.jpeg

IMG_5930.jpeg

Capdepera - piękne miejsce, świetne punkty widokowe w okolicy. Formentor zapewne w planach albo już zaliczony bo bez tego Majorka się nie liczy :) 

IMG_8513.JPG

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Capdepera - piękne miejsce, świetne punkty widokowe w okolicy. Formentor zapewne w planach albo już zaliczony bo bez tego Majorka się nie liczy  
IMG_8513.thumb.JPG.71164adbbcc6742124efb93100417d0e.JPG

Formentor następnym razem, raczej na swoich rowerach. Z tymi wypożyczonymi było wszystko ok, ale jednak tych kilka milimetrów w ustawieniach robi różnicę.
Ciesze się, że pomimo spontanicznego wyjazdu dużo zwiedziliśmy. W dwa dni wyszło nam 190 km i 1800 metrów przewyższenia. Szczerze mówiąc zwiedzaliśmy Majorkę w taki sposób, że trzeba nieźle zabłądzić żeby tam trafić a trafiło się kilka fajnych podjazdów i zjazdów. Poza tym wiele kilometrów było pusto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy znajdę w Warszawie sklep stacjonarny, który ma szeroki wybór kasków firmy MET? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z przeciekami, dziś Canyon zaprezentował nowego wyścigowego gravela Grail. Prześwit na opony do 57mm 😀

Co ciekawe oferta jest dostępna od godz. 11.00 a już nie ma dostępnych popularnych rozmiarów 😜

IMG_20260917_121453.jpg

FB_IMG_1789640061302.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standard u Canyona... mają po 10szt. i "wielka premiera". A potem ludzie czekają miesiącami🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zypełnie serio, to Nowe topowe Van Rysele w Decathlonie są bardzo spoko. Fajnie zaprojektowane kaski, MIPS, klamra Fidlock. NAprawdę dobra propozycja za jeszcze zjadliwą kasę jak na to co oferuje. 
Road Cycling Helmet RCR-F Mips - White

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Szymon. napisał(-a):

Zypełnie serio, to Nowe topowe Van Rysele w Decathlonie są bardzo spoko. Fajnie zaprojektowane kaski, MIPS, klamra Fidlock. NAprawdę dobra propozycja za jeszcze zjadliwą kasę jak na to co oferuje. 

Tak jest, ludzie sobie je chwalą, a czasami są też promki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczekiwaniu na Trek'a dzisiaj był wyjazd do Szczawnicy 🙂.  Typowe MTB 😛

Screenshot_20260919_140010_Garmin Connect.jpg

20260919_083701.jpg

20260919_085333.jpg

20260919_095007.jpg

20260919_101629.jpg

20260919_103007.jpg

20260919_104801.jpg

20260919_105019.jpg

20260919_105119.jpg

20260919_114635.jpg

20260919_120941.jpg

A tak na marginesie, to ciekawie Trek sprzedaje rowery. Otóż checkpoint jest dostarczany bez pedałów 🤯. Te trzeba sobie dokupić 🤬. To tak jakby auto można było kupić bez opon😲. Rozumiem że klient może chcieć platformy lub wpinane. Jednak jakieś podstawowe, najzwyklejsze można dać. 

Tak przy okazji zapytam czy buty wpinane jakieś polecacie? Wziąłem pedały z dzieloną platfomą od shimano o ile ma to znaczenie. 

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, piteks napisał(-a):

20260919_083701.jpg

20260919_085333.jpg

20260919_095007.jpg

20260919_101629.jpg

20260919_103007.jpg

20260919_104801.jpg

20260919_105019.jpg

20260919_105119.jpg

20260919_114635.jpg

20260919_120941.jpg

A tak na marginesie, to ciekawie Trek sprzedaje rowery. Otóż checkpoint jest dostarczany bez pedałów 🤯. Te trzeba sobie dokupić 🤬. To tak jakby auto można było kupić bez opon😲. Rozumiem że klient może chcieć platformy lub wpinane. Jednak jakieś podstawowe, najzwyklejsze można dać. 

Tak przy okazji zapytam czy buty wpinane jakieś polecacie? Wziąłem pedały z dzieloną platfomą od shimano o ile ma to znaczenie. 

Wszyscy tak sprzedają. Nie kojarzę aby w wyposażeniu roweru ktoś pedały wymieniał.

To prędzej gest sprzedawcy może być, że dorzuci coś od siebie, raczej mocno bidżetowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kojarzę, że w EU a na pewno w DE pedały są wymagane prawnie jak oświetlenie, więc mi zawsze dołączali byle co, ale dołączali. Decathlon też te rzeczy daje.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zamówiłem kask GIRO Aries Spherical matte black/frequency orange w rozmiarze L. Jak dojedzie, to skrobię parę słów. 

38953_D97_1 (1).png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, piteks napisał(-a):

20260919_083701.jpg

20260919_085333.jpg

20260919_095007.jpg

20260919_101629.jpg

20260919_103007.jpg

20260919_104801.jpg

20260919_105019.jpg

20260919_105119.jpg

20260919_114635.jpg

20260919_120941.jpg

Shimano XC-1, podstawowy model, wygodne, trwałe, jeżdżę trzeci sezon, wczesniej przez kilka lat miałem poprzedni model, zero problemów, tyle, że nie ma +100 do wyglądu i "Pro".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi