Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

no tak ale na razie czekam do przeglądu. Pressfity strzelajo i o tym wie każdy. ISO - nie wiem, jeździłem wcześniej na demówce, tam był podwójny, rower miał pewnie już nakulane trochę km i ogólnie nie pamiętam, żeby coś tam strzelało ale np na główce był lekki "luz" właśnie z powodu łącznika. Tutaj może może musi się ułożyć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie taki cudowny ten Isospeed jak go malują :(

Edytowane przez Sebak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie twierdzę że to on, po prostu wg mnie może wydawać takie dźwięki chociaż bardziej to wskazuje na pf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty kupiłeś nowy rower, czy demo ? To przecież praktycznie nowy rower i wydaje się trochę dziwne, żeby już łożyska padły.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luz na główce z powodu iso.. No to nie wygląda kolorowo .

A kasowalny chociaż ?

To, że w nowym rowerze coś Ci stuka, to też nie ciekawie .

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój nowy też zaczął strzelać/pukać przed 200km. Pisalem o tym, dźwięk nie do zlokalizowania, tylko przy nacisku prawą nogą. Wszystko rozebrane w drobny mak. Korba poszła na gwarancję. Moim zdaniem blat puścił na mocowaniu cinch i je po kroczku wytrzepał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba juz o tym pisalem. Mnie tez przy nacisku prawego pedalu cos trzeszczalo i bylem przekonany ze to suport padl, ale posmarowalem oliwa mocowania pretow w siodelku i zapomnialem o problemie.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam nowy, o demówce pisałem z zeszłego roku. Iso na główce ramy nie mam ale w tamtej demówce była mocno wyczuwalna jego praca. U mnie jest iso na podsiodłówce, sztyca alu i pewnie drgania tłumi ale przy naciśnięciu ręką nie czuć żeby coś się ruszało. W droższych wersjach jest regulowany iso z tyłu ale tak ogólnie to jakiś sworzeń oblany tworzywem, które ma mu dawać możliwość ruchu, tutaj nie ma co regulować ale to też nie daje efektu, jakby coś było rozkręcone w rowerze. Jak ktoś wie jak pracuje wahacz na tulejach w samochodzie to wie ocb  :P

Dziwnie uczucie jak dla mnie daje amortyzowany mostek w specu.

A pf nie strzela jak padną łożyska tylko jak wkład pracuje w mufie. 

Teraz szczerze mówiąc mało mam czasu żeby grzebać przy tym, jest pogoda, chcę zrobić trochę km żeby go oddać na pierwszy przegląd i niech tam się tym zajmą. W x-calibrze też mi sztyca w podsiodłówce czasami cykała i było ok

żeby nie pisać nowego posta

IMG_20181102_153735.jpg

IMG_20181102_161018.jpg

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś ten po prawej jeździł :D

6e4de894f98c0f765bfffc8014aca398.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś była gleba w lesie. Na szczęście skończyło się  na strachu i siniaku.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja co kiedyś opisałem, to w sumie też ma siniaku ... Ale wielkości dłoni. I wizytą na sorze ;)

I dość poważnie uszkodzonym GT.

Nie rozwaliłeś nic?

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iso na główce ramy

Sprawdź sobie co masz w rurze sterowej: gwiazdkę czy takie rozporowe coś. Ja u siebie wymieniłem ten wynalazek z zwykła gwiazdkę i problem luzu na sterach zniknął.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozporowe coś to ekspander.

Stosowane w karbonie.

Miałeś ekspander w alu ?

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wjechałem w błotnistą koleinę ukrytą pod liśćmi. Położyło mnie na bok i lekko przywaliłem o glebę właśnie bokiem i głową. Rower ok a siniaka nabił mi pedał na goleniu. Nowe doświadczenie bo to moja pierwsza gleba.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku tak samo .

Leciałem na plecy . Na camelbaka i potem głowa . I 3 metry darłem po ziemi .

A noga wtedy to nawet nie wiem jak oberwała. Prawdopodobnie rama uderzyła w udo .

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie jest gwiazdka (na 99%), jak przekładałem podkład nad mostek to nawet nie zwracałem uwagi. Miałem przełożyć wszystkie, jak przekładałem to stwierdziłem, że przełożę tylko 2 z 3. Teraz nie chce mi się odkręcać linki hebla ale z chęcią przełożyłbym ostatnią podkładkę nad mostek. Tylko wtedy fajnie byłoby przyciąć sterówkę na wymiar.

Co do cykania u mnie - przy równej jeździe jest cisza, jak mocniej się depta na pedały to czasami coś strzeli. Przy stawaniu na nich - nie zawsze. Dzisiaj jak wróciłem to podeptałem po lewym pedale uginając ramę - cykło i dalej cisza, jak się szarpie za siodełko na bok to cyka - może iso musi być przesmarowane czy coś, może musi się ułożyć. W każdym razie - przed pierwszym przeglądem nic nie będę tam dłubał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozporowe coś to ekspander.

Stosowane w karbonie.

Miałeś ekspander w alu ?

Tak sobie wymyślił jakiś mądrala, widelec jest kartonowy, z rura Alu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Edytowane przez john.doe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi