Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość awi

A gdzie to?

A gdzie to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Portofino w porcie, Cannes dwa butiki i Monaco butik Zegg & Cerlati. Głupio robić fotki witrynom sklepowym, ale niech tam :) ceny są wszędzie wyłożone i aktualne. W butikach pytalem o dostępność. Wszystkie od ręki ! Jedynie nowa Daytona z ceramicznym pierścieniem wymaga czekania, długiego czekania bo nawet 2 - 3 lata. Serwis co najmniej miesiąc.post-24159-0-29174100-1474735015_thumb.jpegpost-24159-0-54141000-1474735056_thumb.jpegpost-24159-0-62015700-1474735079_thumb.jpegpost-24159-0-98066500-1474735098_thumb.jpeg

Dlaczego na Daytonę prowadzone są zapisy ???

Czy ten zegarek jest wytwarzany w warunkach próżni i braku ciążenia na orbicie wokół ziemskiej ? Czy materiały do jego mechanizmu są pozyskiwane poza błękitnym globem ?

Moje dociekania na ten temat kwitowano uśmiechem i słowami - taka polityka firmy, mało go produkują. Ot i wszystko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest szansa rozpoznania do jakiego modelu będzie pasował ten RubberB? Zadałem pytanie sprzedającemu ale patrząc po tytule aukcji nie będzie zorientowany :unsure:

http://allegro.pl/rolex-pasek-guma-rubber-b-omega-tag-heuer-tudor-i6521807998.html

Wystarczy sie dopytać o nr. Bo na zdjęciu kiepsko widać! I bedzie wszystko jasne! Ja mam m106 i wtedy pasuje np. do 16610!

Edt.

Ale chyba jest to właśnie m106!

I już sprzedany! :D

Szybko poszło! Ale cena była dobra! :)

Edytowane przez szwed

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Nie wiem, czy ten temat juz był...ale nie szkodzi aby odświeżyć wiedzę. 

Sądzę że dużo osób zaciekawiło lub nawet zaskoczyło nowe design "Airking" z ostatniej Baselword 2015 - za dużo, chaos, nieczytelne itd...

Historie tej Airking można przeszukać do lat 30-tych, kiedy pionierze lotnictwa je nosili. Teraz Airking zmieniła twarz i jest bardziej "męski" z wyglądu zegarek. To ponoć jest związane że Airking zmieniła płaszczyznę, z chmur na ziemie i z projektem, w którym Rolex jest jeden z partnerów (czasowych) dla:

Bloodhound Project: http://www.bloodhoundssc.com - "samochód" który łamie bariery 1000 mil / godz

dyyt3l99.jpg

źródło: http://imgur.com/iPybTJO

2a27esfn.jpg

źródło: http://imgur.com/q5a8M4y

Ten projekt jest ponoć łącznikiem z nową twarzą Airking-a 

qsyiuq33.jpg

Dla mnie, może też dla innych, to wszystko, teraz robi sens, patrząc się na ten Airking i stawia ją w trochę innym, bardziej pozytywnym świetle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Awi, przyznaje ze nie wiedzialem, ciekawe.

Mnie jednak nowy Airking podoba sie od poczatku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@pablo - Nie choruje na niego..ale, co raz bardziej, z każdym zdjęciem, wygląda lepiej. Bardzo sceptyczny byłym na początku. Ale każdy zasługuje na drugą szanse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nie wiedziałem o tym! Dzięki Andreas!

Ps.

Jestem pewien ze ten zegarek jest bardzo dobrą inwestycja! Nikomu sie nie podoba mało sprzedanych tak wiec za xx lat bedzie bardzo poszukiwany!!! :)

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bogaty kraj to i stalowych zegarkow nie sprowadzaja :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co bic piany ;)

Sa momenty, ze mozna kazdy model w stali przymierzyc i... KUPIC :blink:B)  A nagle jakis czar... i wszystko na zamowienie za 100 lat :D  Sam to przerabialem - takie zycie :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Jakby ktoś chciał, to jest akurat nowa, nienoszona Daytona WD za EUR 15.900 do kupienia od ręki - mogę służyć pomocą / kontaktem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie jednak nowy Airking podoba sie od poczatku :)

Mnie również, podobny do Explorera 1 ale przynajmniej "jakiś". Explorer 1 wygląda jakby do Oyster Perpetual przyczepić wskazówki od Suba. Przekładając na branżę moto - jak rodzinny sedan pokroju Opla Astry ze spoilerami od Imprezy WRX STI. Ni pies ni wydra, czytaj kondon.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja jakiś dziwny jestem, bo mi Explorer 1 2016 bardzo się podoba- fajny, skromny zegarek(tylko dla mnie standardowo brakuje w nim daty),

a od tego "jakiegoś" Airkinga jak mnie odrzucało, tak wciąż odrzuca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy ten temat juz był...ale nie szkodzi aby odświeżyć wiedzę. 

Sądzę że dużo osób zaciekawiło lub nawet zaskoczyło nowe design "Airking" z ostatniej Baselword 2015 - za dużo, chaos, nieczytelne itd...

Historie tej Airking można przeszukać do lat 30-tych, kiedy pionierze lotnictwa je nosili. Teraz Airking zmieniła twarz i jest bardziej "męski" z wyglądu zegarek. To ponoć jest związane że Airking zmieniła płaszczyznę, z chmur na ziemie i z projektem, w którym Rolex jest jeden z partnerów (czasowych) dla:

Bloodhound Project: http://www.bloodhoundssc.com - "samochód" który łamie bariery 1000 mil / godz

źródło: http://imgur.com/iPybTJO

źródło: http://imgur.com/q5a8M4y

Ten projekt jest ponoć łącznikiem z nową twarzą Airking-a 

Dla mnie, może też dla innych, to wszystko, teraz robi sens, patrząc się na ten Airking i stawia ją w trochę innym, bardziej pozytywnym świetle ;)

Nie wiem ale dla mnie to nic nie zmienia, ani się kolorami nie zgrywają, bo bolid niebieski a w rolex-ie zieleń,

a i tarcza w bolidzie normalna, bez tych dziwnych rozbijających całość, indeksów godzinowych.

Dla mnie nieudany projekt ( teraz dam im trochę czasu aby otrząsnęli się po mojej opinii  :lol: )

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, zielone tylko wstawki w zegarach które dostarcza Rolex a cały bolid niebieski  :wacko: , taka spójność  :) .

a tarcza choć podobna to właśnie pozbawiona najbardziej kontrowersyjnego elementu.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skromny niech będzie Perfect sobie se. A nie Rolex :P

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie za tą cenę.

Brak pudła i papierów (niemal standard u Pana Brysiaka) i zegarek mocno odświeżony, uszy już nie mają ostrych kantów i widać nie fabryczne szlify .

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie za tą cenę.

Brak pudła i papierów (niemal standard u Pana Brysiaka) i zegarek mocno odświeżony, uszy już nie mają ostrych kantów i widać nie fabryczne szlify .

Dzięki Mikołaj78, daję sobie spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy GMT Master jest bez oryginalnego pudełka i bez dokumentów.Jakiś taki podejrzany się wydaje.

️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy GMT Master jest bez oryginalnego pudełka i bez dokumentów.Jakiś taki podejrzany się wydaje.

A co jest konkretnie podejrzane?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłbyś Rolka bez dokumentów czy szukałbyś w komplecie?

️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi