Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety na forum brak jest recenzji właściciela Roleksa, która byłaby odpowiednikiem recenzji Tejota. Owszem jest recenzja Łukasza na ch24: https://ch24.pl/recenzja-rolex-datejust-41mm-zdjecia-cena/ Uważam ją jednak za niewystarczającą do wyrobienia sobie zdania, który zegarek jest lepszy - Omega AT, czy Rolex DJ 41.

Wybierz Omegę, nie jest „ za droga” i nikt nie pomyśli że jesteś ”korpoludkiem celebrującym pierwszą w życiu premię”. Tylko biorąc pod uwagę utratę wartości , zbieranie na PP może potrwać dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze 40mm rolexa typu sub to ideał nosząc jakiś chronograf z lat 60tych też nie czuje dyskomfortu typu 38mm a nie mam jakiegoś mega nadgarstka ,żeby nie bylo że jakas dziwna miara na drugim zdjęciu widac ze normalna miara

post-37475-0-55504400-1534877250_thumb.jpg

post-37475-0-34286900-1534877488_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Wybierz Omegę, nie jest „ za droga” i nikt nie pomyśli że jesteś ”korpoludkiem celebrującym pierwszą w życiu premię”. Tylko biorąc pod uwagę utratę wartości , zbieranie na PP może potrwać dłużej.

Mam, choć nie AT - zob. post 14796 w temacie Omegi.

Btw. ale Ci ból istnienia trzewia targa....

Edytowane przez norbie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak duży masz nadgarstek?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Nie za wielki, ok 18 cm ale ja mierzę na wysokości kostki, a nie jak niektórzy nieco dalej w stronę łokcia

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam, choć nie AT - zob. post 14796 w temacie Omegi.

Btw. ale Ci ból istnienia trzewia targa....

Chciałem pomóc, zakładając, że zgubiłeś się w tym wątku...i zapomniałeś o niektórych kryteriach, które chyba są dla Ciebie ważne bo niedawno o nich wspominałeś w innym wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż - w załączonych recenzjach mam wszystkie potrzebne i niepotrzebne informacje, świetne zdjęcia, video ....z drugiej strony jak ktoś odczuwa niedosyt ...Mamy tyle portali że zamiast kłócić się między sobą i ścigać w publikowaniu tych samych pakietów prasowych może któryś zechce zrecenzować tak popularny zegarek.

Ależ nie ma najmniejszego problemu. Podeślijcie mi oba zegarki to walnę recenzję jakiej świat nie widział ;)

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jak co, ale bransoletę Suba jest chyba najłatwiej dopasować i wypośrodkować. Ma nie tylko half linki, ale też genialną mikroregulację. Mnie w niczym nie przeszkadza i jest wygodna, nadgarstek aktualnie 17cm.

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo rzeczywiście jest wielka, im większy nadgarstek tym bardziej korzystnie wygląda, natomiast kwestia wygody i szybkiego dopasowania moim zdaniem jest bezdyskusyjna.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki. Tylko przeraża mnie wielkość tej zapinki, ona jest prawie na całą szerokość nadgarstka?

No jest spora, ale dobrze się układa i stanowi przeciwwagę dla zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapięcie w Subie ma 47mm długości.

I to wizualnie niestety jest kawał blachy , zwłaszcza jak sięga od krawędzi do krawędzi nadgarstka. Mogliby to poprawić robiąc szybką regulację może nieco w mniejszym zakresie ale na szerokości zapinki jak w GMT lub Daytonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olaboga, nie wolno porównywać Rolexa do Omegi, to wszak inne światy! ;)

Nie no nawet trzeba , szczególnie jeśli zegarki są na bardzo zbliżonym poziomie.

Mniej sensowne może być porównywanie zegarków z różnych półek natomiast , bo rezultat zbyt oczywisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za wielki, ok 18 cm ale ja mierzę na wysokości kostki, a nie jak niektórzy nieco dalej w stronę łokcia

wyczuwam aluzję do mojej osoby;p

dzięki. Tylko przeraża mnie wielkość tej zapinki, ona jest prawie na całą szerokość nadgarstka?

ja mam mikrą łapkę i nie odczuwałem dyskomfortu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jest spora, ale dobrze się układa i stanowi przeciwwagę dla zegarka.

Co Wy z tą przeciwwagą? 

@Mirosuaw, Ty masz zdaje się GSa, tam zapięcie jest malutkie a ultrawygodne i żadna przeciwwaga nie jest konieczna, w starszych Subach też jakoś nie była.

Wielkie jest i tyle, nie ma co ich na siłę tłumaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzajcie z genialnością mikroregulacji w Subie bo jest generalnie w porównaniu do naprawdę dobrych mikroregulacji cienka jak d*pa węża. Trochę obiektywizmu.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzajcie z genialnością mikroregulacji w Subie bo jest generalnie w porównaniu do naprawdę dobrych mikroregulacji cienka jak d*pa węża. Trochę obiektywizmu.

Trudno tutaj o pełen obiektywizm, bo i oceny (przynajmniej moja) oparta jest na osobistych doświadczeniach z zegarkami, a właściwie bransoletami z mikroregulacją, które posiadam lub posiadałem i używałem (nie na recenzjach innych użytkowników). Z pewnością są lepsze bransolety z mikroregulacjami ale prawdopodobnie w "bogatszych" modelach. W przedziale Suba, oczywiście jak dla mnie, jest i wygodna i praktyczna, ale z opiniami jest podobnie jak z wyborami ..."jeden woli pomidory, drugi córkę ogrodnika"... ;) Niemniej jednak szanując Twoją opinię, pozwolisz, że się z nią na tym etapie moich doświadczeń z mikroregulacjami nie zgodzę, co nie znaczy,że mnie przykładami nie przekonasz. :)  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wy z tą przeciwwagą?

@Mirosuaw, Ty masz zdaje się GSa, tam zapięcie jest malutkie a ultrawygodne i żadna przeciwwaga nie jest konieczna.

Tak, w GS jest bardzo dobre zapięcie, pod warunkiem, że dopasujesz długość bransolety, a z tym trudniej niż w Subie. No i mój GS jest dużo lżejszy, nie potrzebuje "przeciwwagi".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przestrzeni lat spędzonych na forum doszedłem do etapu lubienia Rolexa - od punktu w którym był dla mnie odpustowo/obciachowy ;). Jednak nadal zauważam, że bardziej zagorzali miłośnicy niż ja, wiele rzeczy, elementów, sytuacji, które sami zapewne uznali by za wady w każdym innym przypadku, to jeśli chodzi występowanie ich u Rolexa przedstawiają to i może nawet szczerze traktują, jako wartościowe dodatki, "ficzery" itp :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi