Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ZlyNY

Krystianie, zostawić w domu. Nawet jeśli nie ukradną, to mógłbyś go zarysować o stół. Ponadto nawet bez zegarka bądź czujny, nie zachowuj się nerwowo i nie rozglądaj. Po prostu nie ściągaj podejrzeń, że w domu zostawiłeś Omegi i Rolexy. Licho nie śpi. Podczas tańców wahnik mógłby mieć za duże przeciążenia, a to mogłoby ponadnormatywnie zużyć mechanizm. Do tego dokładność chodu mogłaby się zmienić chwilowo przez czas tańców, co zaburzyłoby pomiary dokładności chodu (zakładam, że tak jak wszyscy sprawdzasz kilka razy dziennie). Mógłbyś też chuchać oparami alkoholowymi, żeby szkiełko przetrzeć, a wiadomo że jeśli koronką byłaby niefortunnie słabo dokręcona to chuchy dotarłyby do mechanizmu i nieszczęście gotowe. Szanuj swoje pieniądze i zostaw w domu pod kocem nikomu o tym nie mówiąc (ani o miejscu ani o kolorze koca).

Dlatego ja nie tancze szybkich hihi.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację, a zegarek założę jutro do kościoła... kurdę, zapomniałem, że nie chodzę do kościoła, a poza tym tam chyba najwięcej złodziei się kręci.

Po czym wnosisz? Bardzo często chodzę do kościoła i od 40 lat nikt mnie tam nie okradł, ani nie słyszałem o takich przypadkach. Możesz podać konkrety?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym kiedyś, w dalekiej przyszłości, mógł pozwolić sobie na kupno Rolka, to właśnie takiego  :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na granicy ryzyka, czy już przekroczona?

Wariacie... Jesteś szybki i wściekły! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czym wnosisz? Bardzo często chodzę do kościoła i od 40 lat nikt mnie tam nie okradł, ani nie słyszałem o takich przypadkach. Możesz podać konkrety?

Nie podał jakiego kościoła, pewnie chodziło o scjentologów co to scyzorykiem chszczą progeniturę :)

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że kolega użył przenośni i nie chodzi o tradycyjnych złodziejaszków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

To ja prawie tyle samo na ulicy i też zegarka nikt nie ukradł, ani nie dostałem wpierdolu przy próbie kradzieży.

Ps. Z imprezy zegarek wrócił cały, ale od wczoraj wiem więcej. Wiem teraz, że żyję na krawędzi zakładając go ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Krystian - widać, że masz cojones. Rolex to zegarek tylko dla prawdziwych macho, A jak macho zje trochę nachos, to odważy się w Roleksie i do kościoła zajrzeć. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym kiedyś, w dalekiej przyszłości, mógł pozwolić sobie na kupno Rolka, to właśnie takiego  :wub:

Polecam  :)

Wariacie... Jesteś szybki i wściekły! ;)

A co ciekawe to byłem wtedy sam na takiej dosyć odludnej uliczce w Sopocie, całkiem blisko lasu - ryzyko było spore  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdziuuuuuu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystian - widać, że masz cojones. Rolex to zegarek tylko dla prawdziwych macho, A jak macho zje trochę nachos, to odważy się w Roleksie i do kościoła zajrzeć. :)

Ale zaglądać tam bez celu? Szkoda czasu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poważnie: ludzie mają dla ochrony oblepione zegarki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak gazetą zaklejają :)

A na poważnie, część forumowiczów na pewno nosi z folią na deklu bo później sprzedaje używany z folijką oryginalną na deklu.

A czy więcej mają ponaklejane? Pewnie ktoś się znajdzie. Skoro niektórzy mają folie na siedzeniach w aucie i na to pokrowce to i statystycznie wśród "zegarkowców" muszą być tacy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nie ? Widziałem już dywany w salonie zabezpieczone folią po workach od nawozów czy pilota od TV w torebce foliowej. :rolleyes:

A zegarek przecież cenniejszy od jakiegoś dywana, o pilocie TV już nie wspominając :huh:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UK- dziki kraj, dzikie zwyczaje. Ja podczas wczorajszego spaceru ulicami Oslo namierzyłem kilkanaście Rolexow (złote Daytony, Yachtmaster II, troche TT i kilka vintage) do tego 3 PP Nautilusy mnóstwo Panerai i Breitling i nikt nie myśli o stracie zegarka, każdy rozkoszuje się pogoda i mile spędzonym czasem :) Także na przechadzkę z zegarkiem zapraszam do Oslo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim miejscu brałbym Patka.Bez wątpienia.Zamiast patrzec na ludzi bądz okolice to ten zagląda ludziom pod mankiet 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy prawdziwy miłośnik zegarków ogląda się mimowolnie na nadgarstki innych. Jeżeli robi to w miarę dyskretnie, to wszystko gra... ^_^

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

UK- dziki kraj, dzikie zwyczaje.

Za to w Polsce bezpiecznie. Wirtualna Polska za Pudelkiem podaje, że M. Rozenek chwali się Roleksem za 74000 zł.

https://www.pudelek.pl/artykul/149712/elegancka_malgorzata_rozenek_w_dzien_dobry_tvn_chwali_sie_rolexem_za_74_tysiace_zlotych_zdjecia_s/foto_1

Jak ktoś nie ma pojęcia o zegarkach, a ma kasę, to kupuje Roleksa, bo to oczywisty przez co nudny wybór.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś zapamiętałem jeden cytat dot Rolków: You cant go wrong with the Rolex.Wg mnie coś w tym jest.

Co Rozenkowa mogłaby kupić w podobnej cenie?Na pewno nie Patka.

Przecież nie kupi świetnego Grand Seiko bo by w pudelku ja obśmiali.Rolex to oczywisty wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Co Rozenkowa mogłaby kupić w podobnej cenie?Na pewno nie Patka.

A dlaczego nie? Byłaby blisko ceny Twenty~4, gdyby dostała 15% rabatu. Mogła też kupić Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous, przebierać w ofercie Cartiera albo sięgnąć po kwarcowe Vacheron Constantin Traditionnelle lub Audemars Piguet Royal Oak. Wybór w tej cenie jest duży, ale ponieważ Rozenek jest próżna i lubi się popisywać to wybrała Roleksa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Zapomniałem o damskiej wersji Breguet Marine. Tutaj też zmieściłaby się z budżetem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi