Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Nie ma czego. Kolega dał mi chwilę ponosić. 😉

🤣🤣🤣 Dobre👍. Ale się daliśmy wszyscy nabrać😁

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widzę, że nowy konfig  jak się nosi? Wimbledon czytelny jest chyba dopiero właśnie od 41 mm. 

Jak dla mnie moj Wimbledon 36 mm jest jak najbardziej czytelny.

378ed51db0dce41975ffde4fe486febf.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
4 godziny temu, maze123 napisał(-a):

378ed51db0dce41975ffde4fe486febf.jpg

Faktycznie jest czytelny, cofam to co powiedziałem :) z resztą 36 mm to najlepszy rozmiar dla DJ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Nomateus napisał(-a):

Zdjęcia z wczoraj. Tak, wiem, data 22, ale byłem tak zmęczona pracą, że nie zarejestrowałem tego, iż nie ustawiłem poprawnej daty, a zdjęcia mi się bardzo podobają. Wygoda noszenia: DJ > GMT. 

IMG_4905.thumb.JPG.e20b6c99512e6e40f3f03889655c03ca.JPG

IMG_4915.thumb.JPG.1b4101fe8732d7aaf814c64853667879.JPG

Po*ebana sprawa że po takich dwóch zdjęciach skojarzyłem na której ławce siedzisz xD Jeździłem tamtędy rowerem do pracy przez dwa lata i często tam czekałem na światłach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

378ed51db0dce41975ffde4fe486febf.jpg&key=80c6ef3e1b19126799fad4d66dbc927f30ad0f751d5a6efe5e8cc087398a58f3

Dobry jest. Jak o wimbledonie w ogóle nie myślałem, tak na TT wygląda fajnie
No trzeba mu przyznać że jest wygodny na łapie.

20230825_084835-02.thumb.jpeg.6799505e449b43f8ce299cb43e734d37.jpeg

Fajny pasek do niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Bronzo napisał(-a):

Kruk jest bezcenny... 

A to reakcja kursu Watches of Switzerland (taki angielski Kruk) na wczorajszego newsa. Chyba wszyscy oceniają, że strumień dystrybucji pójdzie na własne już salony. Dla Kruka i dla nas raczej słabo.

116eak 

Edytowane przez mroova
Wykres może się aktualizować więc podaję: -20%. Dodatkowe źródło: https://finance.yahoo.com/news/rolex-seller-sheds-600-million-085717006.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mrstatler napisał(-a):

Co by tu wykombinować jeszcze ? 774c34f3d4a56fc92859b18159121a88.jpgb98254cde352dde6aff1ab44b2bdbeea.jpgccf7bd0ea0c0e8f071626e3226aca17b.jpg58343e615031afaf464b764bb786fdd7.jpg

Wrócić do bransolety i liczyć że nikt tego nie zauważył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mrstatler napisał(-a):

Co by tu wykombinować jeszcze ? 774c34f3d4a56fc92859b18159121a88.jpgb98254cde352dde6aff1ab44b2bdbeea.jpgccf7bd0ea0c0e8f071626e3226aca17b.jpg58343e615031afaf464b764bb786fdd7.jpg

A ja dziś w drugą stronę.

IMG-20230825-WA0001.jpg

IMG-20230825-WA0002.jpg

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest wygodnie? 
Jest wygodnie. Teleskopy słabej jakości. Strach nosić zegarek na tych cieniznach.
Wrócić do bransolety i liczyć że nikt tego nie zauważył
Powrót na branse :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mroova napisał(-a):

A to reakcja kursu Watches of Switzerland (taki angielski Kruk) na wczorajszego newsa. Chyba wszyscy oceniają, że strumień dystrybucji pójdzie na własne już salony. Dla Kruka i dla nas raczej słabo.

116eak 

Mówiłem, olać lokalnego patodilera  i budować zdrową relację w normalnym świecie 😬

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co za sensacja na skalę światową. 😜 Po tym przejęciu będzie łatwiej czy trudniej zamówić zegarek? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko powiedzieć jaki będzie model dystrybucji, czy Rolex odejdzie od AD idąc w stronę własnych butików. Najpierw ten ruch z preowned, teraz to, wyglada jakby szykowali się pod własna dystrybucję. 

Na szczęście bańka na Rolkach pękła,  będzie zwiekszona produkcja, więc można oczekiwać normalności w zakresie dostępności, a potem pewnie i rabatów. 

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pęknie, kiedy takie zegarki jak Sub będą w cenie z metki z drugiej ręki , otworzą na nie zapisy, a okres realizacji zejdzie do 6 miesięcy. Wtedy Datejust i Explorer będą się walać po witrynach, a AD zacznie je rabatować dwucyfrowo. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, tbn napisał(-a):

Ciężko powiedzieć jaki będzie model dystrybucji, czy Rolex odejdzie od AD idąc w stronę własnych butików. Najpierw ten ruch z preowned, teraz to, wyglada jakby szykowali się pod własna dystrybucję. 

Na szczęście bańka na Rolkach pękła,  będzie zwiekszona produkcja, więc można oczekiwać normalności w zakresie dostępności, a potem pewnie i rabatów. 

Ta... Bucherer pokrywa jedynie czesc Europy i USA. Na ten moment nie maja szans zby odejsc od AD.

Tym bardziej, ze rozpoczynaja kampanie CPO w AD. Moim zdaniem, w ciagu nastepnych 5 lat nic sie takiego nie stanie.

Produkcje nie bedzie zwiekszona, a jest zwiekszana co roku i to o dosc pokazny %. Nie liczylbym na zwiekszenie dostepnosci i rabaty, nie po to wchodza dosc grubo w CPO, zeby na tym nie zarobic dobrze. Choc sadze, ze wazniejszym powodem jest kontrola rynku pre-owned i zubozenie pewnych grubych graczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi