Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Ale po co kupować sieć retail jak nie chcesz w to wchodzić? Nie jestem z tej branży, może czegoś nie rozumiem. To, że Bucherer pokrywa tylko cześć rynku ok, ale kupujesz know how, możesz przenieść to na inne. Nie od razu, możesz zaczac od Europy, NA. Wokół AD i ich praktyk jest mnóstwo kontrowersji, co nie służy marce. 

Co do produkcji to jakiś czas temu były artykuły o budowaniu nowych, a pierwsza miała juz zacząć działać za dwa lata. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, tbn napisał(-a):

Ale po co kupować sieć retail jak nie chcesz w to wchodzić? Nie jestem z tej branży, może czegoś nie rozumiem. To, że Bucherer pokrywa tylko cześć rynku ok, ale kupujesz know how, możesz przenieść to na inne. Nie od razu, możesz zaczac od Europy, NA. Wokół AD i ich praktyk jest mnóstwo kontrowersji, co nie służy marce. 

Co do produkcji to jakiś czas temu były artykuły o budowaniu nowych, a pierwsza miała juz zacząć działać za dwa lata. 

Po pierwsze, nie napisalem nigdzie, ze nie chca w to wchodzic, a ze nic takiego sie nie stanie przez przynajmniej nastepne 5 lat.

Po drugie, teraz pokalkulujmy...

Rolex ma okolo 1800 (sic!) AD na calym swiecie. Kupili 100. Jesli nawet chcieliby zmniejszyc ilosc butikow, powiedzmy do 1000, to musza wyrzucic kase na 900. I caly czas piszemy o firmie, ktora nie ma w zwyczaju podejmowac ryzykownych decyzji.

Rolex nie musial kupowac know-how, bo to maja. Kupili kontrole i wieksza marze.

Co do produkcji to masz na mysli news, ze beda budowac budynek w kantonie Fribourg. Nie bedzie to budynek produkcyjny sensu-stricte. Bedzie tam centrum SAV i szkoleniowe.

Rolex zwieksza produkcje co roku, z tym co juz zbudowali np w Biel.

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo

Tak myśle i dojrzewam do tego, że ta konfiguracja i ten rozmiar jest idealny na zegar kompletny. Jedynie tarcza musi być niebieska.

IMG_0498.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Bronzo napisał(-a):

Tak myśle i dojrzewam do tego, że ta konfiguracja i ten rozmiar jest idealny na zegar kompletny. Jedynie tarcza musi być niebieska.

Też tak uważam. Ten Rolex może spełniać wszystkie oczekiwania co do bardzo dobrego i praktycznego zegarka codziennego. Ja co prawda wolę Explorera 36 mm w tych kategoriach, ale DJ też jest super i ma przewagę w postaci datownika, co dla wielu osób może mieć bardzo duże znaczenie.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex pozazdrościł Omedze limitek butikowych 😂Tylko w ich modelu biznesowym  w butikach będzie licytacja a wyniki opublikują od FT po Pudelka. Od teraz licytacje Rolexów przestaną być domeną szemranych AD i nie mniej umoczonych domów aukcyjnych. Oryginalna licytacja oryginalnego Rolexa tylko w butiku firmowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Bronzo napisał(-a):

IMG_0498.jpg

Niebieski Dj w tej konfiguracji to mistrzostwo świata 💪

Godzinę temu, mylof napisał(-a):

Też tak uważam. Ten Rolex może spełniać wszystkie oczekiwania co do bardzo dobrego i praktycznego zegarka codziennego. Ja co prawda wolę Explorera 36 mm w tych kategoriach, ale DJ też jest super i ma przewagę w postaci datownika, co dla wielu osób może mieć bardzo duże znaczenie.

Jak by ktoś takiego szukał to zapraszam 🖤🖤🖤

IMG_0955.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_0498.thumb.jpg.1918c43bc6ee39837281d7621c31233a.jpg

Tu się zgodzę, sam mam niebieskiego. Czarny też fajny, bardziej klasyczny. Ja od początku chorowałem na niebieskiego i taki musiał być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, nixon111 napisał(-a):

Jak by ktoś takiego szukał to zapraszam 🖤🖤🖤

IMG_0955.jpeg

Miałem go niedawno na ręce obok 39mm, i ten nowy 36mm to maleństwo. Z drugiej strony 40mm jest jeszcze większy niż 39mm. Najlepszy Ex to był 114270, potem każdy miał jakoś skopane proporcje. To samo z resztą z Subem, Ex II i do pewnego stopnia GMTII. Ostatnio "poprawili" też Daytone. Rolex nie umie już w idealne proporcje. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem go niedawno na ręce obok 39mm, i ten nowy 36mm to maleństwo. Z drugiej strony 40mm jest jeszcze większy niż 39mm. Najlepszy Ex to był 114270, potem każdy miał jakoś skopane proporcje. To samo z resztą z Subem, Ex II i do pewnego stopnia GMTII. Ostatnio "poprawili" też Daytone. Rolex nie umie już w idealne proporcje.  
Pytanie, czy ta ma odpowiednie proporcje, czy myślałeś o jeszcze starszych wypustach? 

7e8e72f61bb911cc6fb855cc162aa099.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednia ceramika moim zdaniem była ok, nowej oczywiście nie widziałem, ale zakładam ten sam trend powiększania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, gasp50 napisał(-a):

Świetne ujęcie 🙂

Dzięki, testuję zabytkowy aparat a Polar jest całkiem fotogeniczny 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda już zniknął, ale jeszcze dziś widziałem u jednego z polskich renomowanych sprzedawców pięciocyfrową ref. Suba (16610) za 36k pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
5 godzin temu, rafi napisał(-a):

Co prawda już zniknął, ale jeszcze dziś widziałem u jednego z polskich renomowanych sprzedawców pięciocyfrową ref. Suba (16610) za 36k pln.

Był za 39k pln i poszedł podobno w godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Bugs napisał(-a):

spacer.png

Jeżeli brać pod uwagę czytelność, zdecydowany nr 1. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, rafi napisał(-a):

Chyba już się pojawił w ofercie następnego - za 39 KPLN

Rolex Submariner 16610 2007r. Sam zegar 39k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.08.2023 o 19:59, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

Nosimy, nosimy nasze nudne Rolki 😉

20230820_195600.jpg

Czasem nosimy też rolki ;)

IMG_6090.jpg

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Był za 39k pln i poszedł podobno w godzinę.

Wiem, za ile widziałem.

Chyba już się pojawił w ofercie następnego - za 39 KPLN
Rolex Submariner 16610 2007r. Sam zegar 39k

No widzisz, już nie chciałem pisać, że pewnie zaraz wypłynie na Forum, za +5k, tak po koleżeńsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo

Ten z 2007 za 39k bez pudła i papierów  już sporo wisi na grupie na fb

3 godziny temu, rafi napisał(-a):

Wiem, za ile widziałem

w takim razie to była jeszcze inna oferta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi