Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Spamuj, spamuj, bo jest piękny

Tak, biała tarcza robi robotę. Nie zastanawiać się, tylko zamawiać
Przeskakuje szybko, takie klik w ciągu ułamka sekundy równo o północy (sekundę po...)? 
Szacun dla Omegi!  

U mnie Omega już chyba ok 23 przesuwa lekko datę i pstryknięcie jest chyba punkt 24:00.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, nicon napisał(-a):

@SPS Podejścia tych Krukowych chamów nawet szkoda komentować. Lakżery ekspiriens. Gdybys wywalił bransoletę do kosza bo w sumie to (chyba?) jest twoja własnością to nagle zegarek jest nieserwisowalny? Może trzeba pisać do centrali Rolexa to ktoś tych kołków w końcu tam naprostuje.

No nie wiem czy naprostuje, skoro mnie w Warszawie powiedziali że zakaz dotykania zegarków to właśnie polityka ... Rolexa, nie Kruka. Co miałem zrobić? Wyszedłem po prostu. To ja już wolę starym złomiastym rowerem u mnie podjeżdżać pod salon i oglądać na co mam ochotę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minutes ago, nicon said:

albo chociaż fanbojskie dlaczego tak jest lepiej

Może zamiast bransolety Oyster powinieneś dać Jubilee i by się unormowało 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, beniowski napisał(-a):

No nie wiem czy naprostuje, skoro mnie w Warszawie powiedziali że zakaz dotykania zegarków to właśnie polityka ... Rolexa, nie Kruka. Co miałem zrobić? Wyszedłem po prostu. To ja już wolę starym złomiastym rowerem u mnie podjeżdżać pod salon i oglądać na co mam ochotę. 

Może nie wiem, kłamali? Dlatego może warto takie rzeczy podsyłać do centrali R jeżeli ktoś takie denerwujące zachowania spotyka i chce kiedyś w przyszłości jeszcze mieć z nimi do czynienia.

13 minut temu, logann napisał(-a):

Może zamiast bransolety Oyster powinieneś dać Jubilee i by się unormowało 🤔

Najpierw muszę zrobić ankietę i rozpętać dyskusję na 5 stron wątku o tym czy jubilee pasuje do Suba.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kruk uwaza że zegarek na czyms innym niz oryginalna bransoleta nie jest oryginalnym Rolexem a podrobek nie serwisują, Sam sie z tym spotkałem.

Na argument, że zegarek to zegarek czyli to cos co wskazuje godzine i jest pomiędzy dwoma końcami demontowanego kawałka metalu służącego temu, żeby trzymał sie na ręce, pam serwisant odpowiedział że "taka polityka firmy" i powtarzał to ciągle. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eta robi to tak - dej se na 9:00:

Myślę, że chodziło o pokazanie konkretnej ETY jak zmienia datę podczas swobodnego chodu a nie jak się zmienia data. To każdy widzi jak kręci koronką
Dużo stali w stali

Taki wół roboczy do codziennego użytku i w końcu na płaskiej części bransolety całość szczotkowana a nie polerowana, która rysuje się od patrzenia

ostatecznie tak, bransoleta jest w foliach. 

[mention=5942]a_team[/mention] 
no niezła przepychanka* była. siedziałem tam chyba 50 minut.
Zanim wypisali odmowę, zanim użyłem swoich argumentów, zanim zastępca kierownika interweniowała, sprawdzając maila z dnia wcześniej co zostało ustalone. zanim wypisali przyjęcie zegarka. Trochę potrwało 

@
Dodam że zegarek jedzie na trzy rzeczy dotyczące regulacji daty i mechanizmu. Tyle.

W końcu się udało załatwić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, a_team napisał(-a):

Myślę, że chodziło o pokazanie konkretnej ETY jak zmienia datę podczas swobodnego chodu a nie jak się zmienia data. To każdy widzi jak kręci koronką emoji16.png

A jak to wygląda w rolexie, taki który zmienia o 12:07, podczas "swobodnego chodu"? Kręcąc koronką zmienia w punkt 12?

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Masz Kolego zdrowie jak wysyłasz na serwis zegar który zmienia datę 1 czy 2 minuty poza tolerancją (pewnie i tak w tym czasie śpisz). Znając życie porysują tu i tam, nie rzadko paprochy zostawią. Imo skórka nie warta wyprawki no ale jak to mówią Twój cyrk…
Życzę mimo to abyś był zadowolony po serwisie 

To trzeba samemu przeżyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, StaryWilk napisał(-a):

Też mi coś! 😂 Jak kręcę z ręki, to zawsze przeskakuje równo o północy. Chodzi o to, o której przeskakuje na wolnych chodzie. 

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to wygląda w rolexie, taki który zmienia o 12:07, podczas "swobodnego chodu"? Kręcąc koronką zmienia w punkt 12?

U mnie jak kręciłem koronką, to zmienia punkt 12, ale swobodnie jak chodzą, to zmieniają 4-5 minut po

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to czekamy na śmiałka, który pokaże nagranie z etą wziętą z nienacka 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, StaryWilk napisał(-a):

Ok, to czekamy na śmiałka, który pokaże nagranie z etą wziętą z nienacka 😉

Wszyscy czekamy. Osobiście nie wierzę, że jakaś ETA przeskakuje na wolnym chodzie punktualnie o północy (+/-1s). Być może mało widziałem w życiu, a być może zobaczymy cuda, o jakich mi się jeszcze nie śniło. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, SPS napisał(-a):

Zrobiło się nie miło

Zaraz @AKPS będzie miała "używanie" z Ciebie 😉.

Edytowane przez mroova
Teraz doczytałem, że już miała :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, mroova napisał(-a):

Zaraz @AKPS będzie miała "używanie" z Ciebie 😉.

czujna i zalogowana 😃😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Wszyscy czekamy. Osobiście nie wierzę, że jakaś ETA przeskakuje na wolnym chodzie punktualnie o północy (+/-1s). Być może mało widziałem w życiu, a być może zobaczymy cuda, o jakich mi się jeszcze nie śniło. 😅

Że jakaś eta tak robi to raczej wątpliwości nie mam, że wszystkie już inna historia, co mechanizm to pewnie inna regulacja. Zagaduje, że wpływ może mieć też czy sekundowa jest zsynchronizowana z minutowa, a ludzie różnie ustawiają. Natomiast wszystkie ety jakie miałem robiły to w kilkanaście , kilkadziesiąt sekund po 12 , natychmiastowo,  co jest i tak o niebo lepsze niż w mechanizmach Rolexa z tego co piszecie. Miałem tylko jednego Rolka z datą, a do tego 3185 ogólnie był średnio udany pod względem operowania, słynne bujanie się wskazówek przy kręceniu godzinową do zmiany daty. 

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, beniowski napisał(-a):

To ta sama polityka, która zabrania dotykania i oglądania zegarków przez klienta? Mnie tak potraktowano w grudniu w salonie na Placu Trzech Krzyży. Może byłem nieadekwatnie do klasy salonu ubrany, nie wiem 😂.

😉 pewnie tak, niegodnie wyglądałeś 😂

A poważnie, jak mieli je „zarezerwowane” ( niezależnie czy na prawdę czy na marketingowo) to nie dostaniesz do ręki ani na moment. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesuwanie się wskazówek w trakcie ustawiania godziny przy wsciskaniu koronki w 31xx to kolejna rolexowa norma. 

Wskazówki minutowej oczywiście...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, a_team napisał(-a):

Dzień dobry 😉 Trochę jeszcze pewnie pospamuje polarem na etapie docierania 😁

IMG_7764.jpeg

spamuj,spamuj…. musze miec wiekszą motywacje do polara bo sie wacham cały czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, AKPS napisał(-a):

😉 pewnie tak, niegodnie wyglądałeś 😂

A poważnie, jak mieli je „zarezerwowane” ( niezależnie czy na prawdę czy na marketingowo) to nie dostaniesz do ręki ani na moment. 

W ogóle nic mi nie chcieli pokazać, nawet zegarków z napisem "w celach wystawowych". Na drugi raz ubiorę krawat - wiadomo że klient w krawacie jest mniej awanturujący się. Nawet jak krawat plastikowy i garnitur z sieciówki. Niby lata mijają, a niewiele się zmienia w podejściu do klienta w Polsce. Albo ja taki pechowy jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Bartek79 napisał(-a):

... Życzę mimo to abyś był zadowolony po serwisie 

Dzięki :) na to liczę 

5 godzin temu, nicon napisał(-a):

@SPS Podejścia tych Krukowych chamów nawet szkoda komentować. Lakżery ekspiriens. Gdybys wywalił bransoletę do kosza bo w sumie to (chyba?) jest twoja własnością to nagle zegarek jest nieserwisowalny? Może trzeba pisać do centrali Rolexa to ktoś tych kołków w końcu tam naprostuje.

Mógłbym jasne napisać do centrali, w sumie to był jeden z argumentów jak już mi wręczyli odmowę zanim rozmowę przejęła kierowniczka. :P 

Tylko nie chcę się z nimi już tam kłócić. 

Z jednej strony pan Maciek trzeba przyznać był zainteresowany z czym przyszedłem, widać że chce pomóc, odpowiedź z serwisu szybko mi przekazał.

Z drugiej strony panie kolejnego dnia nagle nie chciały pomóc i ogólnie sytuacja nie fajna.  

Mam nadzieję że to ostatni zgrzyt. 

Daję im szansę i poczekam co serwis zrobi :D zależy mi żeby mieć dobrze zrobiony zegarek i tyle. 

@mroova  tak dokładnie, zawsze czujna :D 🤣

Edytowane przez SPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
spamuj,spamuj…. musze miec wiekszą motywacje do polara bo sie wacham cały czas

Jak masz ręke do niego, to nie ma się co zastanawiać

Mógłbym jasne napisać do centrali, w sumie to był jeden z argumentów jak już mi wręczyli odmowę zanim rozmowę przejęła kierowniczka.  
Tylko nie chcę się z nimi już tam kłócić. 
Z jednej strony pan Maciek trzeba przyznać był zainteresowany z czym przyszedłem, widać że chce pomóc, odpowiedź z serwisu szybko mi przekazał.
Z drugiej strony panie kolejnego dnia nagle nie chciały pomóc i ogólnie sytuacja nie fajna.  
Mam nadzieję że to ostatni zgrzyt. 
Daję im szansę i poczekam co serwis zrobi  zależy mi żeby mieć dobrze zrobiony zegarek i tyle. 

[mention=40546]mroova[/mention]  tak dokładnie, zawsze czujna  

Pan Maciej zawsze pomocny a Panie - myślę, że po prostu nie dają sobie na głowę wejść i może takie regulacje mają od góry. Po bliższym poznaniu bardzo sympatyczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, SPS napisał(-a):

Odnośnie daty to odpowiedź z serwisu która mi przekazano z Kruka,  była taka że 6 minut po północy jest poza tolerancją Rolexa i śmiało można im wysłać zegarek. 

Coś Ty narobił? Teraz 57 osób z wątku zap....a za nic mając przepisy ruchu drogowego do skrytek bankowych i sejfów sprawdzić swoje "tool watche". 😜

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo mierzone- mam👍

Teraz, memento mori napisał(-a):

Coś Ty narobił? Teraz 57 osób z wątku zap....a za nic mając przepisy ruchu drogowego do skrytek bankowych i sejfów sprawdzić swoje "tool watches". 😜

😂😂😂

tyle kasy jak „psu w …” i po prestiżu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi